Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Telefon Siemens M55 - jakies opinie? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/telefon-siemens-m55-jakies-opinie-33863/)

andrzejj9 16.04.2004 11:58

Telefon Siemens M55 - jakies opinie?

Ilość załączników: 1
Witam, nadszedl juz chyba czas, abym podpisal umowe z jakims operatorem. Podoba mi sie teraz co prawda oferta Plusa - zwlaszcza te 400 darmowych minut miesiecznie na rozmowy z trzema wybranymi numerami, ale jednak wiekszosc znajomych ma Ere, wiec raczej na nia sie zdecyduje.

Od poczatku podobal mi sie telefonik Siemens M55 i jestem juz na niego praktycznie zdecydowany, ale jeszcze na wszelki wypadek postanowilem sie zapytac, czy moze ktos z Was go uzywal i ma na jego temat jakas opinie.

Ewentualnie moze jakies inne, w miare nowe modele, ktore znacie i bez wahania polecili?

Ponizej jego zdjecie i, jezeli mi sie to uda zrobic, a zaczynam miec watpliwosc, jego drugiej wersji kolorystycznej, ktora podoba mi sie duzo bardziej, ale niestety jest niedostepna. Widzialem tylko raz na gieldzie (ale podobno w serwisie mozna sobie zmienic panel tylko, ze kosztuje to majatek...).

andrzejj9 16.04.2004 12:03

Aha, widze, ze jeden rzeczywiscie udalo mi sie umiescic, ale nie ten, ktory przede wszystkim chcialem :) To zdjecie na gorze to ta wersja, ktora bardziej mi sie podoba, ale ktorej nie mozna w salonach dostac. Ponizej ta wersja "salonowa" (mam przynajmniej taka nadzieje ;) ):

Smartek 16.04.2004 13:13

Szczerze mowiac, ta druga mi sie bardziej podoba - i to tyle ode mnie... moj tata sie napalil na SonyErricson T610 :)
pozdro ;)

sayan 16.04.2004 14:23

yy w m55 wkurza mnie ta dioda.. która non stop miga :D

m - to wysoka klasa simenesów, telefon dosyć ciekawy .. ale niczym sie nie wyrózniający.

z aktualnej oferty.. ery, moge polecic N6610 - profesjonalny telefon, albo motorole v300 która mi osobiscie do gustu przypadła.

pzdr sayan_ssj

Air 16.04.2004 14:25

Ja jak powyżej również brał bym Ericsona T610. Moim zdaniem najlepszy telefon za w sumie nie najwyższe pieniądze.

memorando 16.04.2004 14:34

polecam sony ericson t610 oraz jak zawsze nokię 6100 i6610 w tej klasie cenowej mają wyższe możliwość niż ten siemens ale siemensik jest też cool

czero 16.04.2004 15:27

Co do tego telefonu (m55) to nie mam zdania, poniewaz nie mialem z nim zadnego kontaktu.
Osobiscie posiadam aktualnie, od 2 tygodni Siemensa MC60. I musze powiedziec, ze telefonik naprawde mi sie podoba, mimo ze spotkalem sie z wieloma negatywnymi opiniami na jego temat. Wedlug mnie ma tylko jedna powazna wade. Mianowice bateria trzyma w nim dosc krotko (okolo 3-4 dni) troszke dluzej jezeli mniej sie uzywa. Zdjecia w aparacie sa sredniej jakosci, wszystko zalezy od oswietlenia. Osobiscie polecam ten telefonik ;).

Po zrzuceniu na kompa zdjecia prezentuja sie mniej wiecej tak:

kraluk 16.04.2004 15:53

M55 to nawet fajny telefon, gdyby nie ta felerna dioda. Miga i mia, szału można dostać... A tak to polecam Nokie 6610, 6100 lub 5100.

epol 16.04.2004 17:03

Ja polecam obojętnie jakiego Siemensa. Mialem ich już baardzo duuużo. Łatwo się tuningują progamowo itp. Te M55 jest cool, poza tymi diodami. Jeśli używasz Bt, Irdy to weź lepiej S55 lub jakiegoś SL55. Wszystkie one mają lampe błyskową. A jesli masz kupe kasy to Siemensa SX1.

Co do oferty Plusa to jest do d**y. Te minuty sa po godzinach szczytu.

CIAPEK 16.04.2004 17:09

nie wymagajcie długiego czasu działania (np. czero) od telefonów które są kombajnami multimedialnymi które napędzają przeważnie duży kolorowy wyświetlacz - to wszystko zżera baterie.
Telefonu niejednokrotnie mają baterie dużej pojemności, a wypadają gorzej od poczciwych dwukolorowych wyświetlaczy i często z mniejszą baterią.

A co do Siemensa? Brałbym go! Powodzenia! :)

andrzejj9 16.04.2004 19:58

Cytat:

Napisany przez sayan
yy w m55 wkurza mnie ta dioda.. która non stop miga :D

m - to wysoka klasa simenesów, telefon dosyć ciekawy .. ale niczym sie nie wyrózniający.

z aktualnej oferty.. ery, moge polecic N6610 - profesjonalny telefon, albo motorole v300 która mi osobiscie do gustu przypadła.

pzdr sayan_ssj

Do Ciebie i wszystkich nastepnych :) Diode mozna wylaczyc!!! :) Przynajmniej tak wyczytalem w kilku recenzjach na necie (bo jakos wszyscy na nia narzekali ;) )

A co do Nokii czy tej Motoroli to zwlaszcza na ta ostatnia rowniez zwrocilem uwage, ale to juz wyzszy przedzial cenowy, a ja nie chce oprocz podpisania umowy placic jeszcze 100 - 200 zlotych za sam aparat.

andrzejj9 16.04.2004 20:02

Cytat:

Napisany przez czero
Co do tego telefonu (m55) to nie mam zdania, poniewaz nie mialem z nim zadnego kontaktu.
Osobiscie posiadam aktualnie, od 2 tygodni Siemensa MC60. I musze powiedziec, ze telefonik naprawde mi sie podoba, mimo ze spotkalem sie z wieloma negatywnymi opiniami na jego temat. Wedlug mnie ma tylko jedna powazna wade. Mianowice bateria trzyma w nim dosc krotko (okolo 3-4 dni) troszke dluzej jezeli mniej sie uzywa. Zdjecia w aparacie sa sredniej jakosci, wszystko zalezy od oswietlenia. Osobiscie polecam ten telefonik ;).

Po zrzuceniu na kompa zdjecia prezentuja sie mniej wiecej tak:

Jak na telefon to zdjecie nawet niezle :) Poki co jeszcze cudow spodziewac sie nie mozna. Chociaz na przyklad nastepca tego telefonu, nad ktorym sie waham, M65 na stronach reklamowych ma taki wyswietlacz, ze trudno mi uwierzyc, ze to tylko telefon. Sprobuje potem wrzucic kilka zdjec, ale przyznam, ze robi to naprawde wrazenie... Inna sprawa, jak wyglada to w rzeczywistosci, ale jeszcze inna, ile to cudo bedzie kosztowac, jak sie w koncu w Polsce pojawi (okolice czerwca/lipca).

A co do tej wady baterii, ktora trzyma 3 - 4 dni, to powiem Ci, ze w telefonie, ktory mam teraz bateria jest juz tak zjechana, ze trzyma 3 - 4 godziny! ;) A jeszcze do tego skopala mi sie ladowarka, wiec powiedzialem - dosc! :)

Tak wiec akurat o ten aspekt specjalnie sie nie martwie ;)

andrzejj9 16.04.2004 20:06

Cytat:

Napisany przez epol
Ja polecam obojętnie jakiego Siemensa. Mialem ich już baardzo duuużo. Łatwo się tuningują progamowo itp. Te M55 jest cool, poza tymi diodami. Jeśli używasz Bt, Irdy to weź lepiej S55 lub jakiegoś SL55. Wszystkie one mają lampe błyskową. A jesli masz kupe kasy to Siemensa SX1.

Co do oferty Plusa to jest do d**y. Te minuty sa po godzinach szczytu.

A, to o tym nie wiedzialem (a propo Plusa). Wiedzialem, ze musza byc do sieci, ale nie, ze po godzinach szczytu. No coz, widac zawsze musi byc jakis haczyk i jak widac w tym przypadku - nie jeden :)

O diodach juz napisalem, wiec nie bede wracal ;) natomiast moglbys mi napisac, co to jest ta Irda i BT - bo w recenzjach, ktore czytalem, rowniez o tym wspominali, ale nie wytlumaczyli, co to jest. A dla mnie nie jest to oczywiste, bo w telefonie, ktory mialem do tej pory, mozna bylo wlasciwie tylko dzwonic i ewentualnie wyslac sms-a i to wszystkie funkcje, ktore posiadal ;)

andrzejj9 16.04.2004 20:09

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
A co do Siemensa? Brałbym go! Powodzenia! :)

Dzieki :)

Dzisiaj jeszcze podzwonilem po Germanosach we Wroclawiu i wiem, gdzie moge go jutro od reki dostac, wiec niewykluczone, ze jutro bede go juz mial :)

A jeszcze dzisiaj na ulicy zobaczylem, jak jeden facet gada przez ten telefon, to poczekalem az skonczy i pogadalem z nim chwile na temat telefonu. Ogolnie byl bardzo zadowolony i mowil, ze ze wszystkich Siemensow, jakie mial do tej pory (a bylo ich calkiem sporo), z tego zadowolony jest najbardziej :) Pobawilem sie tez troche telefonem i ogolnie stwierdzilem, ze to jest chyba to :)

Szkoda tylko, ze przespalem duzo lepsza oferte Ery niz jest teraz, ale na to juz nic nie poradze.... A do konca maja, kiedy skonczy sie ta i moze pojawi znowu jakas lepsza, juz raczej czekac nie moge. No trudno, wazne, ze jeszcze moge dostac ten model telefonu, bo co do tego na poczatku rowniez byly watpliwosci.

ManDragon 16.04.2004 21:08

Ilość załączników: 2
Ja polecał bym jakiegos Sony Ericssona bo robi lepsze fotki od Siemensa. W załącznikach są zdjęcia z mojego SE T300.

POZDRAWIAM!!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:10.