Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Upierdliwa Strona startowa... :/ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/upierdliwa-strona-startowa-34411/)

mallow 02.05.2004 22:17

Upierdliwa Strona startowa... :/

Witam! Po dosc dlugirj nieobecnosci przy kompie zastala mnie "mila" niespodzianka. Ktos z mojej familii ustawil owa strone:
http://www.wholeworldmarket.com/search/top/
jako startowa, i teraz ni ch... nie da rady jej wywalic. Czego bym nie robil ona zawsze wraca na startowa!! Rece mi opadaja!! Co moze byc??!! Ale to ze tam jest ta strona to nic...moglaby byc, tyle ze k... ma pop-up`a na full screena przy zamykaniu przegladarki/zmianie srony. Pomocy bym szukal u was
pozdro

*Vojtas* 02.05.2004 22:31

Jaka przeglądarka jaki system?
Mogę ci podesłać plug-in Start Page Guard v2.5 działa z IE.

Pozdr.

frog 02.05.2004 22:31

A wiec po 1 to zainstaluj Ad-Aware 6.181 i przeskanuj kompa. On ci powinien wszystkie swinstaw tego typu usunac A potem na przyszlosc polecam przegladarke zmienic np na MyIE2 ktora skutecznie blokuje popupy i ma duzo innych ciekawych funkcji ;)

AleX69 02.05.2004 22:47

tak jak pisal frog -> Ad-aware 6 oczysci ci system z syfu ... a SpywareBlaster zablokuje syfy w rejestrze ... a do pop-up'of masz Google Toolbar
pozdr

mallow 02.05.2004 23:21

no wiec nie jestem az taki laik i Ad aware przeskanowalem kilka razy, mam system zabezpieczony Norton System Works 2004 i Norton Internet Security 2004 wiec jedyna froga to zrobienie tego przez nieuwage.... zaraz sprawdz etygo Blastera :D
WinXP i IE 6.0.2800.1106

ZiP 02.05.2004 23:33

Również na przyszłość polecam wywalić internet explorera [bo to syf jak nie wiem co :)] i przejść na OPERĘ :):):)

iexplore mnie strasznie denerwował i nie myślałem że jakakolwiek inna przeglądarka zaoferuje mi większy komfort przeglądania www, aż w końcu kiedyś z nudów zainstalowałem Operę - o niebo lepsza, w ogóle żadne popupy mi sie nie wchrzaniają i nie podmieniają mi strony startowej itp ;)

AleX69 02.05.2004 23:50

Cytat:

Napisany przez ZiP
Również na przyszłość polecam wywalić internet explorera [bo to syf jak nie wiem co :)] i przejść na OPERĘ :):):)

iexplore mnie strasznie denerwował i nie myślałem że jakakolwiek inna przeglądarka zaoferuje mi większy komfort przeglądania www, aż w końcu kiedyś z nudów zainstalowałem Operę - o niebo lepsza, w ogóle żadne popupy mi sie nie wchrzaniają i nie podmieniają mi strony startowej itp ;)

mowisz, ze latwiej obciac niz leczyc ... :chytry:
pozdr

ZiP 02.05.2004 23:59

Cytat:

Napisany przez AleX69
mowisz, ze latwiej obciac niz leczyc ... :chytry:
pozdr

Nie mówie żeby "obciąć" bo to by wskazywało na całkowite zrezygnowanie z www. Polecam natomiast zmianę przeglądarki - chociażby na próbę - instalka zajmuje tylko 16 mb, a w każdej chwili można przecież program odinstalować, bo w przeciwieństwie do IE nie integruje się w takim stopniu z systemem. Po co się ciągle użerać z microsoftem, skoro można za darmo mieć podobny program, ale bardziej funkcjonalny???

AleX69 03.05.2004 00:11

>obciac< mialem na mysli to co napisales ... odistalowac IE i zaistalowac alternatywna przegladarke ... sam uzywam Mozilli ... ale nie zawsze mozna, zainstalowac "inna", wiec trzeba tez umiec >uleczyc< stara ...
pozdr

mallow 03.05.2004 09:34

No i nic nie pomoglo! Nic nie dziala, dalej to samo... :klnie:
moze powiedzcie mi jak odinstalowac IE, bo juz ta Opere sciagam :klnie:
pozdro

Macio.Men 03.05.2004 10:39

Cytat:

Napisany przez mallow
No i nic nie pomoglo! Nic nie dziala, dalej to samo... :klnie:
pozdro

IE nie da się odinstalować (chyba). Po prostu przestań jej używać, zablokuj ją w firewallu (jeśli go masz), instaluj Operę/Mozillę i już :).

kraluk 03.05.2004 13:44

Cytat:

Napisany przez mallow
pozdro

IE da się skasować, ale tego nie polecam. Ta przeglądarka jest bardzo mocno powiązana z sysem, jakbyś ją "zdeletował" to prawdopodobnie czekałby Cię format c:...

Aszej 03.05.2004 13:52

Co do IE to można to zrobić przy pomocy progamu z tej strony www.litePC.com ale tak jak przedmówcy radzą niepolecane bo w systemie będzie brakowało troszkę plików i może się coś wykrzaczyć. Osobiście próbowałem usunąć, zrobiłem nawet kopie bibliotek potrzebnych do działania systemu ale jak zauważyłem nie wszystkich, bo w GG wyskakiwał mi w okienku rozmowy duży "X" że niby brak jakiegoś obrazka. Może kiedyś spróbuję sie pozbyć IE na amen i zbudować niezbędą bazę plików wtedy sie pochwale :)

AleX69 03.05.2004 20:00

jesli cos kuleje z IE ... bedzie wplywac na system ... zainstalowanie alternatywy ... nie rozwiazuje problemu
jak nie poradzisz sobie ... (nie jestem tego fanem ale) reinstal bedzie bezpieczniejszy :blee:
po instalu mozesz instalowac opery, mozille, myie ... lub zabezpieczyc ie
your choice
szczere pozdr

mallow 03.05.2004 21:03

Siedze na mozzilii bo opera mi nie chciala otwierac niektorych stron takich jak underpl.org i kilku innych, ale mozzila good chodzi i nawet szybko. Tylko mam pytanie, jak tu zroib taki przekret zeby sciagac DAP`em a nie tym menageem wbudowanym ??
pozdro

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:51.