![]() |
nagrac plyte bootujaca z emulacja dyskietki
zeby to zrobic musisz miec obraz dyskietki w formacjie img/ima pewnie masz obraz exe - plik tworzacy dyskietke wtedy moze, ale nie musi, pomoc winimage - sprobuj przepakowac obraz do formatu ima lub img |
Soltek SL-75DRV5 ma wersję biosu na dyskietkę startową, jak ktoś wie, jak to odpalić na czymś innym to niech mówi :D
|
y, a co ma sata do fdd?
|
ABIT to samo:)Bez stacji z 3-4 lat, od czasu jak padla, oczywiscie i tak nie byla uzywana:)A tak na marginesie co z serial ata i steram na fdd?
|
Cytat:
|
w płytach Intel aktualizuje się z poziomu windows, potem restart i jest już nowy bios :P
|
a biosu nie mozesz zaktualizowac z hdd albo cd? w mojej MSI aktualizuje sie z hdd jesli mnie pamiec nie myli
czesc firm (Intel i MSI na pewno) oferuja tez soft do aktualizacji online... sciaga pliczek na hdd i przy restarcie aktualizuje... i nie pisze tu o najnowszysch wynalazkach po poltora tysiaca - moja mobo ma 4 lata ;) |
Cytat:
jutro jakąś wytrzasnę i wszystkie sztuczki z pen drivem stracą sens. mam czytnik kart, ale na to samo wychodzi. |
Cytat:
ftp://ftp.compaq.com/pub/softpaq/sp2...00/SP27213.exe sluzy on do tworzenia DOSowej bootowalnej partycji na PenDriv'ie. Potrzebna jet tylko np. dyskietka startowa, aby z niej przeniesc pliki systemowe za pomoca powyzszego programu. Interfejs jest zarowno pod Windows jak i pod DOS. Powinno dzialac z kazdym Flash Disk'iem. |
Cytat:
|
Cytat:
SLAX Popcorn Edition v 5.0.6 > 104MB na penie zajmuje - XFce desktop, Mozilla Firefox, beep-XMMS, Gaim, AbiWord |
Cytat:
|
Pen Drive Rullez Baby :)
|
Ja napędu dyskietek nie mam już bardzo długo i jakoś nie spieszno mi mieć :D
|
pożycz komuś tą stację, a nóż wróci sprawna :szczerb:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:38. |