Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pochwale sie wam.... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pochwale-sie-wam-31736/)

adixo 25.02.2004 17:46

Mam osobiście tego Abita iak również składałem Asusa dla znajomka
mój wybór padł na Abita :peace:

surff 24.02.2004 08:42

Cytat:

Napisany przez lopus
Składam nowego kompa,na pierwszy ogien kupiłem nową karte graf.-ATI Radeon 9700 128Mb 256 bitowa szyna,8 potoków-sprawdzałem u kumpla,chodzi za..iscie,marzenie...Reszte komponentów za pare dni ale musicie mi doradzic płyte głowną pomiedzy:
1.ASUS A7N8X Deluxe z Soundstormem,itd...
2.Abit NF7-S v.2.0
Kto miał do czynienia z tymi płytami,chodzi o stabilnosc,overclocking i czy lepsze do nich pamieci Kingstony czy TwinMosy do DUALU.

Miałem kilkakrtotnie do czynienia z tym ABITEM i jest za***isty. Bardzo stabilny, kręci się niesamowicie, bardzo dobrze wyposażony i wykonany.
Polecam.

memorando 24.02.2004 02:34

asus do o/c jest slaby blokada pci echh kpina weź lepiej abita rev 2,0 jest super do o/c i super stabilny przy extreme o/c

Remix 24.02.2004 01:14

Witam!

ja mam tego Asusa wlasnie w wersji Deluxe... Wypasik :) A7N8X 2.0 Deluxe r0x :)

do OC miodzio, SoundDtorm miodzio :) ogolnie super :)

kraluk 23.02.2004 23:56

Cytat:

Napisany przez M@X.666
kraluk : nie zgodze sie... Testy pokazuja ze P4 Extreme Edition jest najwydajneijszym prockiem na rynku. Nie zmienai to faktu ze AMD to najlepszy stosunek mozliwosci do ceny :-D

A BTW czegos tu nie rozumiem...

Mejl od cdrinfo:
Uzytkownik Forum CDRinfo.pl: kraluk odpowiedzial(a) na zaprenumerowana przez Ciebie
dyskusje - Pochwale sie wam.... - w dziale Off topic Forum CDRinfo.pl.

Tresc wypowiedzi:
Ja też bym brał Asusa. Ale jakoś nie polecam P4. Lepiej weź sobie Athlon'a 64 3400+ - pełen wypas, najwydajniejszy procek na rynku :)

U gory widnieje:
Ja też bym brał Asusa. Ale jakoś nie polecam P4. Lepiej weź sobie Athlon'a Ramy lepiej wziąść Kingstony. Z tymi twinmosami są jaja. Niektóre płyty je akceptują, a niektóre nie...

Pytanie z gatunku podchwytliwych : co naprawde napisal kraluk? ;-D

Zmieniłem wypowiedź, bo zobaczyłem najnowsze wyniki testów:P Chociaż najnowszy zapowiadany Athlon 64 3500+ ma być wydajniejszy od P4 EE 3.4 :)

M@X 23.02.2004 23:54

kraluk : nie zgodze sie... Testy pokazuja ze P4 Extreme Edition jest najwydajneijszym prockiem na rynku. Nie zmienai to faktu ze AMD to najlepszy stosunek mozliwosci do ceny :-D

A BTW czegos tu nie rozumiem...

Mejl od cdrinfo:
Uzytkownik Forum CDRinfo.pl: kraluk odpowiedzial(a) na zaprenumerowana przez Ciebie
dyskusje - Pochwale sie wam.... - w dziale Off topic Forum CDRinfo.pl.

Tresc wypowiedzi:
Ja też bym brał Asusa. Ale jakoś nie polecam P4. Lepiej weź sobie Athlon'a 64 3400+ - pełen wypas, najwydajniejszy procek na rynku :)

U gory widnieje:
Ja też bym brał Asusa. Ale jakoś nie polecam P4. Lepiej weź sobie Athlon'a Ramy lepiej wziąść Kingstony. Z tymi twinmosami są jaja. Niektóre płyty je akceptują, a niektóre nie...

Pytanie z gatunku podchwytliwych : co naprawde napisal kraluk? ;-D

Kasprzak 23.02.2004 23:52

@lopus:
Kupilem tego ASUS`a, ze wzgledu na opinię uzytkownikow, na firmę (to na koncu) i na wyposazenie na plycie. Ma poprostu wszystko. Chodzi jak przecinak, podkreca sie idealnie.Wahalem sie miedzy tym ASUS`em a wlasnie ABITEM i wybralem co wybralem. Jestem naprawde zadowolony i polecam!
co do pamieci - mam Twinmosy pc400, ale w jednej 512mb kosci.
W AMD nie za bardzo daje DualChannel - bardziej zauwazalne jest pod p4 i sie nie oplaca pod amd, wazne zeby proc i ram byly synchroniczne czyli jak kupisz np. 2500+ to pusc go na fsb 200 i wtedy bedzie chodzil synchro z ramami pc400.:)
Linki:
Forum.Tweak.pl - Topic o Abit NF7
Forum.Tweak.pl - Topic o ASUS A7N8X

ps. co do pamieci - nie ma zadnych jaj,mi wszystko elegancko chodzi, no problems na tej plycie i pamiatkami,chodzi juz bez przerwy 19dni; trzeba dobrze sprawdzic to co sie kupuje (memtest zrobic i ok, jak wadliwa wymieniasz,proca to samo, chociaz nie zawsze idzie-np.allegro od Krostry`ego - on ma selekcjonowane. Jednak sam kupilem BOX`a i jest ok.)Zalezy rowniez od szczescia.
@Lopus: co do grafy - :zeby:
@kraluk : Extreme jest teraz na 1 miejscu :)
@mirobanan1:lopus szuka porady a nie "kupuje sobie plyte ktora wybrac, podaje 2 przyklady, a ty mu rzucasz reszte kompon.) :blee:

kraluk 23.02.2004 23:38

Ja też bym brał Asusa. Ale jakoś nie polecam P4. Lepiej weź sobie Athlon'a :) Ramy lepiej wziąść Kingstony. Z tymi twinmosami są jaja. Niektóre płyty je akceptują, a niektóre nie...

M@X 23.02.2004 23:27

Ja bym bral ASUS'a. Wypasiona plyta!

lopus 23.02.2004 22:50

Cytat:

Napisany przez mirobanan1
spox..wiesz oszczecaj amoze bys mial taki sprzet
procek:Intel Pentium 4 Extreme Edtion 3400Mhz(jezeli toche póxniej moze trafi cie sie presccot)
ram: najlepiej 2GB Dual Chanel dwustronnego Corsair
karta:nie polecam GeForca FX 9700.ale redona ze 256MB
dysk: ok120GB

mirobanan1-nie kpij ze mnie w zywe oczy...pytam sie tylko o płyte a te procki i ramy ..no wiesz w totka to ja jeszcze nie wygrałem

mirobanan1 23.02.2004 22:39

spox..wiesz oszczecaj amoze bys mial taki sprzet
procek:Intel Pentium 4 Extreme Edtion 3400Mhz(jezeli toche póxniej moze trafi cie sie presccot)
ram: najlepiej 2GB Dual Chanel dwustronnego Corsair
karta:nie polecam GeForca FX 9700.ale redona ze 256MB
dysk: ok120GB

lopus 23.02.2004 22:34

Pochwale sie wam....

Składam nowego kompa,na pierwszy ogien kupiłem nową karte graf.-ATI Radeon 9700 128Mb 256 bitowa szyna,8 potoków-sprawdzałem u kumpla,chodzi za..iscie,marzenie...Reszte komponentów za pare dni ale musicie mi doradzic płyte głowną pomiedzy:
1.ASUS A7N8X Deluxe z Soundstormem,itd...
2.Abit NF7-S v.2.0
Kto miał do czynienia z tymi płytami,chodzi o stabilnosc,overclocking i czy lepsze do nich pamieci Kingstony czy TwinMosy do DUALU.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:10.