![]() |
451S@812S@832S - probowal ktos???????
no wlasnie ktos juz probowal??? no bo jesli "oryginalna" 812S da sie przerobic na 832S(DL) to dlaczego 451 by sie nie mialo dac??? ja bym mogl za moment sprobowac ale czy jesli sie nie powiedzie to wystarczy ltnflashem wgrac .bin od 812S i bedzie wszystko oki??? bo jesli nie to ja poczekam na innych :)
|
nieda rady przerobic innych liteonow na 832 jedynie 812 jest to ten sam naped co 832.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
w nowych liteonach jest inny chip sterujacy (812, 832) w porownaniu do starszych . te dwa modele sa robione razem z sony.nie wlaczajac oprogramowania to 812, 832 to to samo co sony dru-700a. dlatego miedzy tymi modelami mozna zmieniac firmware i wszstko bedzie biegalo lacznie z DL
pozdrawiam |
Ja wgrałem do 451@812@832 biosa
Cześć wszystkim forumowiczom ...ZZARYZYKOWAŁEM i wgrałem biosa z tej stronki http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html
ale najpierw miałem softa od Kowanskiego na model 812s , teraz zapodałęm z tamtej stronki i nagrywarka wstała jako 832s zrobilem tylko kilka prób wiec nie jestem pewien co do poprawnosci dzialania na maxa nagrywarki ,ale poweim ze powrocilem spowrotem do 812 i bez problemu sie sflaszowala.. i potem znowu wgralem biosa z 832s. Próbowałem na nero nowym i widzi mi ja jako nagrywaczke ktora moze polic 8GB. a to znaczy ze zglasza ja poprawnie. kasowalem dvdrw te orginalna i spoko skasowala sie i na to miejsce wgralem jakies tam dane i chodza poprawnie... potem nagralem cdr z jakims tam filmem i tez spoko odtwarza. Nie wiem czy jestem pierwszy co zaryzykował ... ale chetnie podziele sie informacjami jak zrobie testy dalsze...nara pa ;) |
trzeba poczekac na plytki dl aby wpelni wiedziec czy wszystko jest ok.
|
@JaroW
tez mam 451 i powiem tyle: Dobrze ze jestes! pozdro |
Dzieki Czekam Na Innego Ryzykanta I Jego Sugestie .. MoŻe Kowanski Sie Wypowie Moze To Jednak Bedzie Chodzic ???? ||
|
to moze daj od poczatku opis jak to zrobic i jakimi plikami, z jakich stron??
ja posiadam 851 i chetnie zaryzykuje, moze bede 2-gim :D Pozdro FredzioPL |
MUSISZ WEJSC NA STRONKE KOWANSKIEGO TU ...
http://www.liteon401s.prv.pl/ POBRAC TO : 451s-851s@812s.exe - (530 KB) - flash US05-***** do przeróbki 451S i 851s => 812s JAK TO WGRASZ DO NAGRYWARKI TO POTEM RESTART I MASZ NAGRYWACZKE 812S POTEM WCHODZISZ NA STRONKE : http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html POBIERASZ TO : LiteOn SOHW-832S ***8226; Stock VS01 (unpatched) (thanks, olli987) ***8226; Patched VS01 - 812S@832S ***8226; Patched VS01 - 812S@832S, burn-fix, auto-bitsetting (release 2) WGRYWASZ POD WINDA XP I MASZ /// PS : NIE ODPOWIADAM ZA EWENTUALNE SZKODY WYNIKLE Z PRZEROBKI ...PA :nie: :nie: |
NO I DUPA JUZ JEST MALY MINUS ----- TEJ PRZEROBKI .. BARDZO PODOBNIE TO WYGLADA JAK Z BIOSEM KOWANSKIEGO DO PRZEROBKI NA 812S BIOS /USOG/ i wyższe powodowaly że nie dało sie nagrywac DVD ESPERANZA
- i + ale przy biosie KOwanskiego /USO5/ WSZYSTKO ŚMIGAŁO OK! TERAZ TO SAMO JEST NA BIOSIE 832S /VS01/ MOZE KOWANSKI COS NA TO POMOZE BO NIE MAM ZAMIARU KUPOWAC DROGICH PLYTEK.. ESPERANZY SA PO 3.50ZŁ A TDK OK 9 ZETA :ysz: |
to ze nie da sie nagrywac espy to pewno wina ubozszej (???) bazy nosnikow biosa 832, moze sie kiedys rozbuduje o informacje o tych pkytkach z espy. ja tez mialem z nimi problemy na oryginalnym biosie z 451.
|
Nie Rozumiem ??? Dlaczego Esperanza Jest Dyskryminowana... Jezeli To Prewada Co Powiedziales.. Przeciez W Nagrywarkach Neca Sony I Innych Ten Problem Nie Istnieje , A Mnie Sie Wydaje Że Tu Problem Ma Liteon Z Gorszymi Nosnikami... MoŻe Nowszy Biosik Pomoze Czekam......
|
ja przerobilem orginal 812 na 832 i z esperanza nie mam klopotow zarowno + jak i - nagrywa bez problemu.
pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:40. |