Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Sacred PL - problem z uruchomieniem (https://forum.cdrinfo.pl/f11/sacred-pl-problem-uruchomieniem-36241/)

Yetixxl 26.08.2004 19:21

Nagrałem Sacred z netu na moim starym Nec-u chodziło ale mały problem gra odpalała tylko w nim,w żadnym innym napędzie nie ruszała.Czytałem w poście na forum oprzegraniu Shreka 2 zabezpieczonego safe disc 3.2xxx nagrywarką LG-8525B,żeporadziła sobie i że gra była wypróbowywana z powodzeniem na innych kompach kupiłem tą nagrywarę i spróbowałem jeszcze raz z Sacredem sukces działa ,na razie testowałem ją w czterech napędach Nec,LG.ASUS,TEAC.Nagrywałem Alkoholem 192 build 1705 profil safe disc 2/3.

Ajgor 10.08.2004 16:10

To i ja dozuce kilka groszy od siebie. Tym bardziej, ze tez nie moglem uruchomic Sacreda, ale w koncu mi sie udalo.
Otoz BARDZO UWAZNIE przeczytajcie sobie readme dolaczone do gry. Jest tam caly dzial na temat problemow z uruchamianiem. Gra ma wrecz histeryczne wymagania ;) Na przyklad nie moze byc w systemie dyskow wirtualnych. W razie problemow z odpaleniem nalezy miec najnowsze stery do grafiki zmienic ustawienia, i przeinstalowac jakis plik na nowo... Itd... itd... Ja dopiero jak wywalilem dyski wirtualne, to mi poszlo.

lopus 17.07.2004 19:08

Sciagnij sobie program do nagrywania GameXCopy,bardzo dobry.
Tak jak pisze producent kopiuje wszystko,-robiłem Sacred,Swiatynia Pierwotnego Zła i działa bez cracka.POLECAM wszystkim!!!

MirekBD 17.07.2004 14:26

U mnie ten obraz wypalił się po wybraniu profilu Safedisc 2/3 w Alkoholu (1.9.2) i dodatkowym zaznaczeniu opcji korekcji danych subkanałowych. Bez opcji korekcji - standardowy SD2/3 - błąd pliku exe. Obraz został wypalony na LiteONie LDW-411S (firmware v.FS0J) z maksymalną prędkością, czyli 40x.
Co ciekawe, mój nowiutki Asus CRW-5232AS (v.1.01) skapitulował również z włączoną korekcją (błąd exe, prędkości nagrywania 52x i 8x), co poskutkowało trzema CDekami w koszu. Dziwi mnie to nieco, w końcu to najnowszy model nagrywarki.
Nagrana na Litku płyta startuje teraz bez żadnych problemów zarówno w nim samym, nagrywarce Asusa, jak i w DVDku Asusa - DVD-E616P (v.1.04), którego używam na codzień do odczytu wszelakich płyt.

zbynio! 14.07.2004 16:26

dzisiaj odkrylem dlaczego sacred pl wypisuje ci blad..poniewaz uzywasz najnowszej wersjii alcohol 120..masz uzyc wersjii 1.4.8.1222 u mnie podzialalo ..odkrylem to przypadkiem..najpierw nagralem sobie sacred pl i bylo git..pozniej zainstalowalem zeby sprawdzic najnowszy alcohol i wtedy byladupa.a wszystko to wina korekcjii EFM ktora jest chyba zwalona w najnowszym alcoholu

Air 14.07.2004 12:34

Ja nie miałem zadnych problemów z tą grą. Obrazy ściągnięte z sieci. Potem sprawdziłem zabezpieczenie na stronie

http://www.petemoore.pwp.blueyonder.co.uk/

Zaznaczyłem taki profil w Alkoholu i wypaliłem. Gra chodzi bez problemów.

Kris 08.07.2004 10:45

Cytat:

Napisany przez aric
Cóż, też ściągnąłem Sacred PL z netu (1:1) w formacie mds. (...)

Da się coś z tym zrobić (prócz ściągania *****'a i grania z obrazu)?????

Musisz ZAMONTOWAĆ obraz i zgrać BlindWritem Suite a następnie nagrać obraz Z BLINDWRITE'a oczywiście BlindWritem Suite z opcją DAO Pw.
U mnie działa, chociaż na LG-8160B wywala również błąd exe, ale na szczęście na Pioneerku chodzi! :)

Pozdrawiam!

aric 07.07.2004 17:46

Cóż, też ściągnąłem Sacred PL z netu (1:1) w formacie mds. Mam nagrywarkę LG GCE-8400B Próbowałem już wypalić durnym GameJackiem - płytka do śmietnika (nie działa w ogóle). Blind Suite 4.5 wypalił ale płytka nie działa - w nagrywarce wywala, że to pirat (nie pomogło ukrycie onformacji o CD-R) a w DVD (LG GDR-8162B) exec wywala błąd krytyczny, potem, że wykonał nieprawidłową operację i guzik z tego. Kopiowanie Alcoholem i CloneCD z wirtualnego napędu DToolsa daje takie same efekty :(

Da się coś z tym zrobić (prócz ściągania *****'a i grania z obrazu)?????

Kris 06.07.2004 09:33

Miałem podobny problem.
Kopię udało się zrobić z obrazu *mdf (zamontowany, A-Ray scanner wykrył w zamontowanym obrazie SafeDisc 2.90.xx).
Nie udało mi się tego skopiować za pomocą Alcohola.
Rozwiązanie dla wersji PL: (mój przypadek)
Instalujemy BlindWrite Suite 4.xx (nie 5!).
Montujemy obraz płyty w napędzie wirtualnym.
Za pomocą BlindRead zczytujemy obraz w/g profilu SafeDisc 2.9x Alcoholera.
Nagrywamy z prędkością 4x w BlindWrite z opcją DAO Pw.

U mnie chodzi aż miło!

Pozdrawiam!

mani 03.07.2004 21:51

SD 2.9 tak mi wykryl CloneXXL :/
Juz sobie poradzilem, musialem nagrac obrac Sacreda na plyte 800 megowa, bo obraz ma 790 mg :/. Ale qrde nie ma innego sposobu by obejsc to zabezpieczenie i nagrac normalnie by dzialala gra na wszystkich kompach jak oryginal :|

wolf 03.07.2004 17:49

odp

Cytat:

Napisany przez mani
Napiszcie prosze po ludzku jak mozna to zrobic prosze :/.

SACRED to chyba ProtectCD5 - VOB a nie SD2.9 i nie pisz tematu tego samego w 2 wątkach

mani 03.07.2004 14:29

Napiszcie prosze po ludzku jak mozna to zrobic prosze :/.

mani 03.07.2004 14:29

Mam problem:
Mam gre Sacred, clonexxl odczytal zabezpieczenie Safe Disk 2.9
Zrobilem obraz alkoholem 120% 1.4.8 profilem safedisk 2/3, z EFM i predkoscia odczytu 4x. Odpalam obraz Daemonem i moge grac spokojnie.
A teraz uwaga:
Chcem nagrac na plytke ten obraz, wiec probowalem ALkoholem tym samym nagrac na plyte profil safedisc 2/3, korekcja EFM i predkosc 4x, no i nagrywarka mi odczytuje gre, a CD ROM LG HL-DT-ST CD-ROM GCR-8520B nie chce mi gry wlaczyc bo wyskakuje blad. A zawartosc plyty odczytuje.
Nagrywarke mam Samsunga CD-R/RW SW-252B bufor 8MG.
Mam jeszcze nagrywarke w laptopie TEAC DW-224E, ale ona chyba jest gorsza od Samsunga i nie probowalem nia nagrac.
Pomozcie prosze :/.

maxxis 25.06.2004 02:47

hmm sacred ma sd 2.9 +vob czyli ProtectCD, ale i tak lepsza jest Toca2 za 99zl mozna juz dopasc ja :D wczoraj byla premiera w sklepach wiec trzeba sie wybrac :)

andy 24.06.2004 18:38

Mylisz się Y@nkee_PL że ściągnięty z sieci p2p nie jest kopią 1:1 zależy na jaki się trafi....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:16.