Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Plus, ERA czy Idea? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/plus-era-czy-idea-32300/)

esem 08.03.2004 14:52

Plus, ERA czy Idea?

Potrzebuję prywatnie telefon komórkowy.
Nie jestem na bieżąco w taryfach, promocjach itp.
Czyja oferta na dzisiaj jest najlepsza (najoptymalniejsza).
Służbowo używam Plusa: znam jego zalety a innych nie. 8)

sayan 08.03.2004 15:15

ehh nie dawno był taki temat .. nad wyższością jedenj nad drugą , a raczej kłótnia ..
.
to zalezy ile masz zamiar wydawac na rozmowy, czy ma to byc pre paid czy abonament... hmm jaki aparat oczekujesz, za jaką kwote, mniej wiecej jakich rachunków oczekujesz...

najlepiej sam przeszukaj oferty naszych trzech (a może i czterech nie dlugo) operatorów i polegaj na sobie :) bo kazdy chwali swoje :P

sam uzywam IDEA MIX w abonamencie 19.99zł - ze wzgledu na niską kwote.
a moge polecic oferte ERA MOJA 40 ... no ale co ja tu pisze.. najwazniejsze ile zamierzasz dzwonic, wysyłac itp

pzdr sayan_ssj

Air 08.03.2004 15:17

Cytat:

Napisany przez esem
Potrzebuję prywatnie telefon komórkowy.
Nie jestem na bieżąco w taryfach, promocjach itp.
Czyja oferta na dzisiaj jest najlepsza (najoptymalniejsza).
Służbowo używam Plusa: znam jego zalety a innych nie. 8)

Osobiście poczekał bym do 15 marca (przeczytaj ten artykuł http://www.e-telefon.pl/index.php?mode=poknews&num=147). Ja od 6 lat jestem w Erze i jestem zadowolony. Ceny nie wysokie jak również abonament. Poza tym wszystko zależy od tego ile dzwonisz. Możesz dopasować abonament do swoich potrzeb, ponieważ jest ich kilka.
A odpowiedzi na pytanie chyba nie otrzymasz bo każdy będzie ci i tak polecał sieć w której aktualnie jest. :)

pozdrawiam

kizio 08.03.2004 15:18

Ja mam Nokie z idei i mi pasuje! Mam 1,5h w miesiau, 1 godz za darmo na telefony idei a 0,5h to w ramach abonamentu (na wszystkie telefony). Do tego są liczne promocje itp. przejrzyj se www.idea.pl, jeżeli chciałbyś się czegoś dowiedzieć o telefonach siemens i nokia to zapraszam na www.nitecki2.tk

esem 08.03.2004 15:20

Ceny, promocje są ciągle nowe... Stare dyskusje mają wartość archiwalną.
Aparat najlepiej za 1zł i Nokia. Rozmawiać nie zamierzam dużo. 8)

nimal 08.03.2004 15:24

jesli nie masz zamiaru szalec i rozmawiac glownie po 17 albo w weekendy proponuje simplusa - telefoniki od 200 pln (woiem ze drogo,alenia masz abonamentu, zadnej umowy, a rozmowy tansze niz w tanszych abonamentach) 8)

sayan 08.03.2004 15:25

Cytat:

Napisany przez esem

ptaszki świergają żebyś zajrzał na www.era.pl

mało rozmawiac ? a może jednak pre paid ?

jak sie ograniczymy do jakieś konkretnej sumy jesli chodzi o abonament... to naprawde nie jest duzo szukanie :) każdą oferte trzeba przejżeć indywidualnie :)

Air 08.03.2004 15:34

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez esem

W takim razie polecam telefon na kartę. Obojętnie w jakiej sieci. Telefon można kupić używany lub nowy w jakimś sklepie. Wydatek większy ale coś za coś. Jeżeli kupisz opcję z abonamentem to oczywiście minuty nie wykorzystane przejdą na następny okres rozliczeniowy ale i tak musisz płacić co miesiąc. Zaleta telefonów na kartę jest taka że raz na pół roku możesz kupić kartę, a ceny rozmów i sms'ów już i tak są bardzo zbliżone do cen abonamentowych. W załączeniu cennik na pre paid w erze.

Air 08.03.2004 15:38

Kurcze posty Sayan'a i moje układają się tak, że wygląda to jakbym zmieniał tylko jego wypowiedzi. Myślimy podobnie więc chyba mamy rację. ;)

sayan 08.03.2004 15:40

Cytat:

Napisany przez Air23
Kurcze posty Sayan'a i moje układają się tak, że wygląda to jakbym zmieniał tylko jego wypowiedzi. Myślimy podobnie więc chyba mamy rację. ;)

ja niechcem mówić o RACJACH .. bo wszystko ma zalety i wady :) i jestem ostrożny w wydawaniu wyroku na ten temat :) ponieważ każą oferte moim zdaniem trzeba idywidualnie rozważyc :)

pzdr

Air 08.03.2004 15:45

Cytat:

Napisany przez sayan
ja niechcem mówić o RACJACH .. bo wszystko ma zalety i wady :) i jestem ostrożny w wydawaniu wyroku na ten temat :) ponieważ każą oferte moim zdaniem trzeba idywidualnie rozważyc :)

pzdr

zgadzam się w pełni. Jak ostatnio przedłużałem umowę to znałem praktycznie na pamięć oferty wszystkich trzech operatorów, ich ceny, wady i zalety. Za 3 miesiące znowu będzie to samo bo kończy mi się umowa.:D

sayan 08.03.2004 16:06

Cytat:

Napisany przez Air23
zgadzam się w pełni. Jak ostatnio przedłużałem umowę to znałem praktycznie na pamięć oferty wszystkich trzech operatorów, ich ceny, wady i zalety. Za 3 miesiące znowu będzie to samo bo kończy mi się umowa.:D

miejmy nadzieje ze bedziesz mógł wybierac juz wśród 4 naprawde wartościowych operatorów :)

MacGyver 08.03.2004 16:12

Ja jestem abonentem Ery od 18 miesięcy (2 lata miałem TakTaka) i nie narzekam. Ale przyznam, że Idea trochę przyspieszyła i depcze erze po pietach;)
Ale ja i tak chyba pozostane dalej przy Erze chodzby niewiem co...
Więc polecam Erę :spoko:

przemo_one 08.03.2004 17:39

ja tam czekam na tego nowego ciekawe co wymysli a co do operatorow to ja jestem (bylem) w idei i pop i abonament i to drugie lepsze i bylo tanio a plusa to odradzam bo nie wiem jak teraz ale kiedys za "identyfikacje numeru" czyli wyswietlanie ci sie tego kto dzwoni czyli za to co wszedzie indziej jest za darmo chcieli co miesiac do abonamentu 7zl!! teraz nie wiem jak tam jest ja tam plusa nie dotykam :), a z ery to teraz mam taktaka i nie jest tak zle

Sprezyn 08.03.2004 18:17

5 rok korzystam z oferty Plus GSM i nie zamierzam zmieniac.
Nie jest za drogo, a poziom uslug wysoki.
Jesli chodzi o aparat to zrezygnowalem z Nokii na rzecz
sony ericsson (T610) - i musze powiedziec rewelacja.
Te dzis sprzedawane nokie to juz nie to samo, tandetne
plastyki, i skladanka komponentow z roznych krajow
- badziew po prostu. Tak wiec sprawe sluchawki przemysl

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:41.