Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Nagrywa nawet ale chyba coś z odtwarzaniem !! Litek 411S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywa-nawet-ale-chyba-cos-odtwarzaniem-litek-411s-34186/)

pencaczek 25.04.2004 18:37

Nagrywa nawet ale chyba coś z odtwarzaniem !! Litek 411S

Witam ,,, po licznych perypetiach mam znowu liteona 411 S i teraz problem jest innego typu...
Po nagraniu płytek , typu Verbatim basf i sprawdzeniu ich na Litku 411 NERO SPEED DISC pokazuje bardzo poszarpaną linię, o ile wiem to nie powinna taka być, a szczególnie że tą samą płyte włoże do sprawdzenia na LG DVD i tam linia nie jest poszarpana.

Problem: Litek tak jakby nie mógł czytać swoich własncyh płyt ...
O co może chodzić ?
pozdrówka

kowanski 25.04.2004 18:45

Cytat:

Napisany przez pencaczek
Witam ,,, po licznych perypetiach mam znowu liteona 411 S i teraz problem jest innego typu...
Po nagraniu płytek , typu Verbatim basf i sprawdzeniu ich na Litku 411 NERO SPEED DISC pokazuje bardzo poszarpaną linię, o ile wiem to nie powinna taka być, a szczególnie że tą samą płyte włoże do sprawdzenia na LG DVD i tam linia nie jest poszarpana.

O co może chodzić ?
pozdrówka

Jaką masz wersje biosu ??
Płyty Emtec nie są zbyt dobrej jakości :(

olo4you 25.04.2004 22:39

na każdym litku jest to samo to taki ich urok przetestuj w innym napędzie i będzie ok

kodziu 25.04.2004 22:58

@pecaczek

O ile dobrze pamiętam to ty tą aferę z sądem robiłeś i że byłeś oszukany. I po co się kłuciłeś i nie brałeś tego nowego modelu.
Wracając do tematu: każdy sprzęt czyta inaczej, spróbuj w innym cd romie i nie wierz zbytnio testom cd speed bo są one bardzo rózne i prawie każdy wygląda inaczej mierząc tą samą płytę. Potestuj kprobe.

tytusdezoo 27.04.2004 01:26

buahahahahhaaaaaaaaaaaaaa
hahahhahhahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa

Masz co chciałeś dziadu, trzeba było brac 451!!!

HA buHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

:zeby: :zeby: :zeby: :zeby: :zeby: :zeby: :zeby:

:spoko:

MaciejT 27.04.2004 01:32

spokój ma być!

... bo inaczej WRÓCĘ :chytry:

tytusdezoo 28.04.2004 11:32

tytusdezoo 28.04.2004 11:33

:zeby: :zeby: :o

pykson 28.04.2004 15:30

Kurde, tytus, nie robmy wiochy z kazdego postu tylko dlatego, ze komentuje cos pencaczek. szanujmy to forum, bo wszystkim nam chyba jednak zalezy na tym, zeby bylo to zrodlo informacji a nie jedynie pokaz swoich antypatii do innych.

@pencaczek
rzuc tu jakis wykres z kprobe, moze przesadzasz z tym "poszarpaniem", popatrzymy. poszarpany to chyba troszke moze byc, zalezy tylko jakie ma wartosci maksymalne generalnie, jak sadze

kowanski slusznie zauwazyl, - emtec to nie to samo co slynny niegdys verb

pencaczek 30.04.2004 20:43

No niestety nagrywarka nie chodzi ,,, już drugi model, na przykład po nagraniu DVDRW verbatima nie można wogólle uruchomić testu pisze ERROR unrecovered disc coś tam, drugi litek fabrycznie zwalony :) ciekawe ile jeszcze sobie modeli zobaczę :) no nie ma sensu wstawiać wykresów, bo wykresy są niektóre tylko trochę a niektóre poszarpane bardzo poważnie niektóre całkiem przerwane, nagrywałem na emtec verbatim, akoss, tdk, i na szitach, ale na takich najtańszych najlepsze testy wychodzą :) WYkresom może i nie ufać ,,, ale to sie sprawdza żę jak jest płyta z wykresem do niczego to się pojawia długi czas odczytu filmy zarywają mi i takie tam więć coś jest ewidentnie nie tak... ojj znowu dym....

pozdrawiam

tytusdezoo 01.05.2004 00:20

:zeby: :zeby: : ^_^ ^_^ ^_^ ^_^

MaciejT 01.05.2004 02:11

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo
:zeby: :zeby: : ^_^ ^_^ ^_^ ^_^

rozumiem ze to jest smieszne, ale mimo wszystko wiecej osob zapewne chcialoby przeczytac/ujrzec w Twoim poscie wiecej tresci... ;)

pencaczek 01.05.2004 08:02

Tytus osiołku chyba nie zdajesz sobei sprawy jako sprzedawca z powagi sytuacji = drugi napęd fabrycznie zwalony!!!!

namor 01.05.2004 09:23

Cytat:

Napisany przez pencaczek
.... drugi napęd fabrycznie zwalony!!!!

a może to nie wina napędu tylko zła konfiguracja twojego sprzętu
drugi napęd i to samo? nie wydaje mi się ,ja mam dwie nagrywarki tej firmy i obie pracują bez najmniejszego problemu.

BD 01.05.2004 21:22

Cytat:

Napisany przez pencaczek

O co może chodzić ?
pozdrówka

Chlopie na Twoim miejscu nie szedlbym juz do sprzedawcy bo znowu czeka sie kilka miesiecy chodzenia jak Ci dadza lepszy model jakim jest 851.

Szczerze mowiac to sam sie uparles na ten model ... Mysle ze nie bylo warto...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:44.