Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   sprzet grajacy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/sprzet-grajacy-34188/)

lordabortion 25.04.2004 20:19

sprzet grajacy

witam

w najblizszym czasie planuje zlozyc sobie jakis tani zestaw ,gdyz stara smieszna wieza odmawia posluszenstwa ;-)

Znacie moze jakies adresy polskich serwisow o charakterze informacyjnym ,traktujacych o tematyce audio ???????

A moze polecilibyscie jakies fajne tanie modele odtwarzaczow czy wzmacniaczy ...

CIAPEK 25.04.2004 20:58

zestawy grające? Tzw. wieże?
Tylko PHILIPS!

MaciejT 25.04.2004 21:06

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
zestawy grające? Tzw. wieże?
Tylko PHILIPS!

Ciapek, CZYTAJ :) jak zlozysz zestaw z Philipsa, jesli komponenty segmentowe Philipsa sprzedawane sa jako Marantz? <Ostatnio Marantz to juz chyba nie Philips, ale nie wiem dokladnie co i jak sie potoczylo>

www.audio.com.pl
HFiM jakos nie chce dzialac :(

Edwardo 25.04.2004 21:08

philips?
i wieza hi-fi?
no way!
technics rulezz :P

lordabortion 25.04.2004 21:09

na razie mam zamiar kupic sredniej klasy odtwarzacz denona
bez wzmacniacza to troche kiszka ,a kolumny zrobi mi znajomy na zamowienie
wiec na razie do samego odtwarzacza podlacze zestaw glosnikow 5.1 z komputera :P jakos przezyje

MaciejT 25.04.2004 21:13

ZADEN TECHNICS!!!

zalezy jeszcze jakiego dzwieku oczekujesz, idz do salonu, popros o podlaczenie kilku zestawow i sam sie przekonasz. Technicsa odradzam ze wzgledu na beznadziejna jakosc. Krolem w swojej klasie cenowej jest Yamaha CDX-596 - ok 1200-1300pln, wzmacniacz tez jakis dobry da sie znalezc. <CDX-496 nie warto brac, bo to konstrukcyjnie jest CDX-396, tylko ma 2 przyciski wiecej>

Edwardo 25.04.2004 21:20

technics beznadziejny jakosciowo? to co powiedziec o philipsie? albo thomsonie?
to juz chyba totalne dno...
fajne sa jeszcze onkio
no a co do yamachy to nie zaprzecze, oj, az sie cieplo mi zrobilo na mysl o yamaszce

MaciejT 25.04.2004 21:27

bez przesady - nie porownujmy sprzetu z innych klas, np Technicsa do Philipsa albo Thomsona ;)

z tego co wiem to Denon i Onkyo od dawna nie maja w ofercie odtwarzaczy CD - te firmy <i jeszcze Pioneer> nastawily sie na KINO DOMOWE - a to zupelnie inna bajka :)

piotrek123 25.04.2004 21:33

Ja sobie niedawno kupiłem używany wzmacniacz z komisu za 200 zł i do tego nowe głośniki tannoye m1 z MM i zapewniam że gra to lepiej niż każda miniwieża za kilkanaście baniek:spoko:

Turboni 25.04.2004 21:49

polecam denon lub onkyo to jest dopiero sprzecik wart swojej ceny.

MaciejT 25.04.2004 21:59

Cytat:

Napisany przez Turboni
polecam denon lub onkyo to jest dopiero sprzecik wart swojej ceny.

pytanie dotyczy sprzetu Audio, a nie kina domowego

ThanatoS 25.04.2004 22:11

Hmm, juz mialem napisac twoj stary nick ;), Onkyo jeszcze audio mozna spotkac, ale wiadomo ze w komisie etc.,
Co do Technics'a czy jak to sie to nazywa to to samo co Panasonic, wiec nie rozmawiajmy juz o tym.
Wszystko zalezy co oczekujesz od sprzetu.

lordabortion 25.04.2004 22:31

Cytat:

Napisany przez piotrek123
Ja sobie niedawno kupiłem używany wzmacniacz z komisu za 200 zł i do tego nowe głośniki tannoye m1 z MM i zapewniam że gra to lepiej niż każda miniwieża za kilkanaście baniek:spoko:

no i oto chodzi ;-)

podlaczyles do komputera czy osobny odtwarzacz ? i moglbys cos wiecej na temat tych glosnikow powiedziec ,tzn jak duzy to jest zestaw i ile dales ?;-)

macbor 25.04.2004 23:53

Proponował bym jakies segmenciki Yamahy, Denona, Onkyo. Technicsa sobie odpuśc no chyba, że jakis wysoki model. Jeśli chodzi o kolumny to ja cenie sobie TANNOY'a

piotrek123 26.04.2004 07:36

Cytat:

Napisany przez lordabortion
no i oto chodzi ;-)

podlaczyles do komputera czy osobny odtwarzacz ? i moglbys cos wiecej na temat tych glosnikow powiedziec ,tzn jak duzy to jest zestaw i ile dales ?;-)

Narazie mam podłączone do wzmaka stacjonarne dvd jako odtwarzacz cd, oczywiście oglądam też sobie filmy na nim w trybie stereo, do kompa nie podłączałem, gra dobrze, basik niczego sobie, dobra stereofonia. kable głośnikowe kupiłem takie sobie za 6zł/m :jezyk:, w sumie wzmak+kolumny+kable=700 zł.:) Gra to w pokoju 15m/kw

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:41.