![]() |
Jeszcze o temperaturze jaka traktowany jest DVD
Nawiązując do gównego tematu i zakładając, że faktycznie tak duży jest wpływ temperatury na wynik nagrania, zastanawiam, się, czy lepiej dla płytki jest nagrywać ją wolniej czy szybciej (kiedy osiągnię wyższą temperaturę). Inna sprawa, to późniejsze odtwarzanie takich płytek. Czy wysoka temperatura w napędzie odtwarzającym nagrany dysk ma również "zgubny" wpływ na jego trwałość?
|
ja z kolei mam nówkę liteona 812s już raz wymieniłem w serwisie... i na verbatimach dvd mam co prawda średnio PI=0.147,a PO=0.022, nieźle tylko że płyta praktycznie jest czysta na całej długości a te wyniki wynikają z kilku wielkich pików około 150;200 i nie wiem co się dzieje... na gorszych esperanzach wyniki są około PI=22, PO=1 ale żadnych pików nie ma sieczka jest na całej długości... :(
|
Na LiteOn 451s
|
A na czym paliles te plyty ??
|
Ktos twierdzi ze Gigastorage Corporation to sredniej jakosci plyty.W takim razie niech mi ktos wyjasni dlaczego u mnie X-Disk czy Vacoss wlasnie tam wyprodukowane maja maxPI/maxPO 16/6 ,srednio 1.98/0.018. Takimi wynikami nie moga sie poszczycic nawet "lepsze" firmy.
|
Ilość załączników: 1
No i wyglad Cake Boxa
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Drive Type = DVD DUAL Disc Type = DVD+R (Single Layer) Disc MID = 52 49 54 45 4B 00 00 00 (RITEK...) Disc TID = 52 30 32 (R02) Nominal Capacity = 4.38GB Manufacturer Maybe = RiTEK Corporation SMART-BURN Speed Limit = 4.0X (Write) Orginalne platki to Platinum - podrobki to Platinium |
Cytat:
Teraz są zbliżone jakością do TDK... (ricoh japan) |
Przelec jeszcze raz ta plytke - IMO powinno zniknac...
|
Cytat:
mjq |
Cytat:
Paltinum (kupowalem cake 25 sztuk za 100 - glownie Ritek, czasem jako Ricoh), Memmorex (kupilem wlasnie 4x cake 10 sztuk za 4x 41 - CMC, ale testy kowanskiego pokazuja ze sie na nich swietnie pali). Cytat:
Czesem taki pik pojawia sie przy kazdej plycie ale wtedy to juz blad nagrywarki ... |
Jezeli masz Litka i problemy z zapisem ( uszkodzony koniec płyty), to nie jest to tylko wina płyt. Z mojego doświadzcenia wynika ze Litek zrobił kiepski mechanizm, niestety w moim litku juz jest koniec zatarły sie prowadnice lasera. Wali każdy nośnik przy końcy ide go oddac do serwisu. Jeżeli dostane nowy sprzedaje go mam dość LITEONA mam go 7 mies.
|
Cytat:
mjq |
Cytat:
Jeżeli znasz lepsze płyty w cenie do 4 zł niż X-disc i Esperanza (special edition), to napisz o nich. Chętnie się czegoś nowego dowiem. |
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:08. |