![]() |
Nowa fala wirusów???
Skonczyło się mailowe zapychanie skrzynek przez mydoom 12.02 i chyba zaczyna sie na nowo. Podobnie jak przedtem są załączniki zip z różnymi nazwami. Kiedy sie to wreszcie skończy...aaaaaa :blee:
|
większość znajomych mówi że ma codziennie x maili z wirusem, a ja jeszcze ani jednego nie dostałem ...
szczęście ... ? |
Ja też nic nie dostaje, może trzeba zmienić sobie serwer pocztowy na inny
|
ja odpukac rowniez nie dostaje i nie dostawalem.
|
Ale przedtem nie miałem takich problemów. Więc o co chodzi. Dostaje maile z odrasów których nigdy nie widzialem, najwiecej z Rosji bo mają końcówkę .ru
|
Mydoom to była dla mnie plaga (mała plaga) ale puki co skończyła się.
|
Ja już nie dostaje maili z mydoomem :) Lecz nie wiem z jakiej przyczyny czy dlatego że mydoom już mnie nie atakuje czy też dlatego że zapchałem moją liste zablokowanych :P
|
a do mnie wirusy niedocieraja, moze sie boja ;) :P :D :D
|
u mnie tak samo - brak.. tylko jakis zasrany spam z zagranicy ;/
pozdro ;) |
Cytat:
|
Witam!
a mnie tam smiesza wszelkie wirusy, bo uzywam MailWasher'a i zadne niechciane maile nawet do mnie nie docieraja... sprawdzam wszystko bezposrednio na serwerze (bez sciagania czegokolwiek) i kasuje to co mi sie nie podoba, a ze wszystko oprocz ststusu Friend mi sie nie podoba, to od razu trafia na Blacklist i wiecej sie ze mna nie spotka :) dopiero, jak widze co mam i na serwie i chce to sicagnac, to odpalam OE (odpowiednio rowniez skonfigurowany) i jazda :) |
to moze dobrze ze nigdy nie miaelm do ciebie interesu - bo bys maila nie dostal
ostra i troche paranoiczna metoda - ale kazdy ma wlasna oe? ble... |
Coraz bardziej mnie to wku****! Naprawde nie da się nic z tym zrobić? Poprostu plaga. Było moze 2-3 dni przerwy i znowu. Dzisiaj juz skasowałem koło 70 takich maili :klnie: (( (( :buu:
http://62.233.151.50/~bartek/mail.gif |
tlen ma chyba opcje 'spam' - czesc przynajmniej by wylapal
inna sprawa ze tym automatom nie wierze - i sciagam wszystko sam a potem tylko recznie wywalam poczte sprawdzam [jesli ktos mi czegos akurat nie posyla - ale mam na to inne konto] raz dziennie - i sadze ze niewiele czasu trace wywalajac to recznie - bo niestety od spamu uciec sie nie da - metoda remixa zapewnia 100% skutecznosci - ale sporo innych listow sie traci - na co ja w tej chwili pozwolic sobie nie moge |
@ziele - jakbym widział moją skrzynkę :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:48. |