![]() |
Znajdź plik ipfilter.dat w katalogu mułka i otwórz w notesie. Wszystko się wyjaśni ;)
|
mam polski plik językowy i u mnie brzmi to tak "użyj inteligentnego sprawdzania LOWID przy podłączaniu" i mam tą opcję odznaczoną. Ponadto w opcjach LSD mam opcje "Połącz ponownie przy LowID". A do czego służy IPFilter !? Albo co to są wymienne źródła XS bo zazwyczaj od nich mam jakieś wiadomości o blokowaniu :/
|
Przede wszystkim sprawdz czy nie masz w mule ustawionej opcji "use smart LowID check on connect". Powoduje ona że mul nie podlonczy sie do serva jak ma na nim LowID.
|
jednak proszenie admina o przydzielenie mi portu skończyło się tylko proszeniem :/. Wiem, że kiedyś ktośzamieścił na forum plik bodajże o nazwie IPscanner. Może to by mi pomogło ? Jednak wiem, że za takie coś mogli by mnie ochrzanić albo od razu wywalić :/ A czy instalka firewalla by coś pomogła !?
|
U mnie działa :D i mam luzik :)
|
wysłałem koło 16 mejla do admina żeby mi udostępnił port..... jak narazie głuche echo... co prawda w sieci mam oprócz mnie trzy osoby i tak coś myśl że admin niekoniecznie mi udostępni port, gdyż prawdopodobnie mułek troszkę obciąża łącze :/
|
Cytat:
|
Zmien moda na Siva, albo PAWCIO i niech ci przekieruja port.
Próbuj robić takiego tricka ;). Zmień port np. na 5555 uruchom eMule i połącz sie z czymś (nie Razorback itp) bo cię wywalą i tak do skutku ;). Pozdro |
A co do LSD to gdzieś czytałem że niektóre serwery go odrzucają :cool:
|
Ja bez przekierowania nigdzie nie mogłem sie wbić ale teraz to wchodze bez problemu na wszystkie bez czekania. Najszybciej wchodzi na razorback2. Juz 2s po starcie muła jestem na serwerku ;). Troche dziwne ze te serwery dają Ci HighID bez przekierowania. Pewnie jakiś błąd robią przy sprawdzaniu.
|
Ilość załączników: 1
a więc IP port to port naszego switcha.... a ten screen obrazuje że na serwerze Shalom Israel mam HighID. Po prostu mogę siętylko wbić na trzy serwery... Shalom Israel, www.software3000 oraz ___JIKA.NET. Chodzi mi o to, że dość często mnie wywala... co do niektórych serwerów takich jak Razorback to od razu z miejsca mnie rozłącza :(. S.e.d.g. też zniknął z mojej listy serwerów.... a na tych wymienionych powyżej jest zazwyczaj mało źródełek i to do nie wszystkiego co ściągam :(
BTW... a czy mogę mieć na jednym serwerze lowID a na innym highID !? |
najlepiej z zakresu 1000-6666, poprawić jeśli się myle.
|
Aby mieć HighID musisz poprocić (moze się nie zgodzić) o przekierowanie dowolnego portu do ciebie. Najlepiej takiego nigdzie niewykorzystwanego bo przekierowanie spowoduje odcięcie wszystkich innych od niego. Jak go juz bedziesz miał to ustawiasz w emule i gotowe.
|
eMule problem
Otóż mam łącze 115 kb/s jakąś nędzną radiówe i oczywiście LowID. Używam eMułka LSD 0.30b i ostatnio nie mogę wbić się na żaden serwer oprócz chyba trzech, na które cudem się wbijam. Próbowałem innego moda, ale tam jest to samo... Ściągałem już różne listy serwerów i to samo, a nawet gorzej.
Otóż na moim bloku jest antena kierunkowa, w bloku wszyscy jesteśmy podłączeni do switcha, i teraz jaki port trzeba odblokować by otrzymać HighID !? Czy standardowo port TCP 4662 !? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:41. |