Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   LG + zabezpieczenia = ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lg-zabezpieczenia-3594/)

Rostek 22.08.2001 11:00

LG + zabezpieczenia = ???

Witam!
Mam zamiar kupić nagrywarkę, upatrzyłem sobie LG CED-8120B (...prawdę mówiąc gł. ze wzgl. na cenę). Czy za jej pomocą będe mógł przegrać płyty zabezpieczone safedisc'em? Na cdrinfo najpierw jest wykaz nagrywarek mogących tego dokonać, a dalej informacja, że do przegrania potrzebny jest sprzęt z obsługą RAW (a z tabeli nagrywarek wynika że ten model to obsługuje). Nic z tego nie rozumiem, może jakiś mało kumaty jestem :-(
Proszę Fachowców o pomoc.

Ps. Kurde, nie wiem,może jakieś głupie pytania zadaje, ale nie miałem jeszcze nagrywarki.

cana 22.08.2001 12:09

daj sobie siana z lg weż teac 512 z burnproofem lub sw216 z justlinkiem ceny są dosyć ok :) a lepiej chodzą / jak narazie ze wsakzaniem na teac'a bo sw jeszcze sprawdzam /

jarek 22.08.2001 16:00

dajcie na wstrzymanie z tym TEACkiem, czlowiek chce kupic nagrywarke na jedna plytke w tygodniu , za niewielkie kieszonkowe o przyzwoitych osiągach a gdie nie przeczytasz to tylko TEAC , TEAC a polowa z tych co pisza nie ma pojęcia o tym co jaka nagrywarka może tylko sugeruje sie tym co napisał poprzednik.Sam mam LG mialem HP i uważam je za calkiem przyzwoite do domowego użytku chyba że ktoś chce przemysłówke :)))

Mickey 22.08.2001 16:42

Całkowicie się zgadzam z przedmówcą, wszyscy tylko teac, teac, niekiedy jak się ich mocno za język pociągnie to jeszcze zaproponują Plexa albo Ricocha, a czy Yamaha jest taka zła, albo Acery ????

Odpowiedź brzmi nie, tyle tylko że ludziska kupiły TEACA i teraz nie mogą pogodzić się z tym że mogli kupić coś innego co też by im dobrze służyło }> }> }>

PS: To jest przykład ślepego posłuszeństwa firmie (ale oni przecież nie pracują w TEACu }>

berserk 22.08.2001 20:22

jacy wszyscy :) , ja nie mowie caly czas teac teac (chociaz go katuje).
kupuj lg (zaoszczedzisz ok 130 zl).

berserk 22.08.2001 20:28

no i sie wcisnelo za wczesnie :)
lg ma wszystko co potrzeba (z sd2 radzi sobie jak wiekszosc nagrywarek - do dupy, teac zreszta tez). burnproof nie jest ci porzebny, mi przynajmniej nie przydal sie ani razu.
taki jeden koles katuje to lg i jest wielce zadowolony (ztreszta czyta to forum ale nie napisze chyba nigdy zadnego postu :P :P :P ).

teraz czekam az fanatycy teaca wygarna mi :) .

pozdro

berserk 22.08.2001 20:31

przypomnialo mi sie jeszcze jedno. beda szczesliwym posiadaczem teaca 512eb chodzilem do kumpla ktory ma jakies lg 12x aby nagral mi plytki bo u mnie byla kicha (plytli mialy po 99 min z kawalkiem).

to chba juz koniec :) .

pozdrawiam

cana 22.08.2001 22:02

nie nie jest to koniec :)
polecam samsung'a ws216 jest ql a co do tych lg to qmple mieli kłopoty i tyle :( a ja na teac'u niet :) ale tera mam szajsunga i mogę / jak na razie/ go polecić ładny , szybki zwarty i gotowy do kopiowania byle nie był to s2
i nie jest ważne czy 1 płytka czy 100 tylko to czy sie poprawnie wypali i w mniejszym stopniu jak szybko
a tak OT to ja luboę LG / miałem ich monitor i mam ich dvd i nie nażekam :)/
pozdro

Rostek 22.08.2001 22:36

Dzięki za odpowiedzi. Pozdrowienia dla Fszystkih :-)

ktos 22.08.2001 22:38

Ja tam kupie Lg x 12. Mi powiedzieli fachowcy w sklepie, ze LG jest prawie najlepsze-porównywalne z Plexorem czy cos takiego. Obsluguje safedisc 2 i daoraw.
Bardzo rzadko sie psuje. No i jest tani:)))Ta sama jakosc co Plexor .Teac jest przereklamowany-wszedzie o nim slysze, a jest gorszy od Lg, bo Plexor jest lepszy od Lg.

berserk 22.08.2001 23:10

ja tam jeszcze w sklepach nie spotkalem fachowcow. i ci co o nich piszesz tez nie znaja sie zbytnio na rzeczy.

scorpion 23.08.2001 07:35

Teac z wygladu to najbrzydsza nagrywarka na rynku, ale nagrywa ok
Dlatego wybralem Lg 8128b bo na dokladke najcichsza nagrywarka w polsce no i DAO -RAW acha zapomnialem o niskiej cenie jak na wlasciwosci jakie oferuje

koziol1001 24.08.2001 14:26

LG + zabezpieczenia = LG

Chłopie ja sobie wymarzyłeś LG to sobie kup, ja sam mam LG i mi gania, pewnie że nie jest to jakiś super szybki wyrafinowany sprzęt który nagrywa i płytki DVD (jak niektórym by się pewnie marzyło) ale tak dla siebie (no i dla kolegów) spoko wystarcza.

&y 24.08.2001 15:20

Cytat:

berserk (22-08-2001 20:28):
taki jeden koles katuje to lg i jest wielce zadowolony (ztreszta czyta to forum ale nie napisze chyba nigdy zadnego postu :P :P :P ).

teraz czekam az fanatycy teaca wygarna mi :) .

pozdro
Jezeli nie napisal/napisze zadnego postu to skad wiesz ze czyta forum?
tak na marginesie to jest sporo osob czytajacych (chociazby ze wzgledu na akcenty humoru w postach), ktorzy nie chca/nie moga pisac. inna sprawa to fakt, ze nie kazdy zdazy cos napisac przed toba i kilku innymi - i co wtedy? wyglupiac sie i pisac jako n-ta osoba ze popieram/zgadzam sie w 100%/xxx ma racje? przeciez to bez sensu.

Pozdro - &y (czytajacy).

berserk 24.08.2001 19:36

wiem, ze czyta bo mieszka blisko mnie i bede pisal (kierowal do niego) co mi sie spodoba :) :D :P . czasami ma cos do powiedzenia pomimo padajacych odpowiedzi (ofkoz poza "popieram" itp.).

nic nie mam do ludzi czytajacych (tylko) , niech czytaja, czegos sie dowiedza i moze jak beda mieli problem to od razu sobie poradza (lub pomoga znajomemu).

pozdrawiam (szegolnie czytajacych) :) :) :P .

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:12.