Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   Lektor DIVx ? (https://forum.cdrinfo.pl/f16/lektor-divx-36050/)

grappa01 16.06.2004 13:19

Lektor DIVx ?

Czy slyszeliscie moze o programach tzw lektorach do DIVx? I co o tym uwazacie....

Air 16.06.2004 13:49

Cytat:

Napisany przez grappa01
Czy slyszeliscie moze o programach tzw lektorach do DIVx? I co o tym uwazacie....

raz tego używałem, ale nie spodobało mi się. Ogólnie wolę napisy (również w DVD).

Edwardo 16.06.2004 16:01

wogole nie wiem jak mozna lektora dawac do filmu...
przeciez o niszczy cala przyjemnosc ogladania filmow...
zaglusza glos... i wogole...
zawsze w tv mnie wkurzaja kolesie tlumaczacy filmy...
powinno byc tak jak w danii czy holoandii ze w tv puiszczaj filmy tylko z literkami a reszta jest w orginale.
dzieki temu dzieciaki od namlodszych lat ucza sie juz jezyka...
tak, zaraz ktos napisze ze jak sa literki to nie moze podziwiac obrazu tylko czytac,
od razu odopwiadam: naucz sie szybciej czytac i wez sie za nauke jezykow obcych... czas najwyzszy...

Maciej 16.06.2004 16:26

Edwardo ...to bardzo mądry człowiek.

W gazecie FAKT czytałem ,że w Anglii 3-letnia dziewczynka nauczyła się mówić po Hiszpańsku oglądając telewizje.

A kiedyś oglądałem reportaż w TVP ,że gdzieś tam dziewczynka nauczyła się czytać z napisów w TV.

gallus 16.06.2004 16:27

Ja nie wiem o jakich programach piszesz, ale moje zdanie jest podobne do zdania Edka, wole czytać te napisy niż słuchać zdań niezgadzających się z tym co naprawde zostało powiedziane, najleprzym przykładem ośmieszających polsich lektorów jest skecz Macieja Sthura :D
Pozdro

Kasprzak 16.06.2004 16:38

Cytat:

Skecz jest swietny : "cicho...cicho...""...odejdz stad...""...co ty tu robisz, do diaska..."
moje zdanie jest rowniez takie same jak poprzednikow. Cala przyjemnosc z ogladania filmow sie psuje. Po co jezeli np. film nagrany jest w systemie Dolby Digital dodawac lektora ktory jeszcze zepsuje masakrycznie film bo zagluszy 50% odglosow.

Edwardo 16.06.2004 17:50

Cytat:

Napisany przez Maciej
Edwardo ...to bardzo mądry człowiek.

W gazecie FAKT czytałem ,że w Anglii 3-letnia dziewczynka nauczyła się mówić po Hiszpańsku oglądając telewizje.

A kiedyś oglądałem reportaż w TVP ,że gdzieś tam dziewczynka nauczyła się czytać z napisów w TV.

znowu cos smierdzi ironia, a jak nie to dziekuje za uznanie....

Smartek 16.06.2004 18:09

hehe, edwardo zbyt podejrzliwy jestes.. no ale rzeczywiscie troche dziwnie to zabrzmialo, keke :banan: :)
pozdro ;)

Edwardo 16.06.2004 20:02

no i zalapac o co chodzi Maciejowi... moze jeszcze na zywo w rozmowie wyczulbym czy ironia czy nie, a tu sam text... ;)

smolik 16.06.2004 20:33

Używałem (to trochę za duzo powiedziane) kiedyś lektora ale tylko z ciekawości konkretnie Realspeak'a. Jego kariera szybko się zakończyła, a w zasadzie jej bo to był żeński głos (to ja uratowało bo zmuszałem ją jeszcze trochę do mówienia kilku świnstewek :jezyk: ). Ogólnie zawsze byłem za napisami, w Canal+ jest możliwość oglądania w wersji oryginalnej z napisami dżwięk jest o wiele głębszy, nie taki przytłumiony jak z lektorem!

ZiP 16.06.2004 20:34

Chyba autorowi tematu nie chodziło o opinie na temat osób czytających napisy, tylko o syntezator mowy, który podczas oglądania filmu na bieżąco czyta wyświetlany tekst... Cóż, wiem że to możliwe, nie próbowałem tego, może ktoś zarzuci jakiś link?

Maciej 16.06.2004 20:40

Cytat:

Napisany przez Edwardo
no i zalapac o co chodzi Maciejowi... moze jeszcze na zywo w rozmowie wyczulbym czy ironia czy nie, a tu sam text... ;)

:piwo:
to nie ironia ...to moja złota myśl . :spoko:

smolik 16.06.2004 20:44

Cytat:

Napisany przez ZiP
Chyba autorowi tematu nie chodziło o opinie na temat osób czytających napisy, tylko o syntezator mowy, który podczas oglądania filmu na bieżąco czyta wyświetlany tekst... Cóż, wiem że to możliwe, nie próbowałem tego, może ktoś zarzuci jakiś link?

Wszechmogący osioł się kłania "Realspeak"

Edwardo 16.06.2004 22:24

Cytat:

Napisany przez Maciej
to nie ironia ...to moja złota myśl . :spoko:

no to luzik!

Turboni 16.06.2004 22:38

temat wpadl z komputer swiatu bo w ostatnim numerze jest o tym. WOLE NAPISY !!!

|| :piwo: a moze w cos pogramy po necie ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:45.