![]() |
Cytat:
Szkoda, ze klawisz PrintScreen nie działa :P Majkel |
Cytat:
|
Cytat:
proponuję w ciemno VirtualDubMod |
Cytat:
Za***iste dzieki :))) Co prawda moj angielski nie stoi na zbyt wysokim poziomie i pogubilem sie w okolicach 25 punktu... to mimo wszystko efekt pracy byl dokladnie taki jaki chcialem :)) Dzieki jeszcze raz... PS. Znacie jakis programik co zrobi mi screena filmu w normalnej rozdzielczosci? :) Pozdrawiam.. .Majkel :) |
Zerknij tutaj: http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=69346
|
Cytat:
No wlasnie... :)) Zastanawialem sie jak sie robi cos takiego. Udalo mi sie zrobic Menu do pierwszej polowy Powrotu Krola (jeszcze tylko Menuedita nie mam :/) ale na koniec by sie przydala plansza Insert Disc 2. Oczywiscie posluzylem sie plikami ifo, bup i vob z DVDFaba (tylko zmodyfikowalem Voba podstawiajac swoja bitmape wg opisu Edycja oryginalnego menu by macnow) teraz pozostaje zrobic taki bajer, zeby po zakonczeniu filmu odpalalo sie to ifo :)) Czekam na sugestie... :) Pozdrawiam Majkel :) |
Cytat:
Wlasnie kombinuje sobie, ze mozna DVDFabem podzielic film dokladnie tak jak mamy podzielone bez niego... a nastepnie podmienic Voby :))) Sproboj Jabba, ja jednak sie pomecze i sprobuje zapodac do kadej plyty oryginalne menu (jest miejsce przeciez). Menu "Wybierz Rozdzial" jest tak fajnie zrobione, ze po lewej jest kolumna 1-28 chapterow a po prawej reszta :) Jak mi sie uda to co bym chcial to na Disc1 prawa strona bedzie nieaktywna... a na Disc2 lewa strona :)) Jedyne czego potrzebuje to pelna wersja MenuEdita (mam tylko bezuzyteczne demko) oraz sposb na poradzenie sobie z chapterami (usuniecie indexow niechcianej polowy chapterow) :) Jak ktos cos wie to PISAC!! :> Majkel |
Jeszcze taka sprawa jest. Można by wstawić planszę Insert Disc 2 posługując się VOBem z DVD Faba. Problem w tym,że jeżeli wstawimy go jako piąty VOB to pojawia się on na sekundę i znika (plansza Insert Disc 2). Musiał by sie pojawić Title 2 , który pojawiłby sie po zejściu do zera filmu. Ale jak to zrobić, nie wiem. Może ktoś ma jakiś pomysł (przypominam,że mamy gotowy VOB z planszą Insert Disc 2, zrobiony w Fabie).
JAbba |
Bardzo proszę Master Yodę o wyłuskanie instrukcji Majkela i przyklejenie jej na forum u góry !
Jabba |
Ale LOL :)
Nie zauwazylem Twojego posta Jabba (juz na 2 stronie)... no ale teraz juz wszystko jasne. Pozdraaaaaiwam i dobranoc :) |
Ups... zaponialem o bardzo waznej rzeczy :)))
Po utworzeniu przez IfoEdit plikow IFO nalezy zmodyfikowac troszke te plik. Chodzi o sciezki dzwiekowe i napisy... wszystkie sa Not Specified. Nalezy edytowac po kolei kazda sciezke i napisy i ustawic Languaga type na "present" oraz wybrac jezyk (Language). Trzeba to zrobic w plikach Video_ts.ifo oraz Vts_01_1.ifo dla obu dysków. Oczywiscie po operacji zapisac. I ostatnia sprawa to kolor napisów (bo jak znam zycie to beda zielone). Otwieramy Vts_03_01.ifo z oryginalnej plyty z filmem oraz pliki Vts_01_1.ifo z obu dysków podzielonego filmu. Wchodzimy do VTS_PGCITI -> VTS_PGC_1 (w okienku na górze) i wybieramy z menu Subtitle Color -> Copy Color form this PGC nastepnie wklejamy je w ten sam sposób w to samo miejsce w plikach Vts_01_1 wybierajac Paste from this PGC :) No i to pewnie by bylo na tyle... chociaz o ile wczoraj w nocy slabo funkcjonowalem to tak wczesnie rano tez nie bardzo mi wychodzi "myślenie" :> Pozdrawiam... Majkel :) |
Musze dodać,ze konieczna była zmiana kolorow napisów według przepisu Gelo_5. Kolor brałem z orginalnego ifo i wklejałem (Paste) do Ifo utworzonego dla połówki filmu. W IfoEdit oczywiście.
Musiałem także wpisać określenia dla ścieżek audio (PL i ENG) oraz napisów (PL,ENG,ROM,PL). Także w Ifo Edit. Według Twojego podziału pierwsza część kończy sie okrzykiem Gandalfa "Sposobić się do bitwy". Druga zaczyna sieod jazdy Gandalfa po ulicach Minas Tirith. Jabba |
Dobra, będę próbował !
Dzieki ! Jabba |
Cytat:
Wiec tak: Film znajduje sie w Vobach 03_1 do 03_8... Rozdzielamy do oddzielnych katalogów Voby 03_1 - 03_4 oraz 03_5 - 03_8 Mozna zauwazyc, ze pliki 03_4 oraz 03_8 maja niepelny rozmiar czyli sa jakby koncem jakiejs calosci :) Mysle, ze film przed tloczeniem na plyte dwuwarstwowa byl przechowywany na 2 zwyklych plytach :)) Wiec skoro juz mamy tak przygotowane katalogi to teraz zmianiamy nazwy wszystkich VOBow w tych katalogach na Vts_01_1 - Vts_01_4. Odpalamy IfoEdit... opcja Create Ifos... (Create 1 PGC Only, Create Chapter for each Cell, Same as Source) i podajemy nasz plik Vts_01_1. Krotka chwila relaksu i mamy gotową połówkę filmu, analogicznie druga połowa i mamy 2 gotowe do wypalenia płytki :) Pozdrawiam... Majkel :) |
Bardzo pięknie, tylko jak rozdzielić te VOBy i czym, oraz jak stworzyć to IFO. Ja wiem ,ze Ty wiesz i dla Ciebie jest to proste ale nie wszyscy są tacy bystrzy. Napisz coś więcej
P.S. Zakładam oczywiście opcję Only Movie. Jabba |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:42. |