Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   EURO 2004... wasze typy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/euro-2004-wasze-typy-35850/)

smolik 12.07.2004 23:14

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No nie wiem, akurat obejrzałem sobie ostatnio kilka meczyków i naszło mnie parę refleksji :)

Przede wszystkim wszystkie drużyny tam sprawiają wrażenie jakby grały na luzie, bez kompleksów. I to mi się bardzo podoba. Dostaje jakiś zawodnik piłkę, ma trochę miejsca, to wali na bramkę i najczęściej trafia (co w mistrzostwach Europy zdarzało się cholernie rzadko), dodatkowo świetne dryblingi, doskonałe akcje... Naprawdę cały czas miałem wrażenie, że gra się tam dla zabawy, bez takiego stresu, jakiś zobowiązań. O wiele bardziej podobało mi się to niż gra na Euro. Nie mogłem się też oprzeć wrażeniu, że jakakolwiek drużyna europejska dostałaby solidne lanie, gdyby w mistrzostwach Ameryki zagrała. Nie pamiętam już, jak to wyglądało na mistrzostwach świata, ale wydaje mi się, że te drużyny prezentują naprawdę wysoki poziom. W każdym razie oglądanie ich gry to dla mnie przyjemność :)

Pisząc o słabym poziomie miałem na myśli poziom przygotowania taktycznego tych drużyn, zresztą zawsze tak było, że w futbol z Ameryki Południowej był miły dla oka pełen finezji w której liczył się tylko atak a obrona była sprawą drugorzedną. Euro 2004 dało nam wyraźnie pokazało jaką rolę odgrywa taktyka w dzisiejszym futbolu (choćby Grecja) i sądze że w konfrontacji z dobrze ustawioną taktycznie drużyną z Europy tamte druzyny nie miałyby za dużo do powiedzenia (oczywiście oprócz Argentyny i Brazyli). Zgodzę się z tobą że o wiele milsze dla oka jest oglądanie Copa America bo tam padają piękne bramki, które w Euro padały rzadko a zawodnicy grają z polotem, po prostu oni mają to we krwi
:mruga:
Pozdro.

andrzejj9 12.07.2004 22:10

Cytat:

Napisany przez smolik
Lepsze to one sa tylko pod względem widowiskowości a jeśli chodzi o poziom to jest słaby.

No nie wiem, akurat obejrzałem sobie ostatnio kilka meczyków i naszło mnie parę refleksji :)

Przede wszystkim wszystkie drużyny tam sprawiają wrażenie jakby grały na luzie, bez kompleksów. I to mi się bardzo podoba. Dostaje jakiś zawodnik piłkę, ma trochę miejsca, to wali na bramkę i najczęściej trafia (co w mistrzostwach Europy zdarzało się cholernie rzadko), dodatkowo świetne dryblingi, doskonałe akcje... Naprawdę cały czas miałem wrażenie, że gra się tam dla zabawy, bez takiego stresu, jakiś zobowiązań. O wiele bardziej podobało mi się to niż gra na Euro. Nie mogłem się też oprzeć wrażeniu, że jakakolwiek drużyna europejska dostałaby solidne lanie, gdyby w mistrzostwach Ameryki zagrała. Nie pamiętam już, jak to wyglądało na mistrzostwach świata, ale wydaje mi się, że te drużyny prezentują naprawdę wysoki poziom. W każdym razie oglądanie ich gry to dla mnie przyjemność :)

smolik 12.07.2004 19:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
To może by się teraz przenieść na kibicowanie w mistrzostwach Ameryki południowej :) Mecze dużo lepsze niż w Euro, szkoda tylko, że lecą o tak barbarzyńskich porach :(

Lepsze to one sa tylko pod względem widowiskowości a jeśli chodzi o poziom to jest słaby.

Maciej 09.07.2004 19:45

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
To może by się teraz przenieść na kibicowanie w mistrzostwach Ameryki południowej :) Mecze dużo lepsze niż w Euro, szkoda tylko, że lecą o tak barbarzyńskich porach :(

To może chociaż stronka ...
http://global.terra.com/copaamericap...s/index2_i.htm

andrzejj9 09.07.2004 19:23

.::piotrek::. 09.07.2004 14:32

A ja tak liczylem na czechow ;)

andrzejj9 06.07.2004 13:59

Cytat:

Napisany przez smolik
@andrzejj9 Ale ona postawila przed ME.

A no to w porządku. Zrozumiałem, że przed samym finałem... Przed mistrzostwami to rzeczywiście stawianie na Grecję nie było zbyt rozsądne ;)

smolik 06.07.2004 13:52

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... koleżanka kumpla postawiła przed ME na Grecję 100 zł (kompletnie nie ma pojęcia o piłce), teraz jest bogatą kobietą, bo ma 3.800 zł :jupi:

@andrzejj9 Ale ona postawila przed ME.

andrzejj9 06.07.2004 13:22

Cytat:

Napisany przez smolik
W typowanich przed mistrzostwami Grecja wyprzedzała tylko Łotwe i płacono bodajże 80:1.

No tak, ale to przed mistrzostwami. Przed samym finałem statystyki na pewno uległy już zmianie.

Wiadro 06.07.2004 00:30

Cytat:

Napisany przez 47
W dzisiejszej wyborczej są statystyki z euro, zgadnijcie kto miał najwięcej fauli!!

Odpowiedź:Grecja!!

Dlaczego Grecja? ... Bo Anglia nie doszła do finału ||

47 05.07.2004 23:39

W dzisiejszej wyborczej są statystyki z euro, zgadnijcie kto miał najwięcej fauli!!

Odpowiedź:Grecja!!

Pozdro

mr_spock 05.07.2004 21:59

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
"man of the match" - Czyżby sie za dużo w FIFE grało ;) ???

hehe
rozszyfrowales mnie :)
cale dzien nawalam w euro 2004

gallus 05.07.2004 21:52

Cytat:

Napisany przez mr_spock
i slusznie. wedlug mnie on powinien zostac "man of the match"
:)

"man of the match" - Czyżby sie za dużo w FIFE grało ;) ???

mr_spock 05.07.2004 21:48

Cytat:

Napisany przez Wiadro
Co do tego kolesia to mecz lookałem w barze :D i jak koleś się pojawił to się taki rozpierdziel w barze zrobił że hej. Co ciekawe wtedy nie liczyło się kto komu kibicuje :D wszyscy kibicowali jemu ;p

i slusznie. wedlug mnie on powinien zostac "man of the match"
:)

Wiadro 05.07.2004 21:40

Co do tego kolesia to mecz lookałem w barze :D i jak koleś się pojawił to się taki rozpierdziel w barze zrobił że hej. Co ciekawe wtedy nie liczyło się kto komu kibicuje :D wszyscy kibicowali jemu ;p

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:29.