Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Opera 7.50 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/opera-7-50-a-34732/)

Joe_Doe 26.05.2004 03:46

Popatrzcie TUTAJ na pierwczy plik od gory.
Ciekawe czemu na oficjalnej stronie tego nie ma ???

andrzejj9 25.05.2004 15:46

Cytat:

Napisany przez woitas
Microsoft (M$) zgodził się zapłacić Opera Software 12 mln dolarów odszkodowania za odstąpienie od pozwania korporacji o niezgodności w kodzie stron MSN, powodujących błędy w wyświetlaniu tychże witryn w przeglądarkach Opery..

link do info po angilesku.

12 milionow? Kurcze, nie wiem, jak to widzi Opera, ale dla mnie to sie wydaja grosze... Cos czuje, ze na tym sie nie skonczy.

smolik 25.05.2004 13:46

Cytat:

Napisany przez woitas
Microsoft (M$) zgodził się zapłacić Opera Software 12 mln dolarów odszkodowania za odstąpienie od pozwania korporacji o niezgodności w kodzie stron MSN, powodujących błędy w wyświetlaniu tychże witryn w przeglądarkach Opery..

link do info po angilesku.

Co to na nich...

woitas 25.05.2004 11:56

Ilość załączników: 1

link do info po angielsku.

tak dziś wygląda moja operka.

Bartez 24.05.2004 18:06

czy ktos wie, czy w tej nowej wersji zostal rozwiazany problem z getSelection() ???? Mam na mysli zaznaczanie okreslonego tekstu i operacje na nim w js.

szukam juz tego pol dnia i jakos nie moge znalezc, a starszej wersji nijak nie mozna zmusic
do obslugi tego :/

w IE i Mozilli dziala bez problemu :/

opera sux

przemas 20.05.2004 20:06

też korzystam z krotkich nazw. ale glownie z bookmarkow, mam 1280x1024 wiec ulubione mi sie mieszczą. roznie robie w zaleznosci od potrzeb. albo F2 albo klikniecie w hotliste albo otwarcie z jakiegos calego katalogu. sa jeszcze sesje przeciez :)

Joe_Doe 20.05.2004 00:03

Cytat:

Napisany przez przemas
jesli chodzi o klawisze to mozna troche opere poustawiac w tej kwestii
a co do otwierania stron
sam uzywam i wszystkim polecam wylaczenie reuse existing page - uzywaj istniejacych kart znaczy sie :P i jako ze jednak adres strony wpisujemy czestokroc z klawiatury lub wklejamy, uzywam F2 a nastepnie ctrl+v albo ctrl+D [wklej i przejdz]

A ja to zrobilem taki sposob:
W zakladkach utworzylem katalog ZZZ (ZZZ po to, zeby ZZZawsze byl na koncu listy :)). Do tego katalogu "wrzucam" czesciej odwiedzane strony razem ze skrotami do nich. Np. all to Allegro a op to Opera.
Teraz wystarczy tylko F2, wpisac skrot - i gotowe.

BTW. Zauwazylem ciekawa rzecz(bardziej zaawansowani operowicze napewno to znaja): w operze zeby polaczyc sie np. z WP wystarczy wpisc samo WP zamiast calego adresu.

przemas 18.05.2004 23:35

jesli chodzi o klawisze to mozna troche opere poustawiac w tej kwestii
a co do otwierania stron
sam uzywam i wszystkim polecam wylaczenie reuse existing page - uzywaj istniejacych kart znaczy sie :P i jako ze jednak adres strony wpisujemy czestokroc z klawiatury lub wklejamy, uzywam F2 a nastepnie ctrl+v albo ctrl+D [wklej i przejdz]

Y@nkee_PL 18.05.2004 23:09

Cytat:

Napisany przez Smartek
Hmm.. a ja mam pytanie, czy da sie zrobic tak, by po uruchomieniu opery standardowo wyswietlal sie u gory pasek adresu i po wpisaniu adres i nacisnieciu przycisku ENTER automatycznie otwierala sie nowa zakladka? To jedyna wada opery po przejsciu z MyIE2
No moze nie jedyna - brakuje mi bardzo klawiszy funkcyjnych :(
pozdro ;)

nie wiem czy to bedzie to samo w twoim odczuciu, ale wpisujesz adres i zatwierdzasz go shiftem+enter, wtedy wpisany adres otworzy sie w nowym okienku

Macio.Men 15.05.2004 20:34

Ustaw mu żeby uruchamiał stronę startową about:blank . Zobacz co się stanie i powiedz czy o to chodziło :).

Smartek 15.05.2004 19:54

Hmm.. a ja mam pytanie, czy da sie zrobic tak, by po uruchomieniu opery standardowo wyswietlal sie u gory pasek adresu i po wpisaniu adres i nacisnieciu przycisku ENTER automatycznie otwierala sie nowa zakladka? To jedyna wada opery po przejsciu z MyIE2
No moze nie jedyna - brakuje mi bardzo klawiszy funkcyjnych :(
pozdro ;)

Y@nkee_PL 15.05.2004 17:41

no tak, ale jak juz pisalem - na 7.50b1 bylo ok
a wiec wychodzi na to, ze teraz winna jest opera ???

edit:
dla malego testu instaluje 7.50b1

edit2:
dupa... cos chyba pozmieniali, bo teraz to samo co na 7.50 czyli zle, a bylo juz ok, ciekawe co tym cwokom z xp.net nie pasowalo

MacGyver 15.05.2004 17:32

Bo jak ktoś kiedyś napisał większośc stron jest robiona i sprawdzana pod kątem IE, rzadko pod Operą :ysz:

Y@nkee_PL 15.05.2004 17:25

:ysz:

Y@nkee_PL 15.05.2004 17:07

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... pod operą 7.23 na twoim forum, pasek lycosa po prawej stronie ekranu migał jak dobry karabin maszynowy, pod 7.50 jest idealnie :)

a u mnie juz na 7.23 nie "strzelal" :)

ale... strona xp.net.pl nie wyswietla mi sie juz poprawnie na 7.50, na 7.50b1 bylo ok zupelnie jak w IE, a teraz...... :blee:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:44.