![]() |
Problem z portem COM
Witam!
Mam problem z portem COM. Mianowicie windows nie widzi myszy podlaczonej pod ten port. Podlaczalem inna mysz i drugie wyjscie na sledziu. Odinstalowywalem ten port i zainstalowyalem ponownie. Nic nie pomoglo. Jest to stary komputer: Pentium 200MHz na plycie z chipsetem VIA. Prosze o pomoc. Co moze byc przyczyna? Pozdrawiam Mr.Manson |
Może mysz jest nie sprawna??? Sprawdź na innym kompie...
|
Sprawdz czym innym cio masz na COM`a i czy to działa ;) jak nie no to chyba będzie zje*bane (w końcu komp ma swoje lata :P)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zapewne masz Windows 95/98/x/SE to możesz spróbować przeinstalować Winde i zobaczyć czy zadziała, ale stawiam na zje*bany port.
|
Cytat:
Pozdrawiam |
A nie masz na płycie II portów COM ?
|
ta mysz jest serialowa czy ps2 na przejsciowce?
jak na przejsciowce to na 99% to wina wlasnie przejsciowki, bo sa rozne dostepne i ja mam taka, ze dziala na niej mysz ps2 ale tylko a4techa. |
Cytat:
|
@Mr.Manson
nie wiem czy sie nie obrazisz, ale nie wiem jak bardzo jestes zaawansowany w kompach, ale sprawdz czy poprawnie podpiety jest na plycie ten com (czerwony pasek przy jedynce), musi byc wlaczony w biosie i winda powinna go widziec zainstalowanego poprawnie. jezeli to wszystko sie zgadza to ja nie mam juz wiecej pomyslow. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:55. |