Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pomozcie mi usunac plik z HDD! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pomozcie-mi-usunac-plik-hdd-32386/)

ma3iek 11.03.2004 23:18

Zakanczam watek.Komputer jak nowy.Przepis kolegi Majoneza wyleczyl go z wszystkiego.Serdeczne dzieki dla Majoneza i Edwardo za poswiecone mi godziny,a uwierzcie ze nie bylo lekko.Za raczke jak niewidomego...I jeszcze pean pochwalny na czesc tego Forum:JESTESCIE THE BEST!!! :papa:

Majonez 11.03.2004 22:54

koniec bojow
skasowane

Edwardo 11.03.2004 20:16

on ma ixpeka po niemiecku.... ;(

ma3iek 11.03.2004 20:11

Mam stale lacze.

Majonez 11.03.2004 20:07

jakim cudem masz xpeka i nie masz opcji uruchom w trybie awaryjnym

powinno byc tak od gory (pisze z pamieci)

uruchom w trybie awaryjnym
uruchom w trybie awaryjnym z wierszem polecen
uruchom w trybie awaryjnym z wierszem polecen i obluga sieci (albo cos w tym stylu)

uruchom w trybie vga
costam debugowanie
blabla blaa

zrestartuj komputer

uruchom windows normalnie

??? wiec co tam masz

jak wybierzesz pierwsza opcje "uruchom w trybie awaryjnym" to masz przeciez normalnego "okienkowego" windowsa

masz stale lacze?

ma3iek 11.03.2004 19:31

Jak wciskam przy starcie F8 to pojawia mi sie czarna strona pt:Opcje startu Windows,jest ich 8.Ponizej:Windows normalny start lub nowy start wiec to chyba nie to.Nic tam nie jest napisane o trybie awaryjnym.Mozna inaczej tam wejsc?Edwardo,to co robilismy wczoraj juz kumam wiec jezeli naprowadzicie mnie na ta "czarna strone z mozliwoscia podawania komend" to chyba sobie poradze.Na 100% musze to zrobic przed otwarciem Windowsa bo wszystke programy(total commander,volkov commander,file pulwerizer)sie zawieszaja po komendzie "del".

Edwardo 11.03.2004 18:22

Cytat:

Napisany przez Majonez
hmm a z innej beczki napisz jaki masz system
jak xpeka to sprobuj podczas starowania kompa wciskac F8
i wybierz uruchom komputer w trybie awaryjnym
tam masz "okienka" i sprobuj tam

On ma XP, tylko ze problem polega na tym ze nie zna podstawowych polecen dos.

tak wiec moja rada:
1) poprzedni post czyli F8
2) potem to co na GG tlumaczylem...
no i krotki opis polecen:
"cd.." - wychodzi z katalogu
"cd x" - wchodzi do katalogu, gdzie x to nazwa katalogu
"del x" - kasuje plik, gdzie x nazwa pliku.

Majonez 11.03.2004 18:16

hmm a z innej beczki napisz jaki masz system
jak xpeka to sprobuj podczas starowania kompa wciskac F8
i wybierz uruchom komputer w trybie awaryjnym
tam masz "okienka" i sprobuj tam

andrzejj9 11.03.2004 17:29

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
dokładnie jak pisał majonez commander pod dosa, ja mam na prawie każdej partycji starego poczciwego dosowego Nortona Commandera.
Uruchamiamy komputer z dyskietki startowej, przechodzac do lini polecen (uruchom komputer bez obslugi cd-rom czy jakos tak;) ) i np. gdy mamy nortona na dysku d wpisujemy komende:
- D: (zeby byc na dysku D)
- cd nc (wchodzimy w folder commandera u mnie folder ma nazwe "NC" i tak jest w komendzie)
- nc.exe wywolujemy nortona.

i działamy w nortonie.

:) powodzenia

No toz wlasnie to napisalem ;)

andrzejj9 11.03.2004 17:26

Cytat:

Napisany przez nimal
zamiast szukac znakow na klawiaturze mozna:
1. zmienic uklad klawiatury
albo 2. uzywac kodow asci gdy danego znaku brakuje (w ten sposob obchodzi sie tez dlugie nazwy katalogow, po jak wiadomo klawisz tyldy w dosi nie dziala)
pozatym wystarcza polecenia dir, cd, del
kody asci wpisujemy majac wcisniety lewy alt z klawitury numerycznej (numpada), tak gwoli przypomnienia, list kodow asci w necie jest pelno - wystarczy w googlu wpisac asci

A, o tym nie pamietalem, dzieki za przypomnienie :)

ma3iek 11.03.2004 17:23

Nie ma chyba zadnych wersji testowych tego programu,przynajmniej ja ich nie znalazlem.

ebola1963 11.03.2004 16:53

Jeśli masz Nortona System Worksa,to otwórz zakładkę norton utilites,system maintenance,kliknij Wipe Info ,browse,wybierz folder albo plik który chcesz usunąć,kliknij wipe all i ????
Napisz czy pomogło

Edwardo 11.03.2004 15:28

tak jak mowilem... popros jakiegos znajomego zeby ci pomogl... i powiedz tez zeby po kolej mowil co robi, wtedy sie troche poduczysz :)

ma3iek 11.03.2004 15:24

Ludziska dzieki serdeczne,szczegolnie Tobie Edwardo za wczorajsza godzine meczarni ze mna.Chyba nic z tego nie wyjdzie bo wy tu mowicie o uczonych rzeczach a ja jestem osla laka i trzeba mnie prowadzic za reke jak slepca.Partycja,konsola tekstowa etc...moj Boze,toz ja nie wiem w ogole o co w tym chodzi.Sprawa jest chyba na tyle skomplikowana,ze nie mozna nawet odpalac Windowsa bo jakis inny program zaczyna blokowac ten plik(moze Windows Media Player bo wlasie po zaladowaniu pliku do tego playera mi wszystko siadlo).Teraz nie moge usunac ani WMP ani pliku z filmem.

Majonez 11.03.2004 13:52

Ilość załączników: 1
zamieszczam jeszcze raz tego volka bo nie hulalo cos z tym zalcznikiem

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:05.