Często występuej opróżnianie bufora podczasd wypalanie płyt audio z plików mp3. Np. u mnie opróżnianie bufora podczas nagrywanie audio z mp3 wystepuej powyżej prędkości 20x. Nic na to nie moge poradzić, no chyba że będę wypalał z mnieszymi prędkościami. Nie będę ukrywał, że mam bardzo słaby komputer, więc to jest powód. Próbowałem też z ASPI, ale nic nie pomogło, choć zauważyłem, że przy ForceASPi w wersji 1,7 oróżnie bufora w nagrywarce zdaża się wolniej niż w przypadku 1.8.
Kiedyś był poruszany podobny problem; "kolega" z forum posiadał P3-800Mhz i u niego powyżej (jakieś) prędkośi spadał bufor - oczywiście przy nagrywanie audio z mp3 - dziwne, że przy takim procu to wystepowało...
Kiedyś jeszcze natrafiłem na rozwiązanie pwyższego problemu, otóż pewien użytkownik forum wpadał na rozwiązanie, okazało się, że przyczyna leży od strony zasilacza. Może wynikać to z tego, że czym szybciej nagrywarka wypala krążek, tym większe zapotrzebowanie na prąd i dlatego może występować opróżnianie bufora. Co do tego zasialcza, to nie jeste w 100% przekonany, ale jeżeli po zmianie zasialcza wszystko było dobrze, to możan pożyczyc od kogoś lepszy zasilacz i sprawdzić.
Ja jeszcze radze przelecież dyski antywirusami oraz przydałoby się zdefragmetowac go trochę. Oczywiście wgranie ForceASPI w wersji 1,7 przyda się.
W przypadku płyt głównych oaprtych na czipsecie VIA zaleca sie wgranie Via_Hyperion_4in1.
Wszystkie powyższe pliki znajdziesz tutaj http://seba.wsm.wielun.pl/pliki.htm
|