![]() |
jaką nagrywarkę wybrać?
witam ludzie,
mam taki dylemat, bo zamierzam sobie kupić nową nagrywarkę i zastanawiam się pomiędzy LiteOn LTR-52327S a LG GCE-8525B. Z tego co czytałem, to LiteOn w testach wypadł lepiej niż LG, a pozatym słyszałem że LG się często psują. Więc, proszę, doradźcie mi jak możecie, która nagrywarkę wybrać, LiteOna czy LG, a może jakąś inną? |
co mam Ci doradzić ..? Sam sobie już odpowiedziałeś na pytanie ;)
Mam Litka i jestem happy :) |
Ale teraz czytałem na forum że LiteOny wywalają jakieś błędy na końcu płyt. To prawda??
|
LG!
Zarówno LiteOn jak i LG moim zdaniem są najlepsze. Ja mam LG i jestem bardzo zadowolony, a płyty nagrywa bardzo ładnie. Jest cicha i stabilna i wogóle nie ma przykrych niespodzianek. Będziesz zadowolony. Teraz także liczy się trafiony "dobry egzemplarz" a nie tylko firma :) Poza tym proponuje przejrzeć inne dyskusje, użyc wyszukiwarki jeśli chcesz dowiedzieć się więcej i poczytać inne takie dyskusje ktorych było duuuuużo :) pzdr |
Ja mam lg 48x24x48 i spisuje sie bardzo dobrze i czyta bardzo porysowane płytki.
Fakt ze okolo 600mb w 50 min ale ta plyta byla strasznie porysowana |
Ja na tym forum reprezentuję klan LiteOn-a i tę firmę polecam. Ale zapewne jak kupisz LG to też nie będzie to powód do płaczu. Myślę, że są to równorzędne napędy.
|
odwieczny dylemat...
ja mam litka, przekonuje do tego wszystkich, lg niewytrzuymuje takich obciazen jakie z zadka funduje litkowi (tested)... ale mozesz kupic spokojnie cokolwiek z tych dwoch firm - na dzien dzisiejszy spelnia wymagania 99,99% userow w takim samym stopniu |
Cytat:
|
A może Plextor 52x32x52x Premium? Nabyłem go niedawno i jestem zadowolony. Jeśli chodzi o tańsze produkty to Lite-On LTR-52327S. Niestety nie zgodze się że LG i Lite-On są na rowni. LG ma kłopoty z płytami 870MB i wogole jeśli chodzi o tą firmę to nie mam najlepszego zdania jeśli chodzi o napędy. Mają niską cenę lecz jednak wydać lepiej o 20 złoty więcej i kupić Lite-On'a.
|
Ja rowniez polecilbym Liteona, ale tak, jak juz zostalo to powiedziane - tak naprawde nie ma to wiekszego znaczenia. Ja kupilem Lite-ona jakies dwa lata temu (i do dzisiaj chodzi idealnie), bo wtedy faktycznie zdarzaly sie negatywne opinie na temat LG. Jednak jakies zdecydowane roznice w jakosci pomiedzy tymi firmami (jezeli chodzi o napedy), to juz raczej przeszlosc i dzisiaj cokolwiek kupisz, powinienes byc zadowolony. Tak wiec tak naprawde zwroc uwage przede wszystkim na cene no i ewentualnie na wyglad zewnetrzny jezeli ma to dla Ciebie znaczenie.
|
Ja jak większość reprezentuję LiteON'a. Wg mnie robią bardzo dobre narywarki. Chyba, że masz duużo kasy to możesz kupić sobie Plextora. Plexy są przynajmniej według testów najlepsze, ale za to koszmarnie drogie.
|
Cytat:
hehe dodać 20 zł do Liteona ? Z tego co wiem to liteon jest tańszy Mam 2 LG i jestem maxymalnie zadowolony x16 << ta maszyna to wypaliła płyt !!! mam ją od premiery i do dziś chodzi jak złoto x52 << ta nagrywarka też jest ok ale dopiero po wgraniu najnowszego biosu A poza tym nie oszukujmy się: LG gwarantuje najlepszą jakość zapisu - Lajtek nie ma szans w testach Choć nie twierdzę że lajtki to złe nagrywarki.... |
Cytat:
|
Niestety w dobie redukcji kosztów wszystkie firmy robią takie same tandetne napędy.
Kup combo LG. |
z ta najlepsza jakoscia zapisu to bym uwazal
wszystko zalezy tez od plyty, po prostu trzeba znalezc takie plyty, ktore ladnie sie "pala" w naszej nagrywarce, ja takie znalazlem :) a czy Lg czy Litek, ja jestem zwolennikiem Litkow, po prostu widzialem kilka LG w akcji i to mi wystarczylo, LG mowie nie (bez urazy dla posiadaczy tej marki) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:16. |