![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
eMule problem
Otóż mam łącze 115 kb/s jakąś nędzną radiówe i oczywiście LowID. Używam eMułka LSD 0.30b i ostatnio nie mogę wbić się na żaden serwer oprócz chyba trzech, na które cudem się wbijam. Próbowałem innego moda, ale tam jest to samo... Ściągałem już różne listy serwerów i to samo, a nawet gorzej.
Otóż na moim bloku jest antena kierunkowa, w bloku wszyscy jesteśmy podłączeni do switcha, i teraz jaki port trzeba odblokować by otrzymać HighID !? Czy standardowo port TCP 4662 !?
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Aby mieć HighID musisz poprocić (moze się nie zgodzić) o przekierowanie dowolnego portu do ciebie. Najlepiej takiego nigdzie niewykorzystwanego bo przekierowanie spowoduje odcięcie wszystkich innych od niego. Jak go juz bedziesz miał to ustawiasz w emule i gotowe.
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
najlepiej z zakresu 1000-6666, poprawić jeśli się myle.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
![]() |
a więc IP port to port naszego switcha.... a ten screen obrazuje że na serwerze Shalom Israel mam HighID. Po prostu mogę siętylko wbić na trzy serwery... Shalom Israel, www.software3000 oraz ___JIKA.NET. Chodzi mi o to, że dość często mnie wywala... co do niektórych serwerów takich jak Razorback to od razu z miejsca mnie rozłącza
. S.e.d.g. też zniknął z mojej listy serwerów.... a na tych wymienionych powyżej jest zazwyczaj mało źródełek i to do nie wszystkiego co ściągam ![]() BTW... a czy mogę mieć na jednym serwerze lowID a na innym highID !?
Ostatnio zmieniany przez KarolluZ : 13.04.2004 o godz. 13:08 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() |
Ja bez przekierowania nigdzie nie mogłem sie wbić ale teraz to wchodze bez problemu na wszystkie bez czekania. Najszybciej wchodzi na razorback2. Juz 2s po starcie muła jestem na serwerku
. Troche dziwne ze te serwery dają Ci HighID bez przekierowania. Pewnie jakiś błąd robią przy sprawdzaniu.
|
|
|
|
#6 |
|
![]() ![]() |
A co do LSD to gdzieś czytałem że niektóre serwery go odrzucają :cool:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Zmien moda na Siva, albo PAWCIO i niech ci przekieruja port.
Próbuj robić takiego tricka .Zmień port np. na 5555 uruchom eMule i połącz sie z czymś (nie Razorback itp) bo cię wywalą i tak do skutku .Pozdro
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
![]() |
wysłałem koło 16 mejla do admina żeby mi udostępnił port..... jak narazie głuche echo... co prawda w sieci mam oprócz mnie trzy osoby i tak coś myśl że admin niekoniecznie mi udostępni port, gdyż prawdopodobnie mułek troszkę obciąża łącze :/
|
|
|
|
#10 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
U mnie działa
i mam luzik
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Guru
![]() |
jednak proszenie admina o przydzielenie mi portu skończyło się tylko proszeniem :/. Wiem, że kiedyś ktośzamieścił na forum plik bodajże o nazwie IPscanner. Może to by mi pomogło ? Jednak wiem, że za takie coś mogli by mnie ochrzanić albo od razu wywalić :/ A czy instalka firewalla by coś pomogła !?
|
|
|
|
#12 |
|
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Przede wszystkim sprawdz czy nie masz w mule ustawionej opcji "use smart LowID check on connect". Powoduje ona że mul nie podlonczy sie do serva jak ma na nim LowID.
|
|
|
#13 |
|
Guru
![]() |
mam polski plik językowy i u mnie brzmi to tak "użyj inteligentnego sprawdzania LOWID przy podłączaniu" i mam tą opcję odznaczoną. Ponadto w opcjach LSD mam opcje "Połącz ponownie przy LowID". A do czego służy IPFilter !? Albo co to są wymienne źródła XS bo zazwyczaj od nich mam jakieś wiadomości o blokowaniu :/
|
|
|
|
#14 |
|
![]() |
Znajdź plik ipfilter.dat w katalogu mułka i otwórz w notesie. Wszystko się wyjaśni
|
|
![]() |
|
|