Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   booktype i LiteOn 812s (https://forum.cdrinfo.pl/f15/booktype-liteon-812s-35595/)

McGyVeR 04.06.2004 23:18

booktype i LiteOn 812s

Witam wszystkich !
Wiem ze to pytanko sie juz pojawialo ale jak nagrac dvd+rw ze zmienionym booktype pod nero?? probowale probgamu booktype od Litka niby sie da wszystko zmienic ale (zmieniam na dvd-rom) ale po wypaleniu pod nero jest dalej dvd-rw ! jak sobie z tym poradzic? trzeba jeszcze zainstalowac cos dodatkowo ?
Pozdrawiam

Avant 04.06.2004 23:40

Cytat:

Napisany przez McGyVeR
Witam wszystkich !
Wiem ze to pytanko sie juz pojawialo ale jak nagrac dvd+rw ze zmienionym booktype pod nero?? probowale probgamu booktype od Litka niby sie da wszystko zmienic ale (zmieniam na dvd-rom) ale po wypaleniu pod nero jest dalej dvd-rw ! jak sobie z tym poradzic? trzeba jeszcze zainstalowac cos dodatkowo ?
Pozdrawiam

Nie trzeba. Uruchamiasz BookType zmianiasz na to co chcesz i zostawiasz program uruchomiony do zakonczenia nagrania. To dziala! :spoko:

Sebasaj 05.06.2004 00:49

Może mi ktoś doradzić, mam orginalny FW US0N, zmieniam BookType'em i nic się nie dzieje. Bo jak rozumiem w Nero powinno mi się pokazać DVD-ROM zamiast DVD+R czy RW, tak ? prubowałem też na wcześniejszym sofcie US0J i też nie działał. Czy to zależy może od nośnika ? prubowałem to zrobić na Platinum RW i Media Store +R.

EDIT oczywiście nie zamykam BookType'a

Ufil123 05.06.2004 02:21

prosta sprawa!!!!

========Nero sam ustawia booktype na DVD-R i z tym nic nie zrobisz==========

jak chcesz wypalać filmy na dvd to polecam sprawdzone programy np. CloneDVD lub DVDDecrypter

mensir67pl 05.06.2004 07:56

Cytat:

Napisany przez Avant
Nie trzeba. Uruchamiasz BookType zmianiasz na to co chcesz i zostawiasz program uruchomiony do zakonczenia nagrania. To dziala! :spoko:

CHYBA MIJANIE SIE TROCHE Z PRAWDA??? LUB CZYSTA TEORIA
===============================================
Ponieważ starsze odtwarzacze DVD miewają kłopoty z odczytem płyt DVD+R, w trakcie zapisu wstawiany jest bit "oszukujący" urządzenie, które sądzi, że ma do czynienia z płytą DVD-ROM (tłoczoną). Można zmienić zarówno DVD+RW jak i DVD+R na DVD-ROM. W przypadku DVD+RW można to zrobić tak przed, jak i po nagraniu płyty. BookType dla DVD+R należy zmienić przed wypaleniem.

ArekR79 05.06.2004 08:29

Czytaj uważnie instrukcję do Book Type Liteona. Płycie DVD+RW zmieniasz book type PO JEJ NAGRANIU !!! Pozdrawiam

Sebasaj 05.06.2004 10:11

Cytat:

Napisany przez ArekR79
Czytaj uważnie instrukcję do Book Type Liteona. Płycie DVD+RW zmieniasz book type PO JEJ NAGRANIU !!! Pozdrawiam

Dzięki tego żeczywiście nie wiedziałem, ale nadal nie wiem czy po zmianie bits. w nero powinienem zobaczyć ROM zamiast +R bo pokazuje mie nadal +R. I jeszcze małe pytanie czy zmiana BS to znaczy że na płyte jest coś zapisane czy przy nagrywaniu musi być uruchomiony program, i jest to zmiana z poziomu softu ?

Sebasaj 05.06.2004 10:23

Cytat:

Napisany przez Ufil123
prosta sprawa!!!!

========Nero sam ustawia booktype na DVD-R i z tym nic nie zrobisz==========

jak chcesz wypalać filmy na dvd to polecam sprawdzone programy np. CloneDVD lub DVDDecrypter

Nie wiem jak sobie wyobrażasz wypalenie DVDDecrypter'em ???? :D skoro jest to program do ripowania filmów i wogule to chyba nawet nie przeczytałeś o co pytam i odpowiadasz mi :spoko:

Ufil123 05.06.2004 11:19

Nie wiem jak sobie wyobrażasz wypalenie DVDDecrypter'em ? skoro jest to program do ripowania filmów i wogule to chyba nawet nie przeczytałeś o co pytam i odpowiadasz mi

widać że nie masz pojęcia o nagrywaniu!!!!!!!! DVDDecrypter (jest to jeden z lepszych programów)wypala obrazy iso które można zrobić np. ImgTool

po drugie nie odpowiadałem tobie tylko @McGyVeR ( który miał kłopot ze zmianą book type pod nero)

Soakr 05.06.2004 11:31

mi wcale nie dziala book type na 812 (mam USON) :(

mark54 05.06.2004 13:07

Dvd+rw

ArekR79 powiedzial:
"Czytaj uważnie instrukcję do Book Type Liteona.
Płycie DVD+RW zmieniasz book type PO JEJ NAGRANIU !!! Pozdrawiam"

Raczej nie jestem mocny z Angielskiego i nigdzie w instrukcji programu Booktype
nie doczytalem sie nic na temat sposobu zmiany plyty DVD+RW po jej nagraniu.
Czy moglbys powiedziec cos wiecej na temat jak to sie robi ???

Sebasaj 05.06.2004 15:32

Cytat:

Napisany przez Ufil123
widać że nie masz pojęcia o nagrywaniu!!!!!!!! DVDDecrypter (jest to jeden z lepszych programów)wypala obrazy iso które można zrobić np. ImgTool

po drugie nie odpowiadałem tobie tylko @McGyVeR ( który miał kłopot ze zmianą book type pod nero)

Dobra zwracam honor, DVDDecrypter wypala, ale tylko z obrazów więc marny z niego pożytek. I jak się odpowiada to z cytatem albo pisze do kogo, jak nie odpowiadasz zaraz po pytaniu. A skoro jesteś takim znawcą to czemu mi nie odpowiesz a nie tylko ganisz, widzisz że to moje pierwsze pytanie i nie pisałem że jestem expertem.

McGyVeR 05.06.2004 17:56

No dzieki :) niby tak zrobilem ale w dalszy ciagu po nagraniu plyty w nero (albo dowolnie inny program do palenia DVD) i sprawdzeinu booktype jest DVD+RW ! I nie mam pojecia co zle robie ! Po zmianie booktype program wrzucam na pasek i nic :( dalej DVD+RW. Macie jeszcze jakies pomysl?
Albo moze jakas inna aplikacje w ktorej to napewno dziala ?

Pozdrawiam serdecznie :)

mark54 05.06.2004 19:04

Booktype

Zerknij tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...207#post269207

McGyVeR 06.12.2004 11:50

Nie wyjaracie na 812s pod neroz booktype! To jest jak w przypadku Litka 1633 (sprawdzone) uzyjcie CloneDVD2, bo nero cos miesza! A tutaj wiecej na ten temat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=43757 (sprawdzilem i naprawde dziala, wina lezy po stronie Nero)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:08.