Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nie otwiera się strona (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nie-otwiera-sie-strona-34871/)

Patrixs 16.05.2004 21:37

Nie otwiera się strona

Hejka,

W komputerze są dwie karty sieciowe, do jednej dołączony jest modem internetowy a do drugiej mam podpięte dwa komputery. Internet jest udostępniany. Wszystko działa pięknie, że palce lizać, ale problem w tym że strona www.ceti.pl otwiera się tylko na komputerze które ma bezpośrednie połączenie z internetem, a na pozostałych, którym udostępniam sygnał nie można tej strony odwiedzić. Pozostałe strony otwierają się bez problemu. Nie mam żadnego programowego firewalla.

Proszę o pomoc.

Dzięki
Pozdrawiam

Patrixs 17.05.2004 13:28

Hmmm... nikt nie ma żadnej koncepcji, ani anty... koncepcji ? ;)

Edwardo 17.05.2004 13:32

najlepsza koncepcja sa platki roz, delikatne kadzidelko, jedna swieczka w koncu pokoju i jedwabne przescieradla.
a najlepsza antykoncepcja jest wstrzemiezliwosc, a jak ktos woli to szklanka wody...
zamiast :)

Patrixs 17.05.2004 14:02

Nie można jednak zapominać o innych środkach anty koncepcyjnych, ale o tym później.

Ale wracając do tematu zasadniczego, czy wie ktoś dlaczego tak się dzieje (i nie chodzi mi o płatki róż czy jedwabne przescieradło tylko o to co w poscie pierwszym) :)

Pozdro

mr_spock 17.05.2004 14:04

Cytat:

Napisany przez Edwardo
najlepsza koncepcja sa platki roz, delikatne kadzidelko, jedna swieczka w koncu pokoju i jedwabne przescieradla.
a najlepsza antykoncepcja jest wstrzemiezliwosc, a jak ktos woli to szklanka wody...
zamiast :)

Nie nie... najlepszym srodkiem antykoncepcyjnym jest srodek d... :P:D

Patrixs 17.05.2004 14:08

d... i co dalej ?? :D

mr_spock 17.05.2004 14:34

Cytat:

Napisany przez Patrixs
d... i co dalej ?? :D

a nie wiem, dowcip slyszalem w TV, a tam bylo tylko D----- i zapikane :P

Edwardo 17.05.2004 15:08

a myslisz ze jak bedziesz uzywal srodka d--- to nie zlapiesz chorobska?
zlapiesz i to pewnie szybciej jakbys go nie stosowal.
sprawdzonym, stuporcentowym, najlepszym srodkiem jest jak juz wsponialem wstrzemiezliwosc czyli przyslowiowa szklanka wody.
nawet od Renii Rączkowskiej mozna sie nabawic syfu jakiegos - ot ostrzezenie ze nie wszytko co sie swieci to zloto, czy jakos tak.

mr_spock 17.05.2004 16:20

eee... w kolejce u lekarza tez mozesz sie czyms zarazic :)

Patrixs 17.05.2004 16:21

Najlepszy jest durex. :spoko:

mr_spock 17.05.2004 16:25

NEW Cares tez ujdzie... a jeszcze na piwko wysraczy :)

Patrixs 17.05.2004 16:58

Hmmm... czy ja wiem, wydaje mi się, że na zabezpieczeniach (w języku komputerowym - firewall'u) nie ma co oszczędzać, bo jak przynajmniej jeden "robaczek" się przedostanie to może dojść do "zainfekowania" systemu (jajeczka).

:D

mr_spock 17.05.2004 17:06

Dlatego albo idzie sie do przypadkowej "kafejki" i wtedy niech sie martwi wlascisiel, albo pracujesz na swoim starym, dorym sprzecie, ktory bardzo dobrze znasz i ewentualne problem zainfekowania systemu nie jest az takim dramatem :)

Edwardo 17.05.2004 19:18

kazda nieumysla infekcja nie jest wskazana...
jakbys ty sie poczul, ze przypadkiem wpuszczone cie do systemu, ze przypadkiem wydostales sie na zewnatrz, tak jak ostatno pisali o jakims robaku, ze wcale nie mial ujrzec swiatla dziennego (chyba sasser albo cosik innego).
a juz o kafejkach to dajcie spokoj, brud smrod i ubustwo...
myszki brudne uchrzanione w czym popadnie, klawisze nie lacza, sluchawki nie dzialaja, monitory poprzypalane fajami, wolne lacze.
no chyba ze sie pojdzie to takiej dla "elyty"
to juz co innego, ale po co przeplacac?

Patrixs 17.05.2004 19:23

Cytat:

Napisany przez Edwardo
a juz o kafejkach to dajcie spokoj, brud smrod i ubustwo...
myszki brudne uchrzanione w czym popadnie, klawisze nie lacza, sluchawki nie dzialaja, monitory poprzypalane fajami, wolne lacze.

:D Święte słowa :D ale powinno być - "kafejkach"

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:56.