![]() |
a to :ysz: coz, zawsze cos dziwnego sie trafic moze :ysz:
|
jak wypalm x32 i wolniej to mam polowe czerwonych sektorow, pisalem juz wczesniej
|
nie masz bledow? nie ma plyt bez bledow... masz litka wiec mozesz zmierzyc mu c1 i c2, porownaj poziomy c1 plyt palonych 32x i 52x to zobaczysz o co chodzi
pomiary rob kprobe a nie cdspeedem, jesli chcesz miec realniejsze wyniki kprobe jest rozbudowanym programem, konfiguracje i wiekszosc funkcji mozesz zpokojnie pominac, Ciebie zaintersuje tylko zakladka z wykresami poziomow bledow ;) |
jak pisalem przy verbatimach nie mam bledow, wiec po co mam nagrywac wolniej ?
a platinum przy mniejszych predkasciach nie nagrywaja sie wogole... |
ale czemu sie upierasz na spawanie 52x? pal jak kazdy z nas 32x (niektorzy nawet 16x) bo przeciez miedzy 52x a 32x masz ile sekund roznicy? 15? faktycznie warto fundowac sobie kilkakrotnie wyzzszy poziom bledow? ... samochodem na autostradzie tez jezdzisz 210km/h? ;)
|
coz, dzis qpilem verbatimy, po wypaleniu kilku nie ma problemu cale plyty po nagraniu 52x maja zielone sektory
|
no i zobacz jak ten teac skonczyl - w tej chwili malo ktora firma ma gorsza opinie w nowych spawarach cd :D
aczkolwiek asus wypadal lepiej niz teac... jednak ja bym nie ryzykowal nie szarp sie ten na tdk boto oem litka, wiec po co doplacac za panel przedni ;) w tej chwili sporo spawar na rynku to oemy,czesto wlasnie na bebechah litka |
to juz kolejny litek z ktorym amm ten problem, jak i kolega ktory pisal ze ma to samo, LG raczej nie chce bo to jednak LG :D
a co sadzicie o asusie, przeciez teac uzywach ich napedow ? |
skoro na innym kompie to samo to wal do serwisu, niech Ci sprzet wymienia
na Twoim miejscu wymienil bym na kolejnego litka, bo to dobry sprzet, musiales trafic na taki egzemplarz, niestety zdaza sie porownywalny (w pelni) z litkiem w tej chwili sa tylko lg inne firmy sa be ;) no moze z wyjatkiem plexa, ale ten przez swoja cene jest be (za te pieniadze mozna miec dvdrw) |
przelozylem nagrywarke do innego kompa i jest to samo, jesli nagrywam z wolniejsza predkascia czy verbatimy czy platinumy, esperanza bledy pojawiaja sie juz w polowie cd, jedynie moge nagrywac na hawkach LOL, chyba trzeba bedzie liteona wywalic i kupic jakas inna nagrywarke, co myslicie o asusie ? a moze cos polecicie na wymiane tego szrota...
|
raczej nie sprzet, bo wtedy u kumpla tez by nie dzialal poprawnie
albo pominoles cos z dlugiej listy Val'a, albo masz jakis inny niestandardowy konflikt programowy zdecydowanie sys od nowa i ostroznie z ustawianiem uslug /wgrywaniem programow ;) |
Jeśli zrobiłeś już te wszystkie rzeczy czyli: Zainstalowałeś system od nowa (instalacja od zera a nie nakładka na istniejący system), zainstalowałeś wszystkie niezbędne sterowniki (w tym do płyty, ASPI (np. ForceASPI 1.7 - podobno najstabilniejsze) najnowszy Nero bez żadnego innego programu do nagrywania, wyłączyłeś nagrywanie jakie oferuje sam Windows, sprawdziłeś nagrywarkę u kolegi, podłączyłeś ją jako Secondary Master i jako jedyne urządzenie na taśmie IDE, zmieniłeś markę płyt na firmowe porządne nośniki np. Verbatim (wierz mi - różnią się nie tylko ceną), nagrywasz z prędkościami 16x - 24x lub ewentualnie 32x, wgrałeś najnowszy bios do nagrywarki i do płyty głownej, nie podkręcałeś procesora, włączyłeś DMA, zdefragmentowałeś dyski, wyłączyłeś Antywirusy, przeszukałeś całe to forum w poszukiwaniu rozwiązania, wiesz że na 100% Twój komputer jest sprawny technicznie, popytałeś i posprawdzałeś jakieś inne w tym zagraniczne fora dyskusyjne traktyjące o tej tematyce, to niestety może to wskazywać na to, że nagrywarka się niestety zaczyna sypać.
|
zasilacz mam chieftec 400W, a z pamieciami zadnych problemow, komp mi sie zawiesza raz do roku
|
Ja mam ten sam proberm co kolega, a mianowicie okolo ostatnie 10% plyty ma uszkodzone sektory i zawsze ostatni nieodczytywalny z tym ze neraz da sie te plyte odczytac, a raz nie. Mam juz druga nagryware lite-on 52327s i ten sam problem, co druga plyta zwalona (nagrywam przy roznych predkosciach i to samo(cd-r, cd-rw)). Probowalem roznych wersji nero i instalowalem aspi driver. Wkurza mnie to bo zaplacilem a nie moge nagrywac!!!
Mam win xp sp1 Abit NF7-S rev 2.0 Nforce 2 Ultra 400 Thorton 2200+@Barton 3200+(10*218) TwinMos 400Mhz Samsung 120GB (5400 obrotow) Nie wiem juz co mam robic wiec zwracam sie do was z uprzejma prosba o pomoc, acha ten sam problem wystepuje z clone cd z tym ze nie ma zawsze nieodczytywalnego sektora. Co?? Mam?? Robic?? :buu: :buu: :buu: |
Proponuje...:
sprawdż na innym kanale IDE , na innej taśmie , przeinstaluj sterowniki do kontrolera IDE, na i jak kolega wyżej inny zasilacz ...pamięci to chyba nie ...przy zwalonych pamięciach przeważnie komp sie wiesza ...chociaz nic nie wiadomo komputer to bardzo dziwna rzecz ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:12. |