![]() |
problem z resetowaniem kompa
od pewnego czasu mam dziwne problem. co jakis czas moj komp nagle sie restartuje, najczesciej zdarza sie to np podczas nagrywania plyt zamykania okienek i czegos takiego. wiem ze napewno przyczyna tego nie jest virus ani trojan. prosze o pomoc bo bardzo utrudnia mi to zycie :/
PS. dodam jeszcze ze np: raz uda mi sie nagrac plyte a innym razem buchnie sie restart i plyta do kosza :/ |
problem może być banalny. klawisz od resetu jest być może jakoś uwalony i może jak są jakieś wibracje to wali reset. odłacz kabelek od mobo i zobacz co będzie
pozdrawiam |
kabelek od mobo co to jest ?? :>
|
Kabel łączący przycisk reset z mobo, czyli z płytą główną. Tylko pamiętaj gdzie był podłączony dokładnie i jak :).
|
jest jeszcze inna możliwość. jeśli posiadasz winzgroze z rodziny NT (2000, XP, 2003) to może być blaster, robak stary ale w twoim wypadku ciągle groźny
|
Wejdz tutaj http://seba.wsm.wielun.pl/clonecd_reset.htm może ci cos podpowie ta stronka.
|
Igloo <--- jesli to ten robak to jak sie go pozbyc ??
|
Uzyj wyszukiwarki na tym forum to sie dowiesz :) Bylo juz nie raz... nie dwa ;]
pozdro ;) |
blaster...to pojawia się okienko z odliczaniem .
miałem podobnie ...winą były pamięci, dwie kości które nie grały ze sobą. |
Sprawdź tez dokładnie pamięć lub zasilacz.
|
ok pamiec obadalem byl niezly syf wiec czyszczenie calego kompa tez moze cos dac. zainstalowalem tez via hyperion czyli stery do plyty.... nie pozostaje nic poza czekaniem
|
moze zasilka nie wyrabia? jak dolozylem u siebie wypalarke to tez mi pudlo oszalalo. co chwila dysk stawal i startowal, ze o zwisie nie wspomne. dopiero zakup 300W zasilacza dal mi spokoj.
na blastera jest pelno lekarstw, polecam google lub daj maila to ci cos podesle |
Ja obstawiam, że to własnie zasilacz nie wyrabia. Miałem coś podobnego gdy podłączyłem nagrywarkę ... wywaliłem CD-ROM (i tak już był stary) i pomogło ;)
|
wiec:
1.to nie zasilacz bo mam 300 W 2.to nie zasilacz bo to sie nie dzieje od kiedy mam nowa obudowe (a przez to nowy zasilacz). 3. no chyba ze to zasilacz :P:P:P juz sie sypie :P choc nie wydaje mi sie................. |
to mze masz problem z mobo. u mnie w pracy byla jakas wadliwa seria kompow co chwila restarcik. w koncu chyba serwis powymienial mobo
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:58. |