![]() |
Lektor DIVx ?
Czy slyszeliscie moze o programach tzw lektorach do DIVx? I co o tym uwazacie....
|
Cytat:
|
wogole nie wiem jak mozna lektora dawac do filmu...
przeciez o niszczy cala przyjemnosc ogladania filmow... zaglusza glos... i wogole... zawsze w tv mnie wkurzaja kolesie tlumaczacy filmy... powinno byc tak jak w danii czy holoandii ze w tv puiszczaj filmy tylko z literkami a reszta jest w orginale. dzieki temu dzieciaki od namlodszych lat ucza sie juz jezyka... tak, zaraz ktos napisze ze jak sa literki to nie moze podziwiac obrazu tylko czytac, od razu odopwiadam: naucz sie szybciej czytac i wez sie za nauke jezykow obcych... czas najwyzszy... |
Edwardo ...to bardzo mądry człowiek.
W gazecie FAKT czytałem ,że w Anglii 3-letnia dziewczynka nauczyła się mówić po Hiszpańsku oglądając telewizje. A kiedyś oglądałem reportaż w TVP ,że gdzieś tam dziewczynka nauczyła się czytać z napisów w TV. |
Ja nie wiem o jakich programach piszesz, ale moje zdanie jest podobne do zdania Edka, wole czytać te napisy niż słuchać zdań niezgadzających się z tym co naprawde zostało powiedziane, najleprzym przykładem ośmieszających polsich lektorów jest skecz Macieja Sthura :D
Pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
znowu cos smierdzi ironia, a jak nie to dziekuje za uznanie.... |
hehe, edwardo zbyt podejrzliwy jestes.. no ale rzeczywiscie troche dziwnie to zabrzmialo, keke :banan: :)
pozdro ;) |
no i zalapac o co chodzi Maciejowi... moze jeszcze na zywo w rozmowie wyczulbym czy ironia czy nie, a tu sam text... ;)
|
Używałem (to trochę za duzo powiedziane) kiedyś lektora ale tylko z ciekawości konkretnie Realspeak'a. Jego kariera szybko się zakończyła, a w zasadzie jej bo to był żeński głos (to ja uratowało bo zmuszałem ją jeszcze trochę do mówienia kilku świnstewek :jezyk: ). Ogólnie zawsze byłem za napisami, w Canal+ jest możliwość oglądania w wersji oryginalnej z napisami dżwięk jest o wiele głębszy, nie taki przytłumiony jak z lektorem!
|
Chyba autorowi tematu nie chodziło o opinie na temat osób czytających napisy, tylko o syntezator mowy, który podczas oglądania filmu na bieżąco czyta wyświetlany tekst... Cóż, wiem że to możliwe, nie próbowałem tego, może ktoś zarzuci jakiś link?
|
Cytat:
to nie ironia ...to moja złota myśl . :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
no to luzik! :piwo: |
temat wpadl z komputer swiatu bo w ostatnim numerze jest o tym. WOLE NAPISY !!!
|| :piwo: a moze w cos pogramy po necie ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:45. |