![]() |
czym authoring ???
dvd2dvd-r robi authoring ifoeditem niestety niezbyt ciekiawie to dziala poniewaz potem na stacjonarnym nie moge przewyjac gilmow albo sie zacinaja taka jest wada czymn zmoan zastapic ifo edita i poskladac do kupy to co zrobil dvd2dvd-r ?????
|
dokladnie chodzi mi o to ze dvd2dvdr tworzy mnostwo plikow ktore sa potem laczane ifo editem w voby czym zsatabic ifo edita zeby zrobil to samo ???
|
Możesz próbować ReJig'em choć 1stwasp znalazł w nim jakieś bugi (nie pamiętam czy to dotyczyło tylko NTSC czy ogólnie). Jeśli chce Ci się bawić w konwersje napisów z formatu .sup do jakiegoś innego to możesz spróbować zmuksować całość np DVDMaestro.
Inną alternatywą może być VobEdit. |
Cytat:
mjq |
Cytat:
Cóż - ja osobiści Rejig-a nie proponuję, chociaż jak pojawi sie wersja 0.6 to możesz spróbować może cos się poprawi... Osobiście stawiałbym na Maestro (tak jak sugrował ideJ) gdzie mimo uciążliwej zabawy z napisami efekt masz gwarantowany... |
Zrobilem kilka filmow filmow NTSC w IfoEdit i dzialaja ok na stacjonarce. Czy mam szczescie, czy tylko niektore filmy sie wywalaja?
mjq |
Cytat:
Przypuszczam, że na innym sprzęcie może dochodzic do objawów opisanych przez ATB, czyli kłopotów z przewijaniem i zacinaniem się obrazu... a na jeszcze innym być może objawy są mniej dokuczliwe... To jest fakt szeroko znany - nawet samemu autorowi progamu, który nie bardzo wie co się dzieje... nawet po pojawieniu się ostaniej wersji rejiga, który samo video NTSC multiplexuje OK autor IfoEdita miał podejrzeć kod aby w końcu doprowadzić do ładu swoja aplikację w kontekście NTSC... |
Ok. Dzieki za wytlumaczenie. Od dzisiaj bede uzywal ReJiga.
Mam jeszcze jedno pytanie: czy po przerobieniu filmu przez ReJig bede mogl plikami ifo bawic sie w IfoEdit? Konkretnie chodzi mi o zmiane kolorow napisow i wstawianie prekomend (wlaczanie napisow). pozdro mjq |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=32391 na razie dla osób mających coś wspólnego z authoringiem NTSC chyba nie ma jakieś prostej, darmowej, działajacej aplikacji... chyba, że ktoś jest w stanie pomóc i wskazać takową... spełniającą te 3 kryteria. |
Cytat:
|
co do rejig dziala spoko tylko pod koniec filu tak gdzies od 21 chaperu w filmie signs nie moge dalej przewijac ani przeskoczyc do ostatniego chapteru :-)
|
Mam jeszcze jedno pytanie: jakiego programu uzywacie do konwersji napsiow do formatu ackeptowalnego dla IfoEdit?
Ja osobiscie uzywam DVDSupEncode v1.5.1 mjq |
są tylko dwa więc specjalnego wyboru nie ma.. Ten drugi to Sub2Sup (albo jakoś podobnie konwertuje z formatu SubRipa do Sup)
|
Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie Maestro. Czy przy robieniu napisow istanieje jakas alternatywa do MaestroSBT? Pytam dlatego ze program ten bardzo dlugo generuje napisy.
mjq |
Jeśli masz na myśli generowanie bitmap to w tej chwili nie ma alternatywy (prawdopodobnie Subtitle Workshop będzie miał taką możliwość ale dopiero koło wersji 3.x). Subtitle Workshop potrafi zapisywać pliki w formacie .stl a to jest drugi format (na dodatek wyłącznie tekstowy) wspierany przez DVDMaestro.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:16. |