![]() |
Jak odzyskać odzyskane zdjęcia?
Witam wszystkich,
Mam problem. Skasowalam partycje dysku, przez przypadek. Korzystajac z przeczytanych artykulow na stronie zainstalowalam pc inspektor'a - zadzialal - to, na czym mi zalezalo odzyskalam - moje fotki. Zapisalam je zgodnie z poleceniami programu ale problem istnieje, bo zdjecia moge obejrzec tylko jako miniaturki, przy probie otwarcia zdjecia pojawia sie komunikat ze rysowanie nie powiiodlo sie lub podglad niedostepny. We wlasciwosciach obrazkow jest napisane, ze maja dawna rozdzielczosc itd. Czy moglabym poprosic o wskazowke co moglabym zrobic, zebym mogla normalnie je ogladac itp, narazie sa zapisane jako cluster i numer, ale zmiana nazwy nic nie dala. Bardzo prosze o pomoc. Bede bardzo zobowiazana, pozdrawiam |
te zdjęcia próbowałaś przeglądać w "windowsowej przeglądarce"?? (kat. ze zdjęciami, widok>>przeźrocza) bo jeśli tak to może tu leży problem... czy we właściwościach plików jest mniejwięcej odpowiedni jego rozmiar, czy pliki zachowały odpowiednie rozszerzenia ??
|
tak wlasnie, jak mialam miniaturke to klikalam zeby sie otworzylo zdjecie wlasnie w windowsowej przegladarce, czy majac na mysli rozrzeszenia to sa wlasnie rozdzielczosc oraz dawna wielkosc? przepraszam za swoja niewiedze
|
Ilość załączników: 1
Przełącz w widoku na szczegóły i napisz czy masz podobnie jak na obrazku.
Spróbuj otworzyć plik w np. paincie (start>>programy>>akcesoria>>paint) |
Zastosowalam sie do wskazowek i mam podobnie z ta tylko roznica ze nie bylo plik jpg a obraz jpeg, proba otwarcia w paint'cie skonczyla sie fiaskiem - to wyglada tak jakby od gory pasek byl od wlasciwego zdjecia a reszta to taka jakby brazowa zaslona w kropki
|
czyli zdjęcie otworzyło sie w paincie(bez komunikatu o błędzie rysowania?) tylko prawidłowo wyświetla sie górna jego część, a dolna to jakby "zakłucenia"? Jeśli tak to musze cie zmartwić, IMO odzyskiwanie raczej sie nie powiodło (albo powiodło sie w ~10%) i nic nie wskórasz... chyba, że ktoś jeszcze ma jakiś pomysł...
|
No to mnie zmartwiles bo juz si ecieszylam, skoro je widzialam jako miniaturki i nawet pokazywalo poprzednia rozdzielczosc, a czy moge odzyskiwac jeszcze raz to samo?
|
na miniaturkach widoczne jest całe zdjęcie i niema "brązowej zaslony w kropki"??
czy w paincie otworzyłaś to samo zdjęcie, które na miniaturce jest widoczne w całości?? możliwe, że udało się odzyskać zdjęcia tylko nie wszystkie. |
Ja bym jeszcze sprawdził ich objętość... jeśli zajmują tyle, co poprzednio, to może po prostu jest w nich jakiś błąd odczytu, ale sama zawartość jest zachowana. Odnoszę to do problemu, który miałem dwa dni temu z katalogiem Inbox w programie pocztowym. Cała zawartość była na swoim miejscu, ale nie można jej było odczytać. Już chciałem się bawić jakimś programem do odzyskiwania danych, ale okazało się, że pomógł zwykły scandisk. Może w Twoim przypadku też to pomoże. Co prawda mam pewne wątpliwości, ale spróbować nie zaszkodzi.
Ewentualnie jeśli jeszcze nic na tej partycji nie nagrywałaś, to spróbuj jakimś innym programem do odzyskiwania danych. |
W paincie otworzylam to samo zdjecie, ktore na miniaturc ewidzialam jjako cale, probowalam z roznymi zdjeciami.
Sprobuje scandiskiem. A znacie moze jakis inny program do odzyskiwania danych (tylko taki, kore sciagne z Internetu gratis:-) |
A czy to mozliwe zeby mogl win xp nie mial opcji scandisc? Nie mam go w narzedziach systemowym w menu start. Jak inaczej moge to zrobic?
|
Moj komputer - prawym klawiszem dysk i wlasciwosci - narzedzia :)
|
Cytat:
|
Janka, a moze sprobuj R-Studio NTFS, mnie kilka razy pomogl
:edit ortografa mialem, az walil w oczy wiec zmienilem :D powodzenia |
A ja tam nie bede podpowiadac bo wogole ie wiem co z tym zrobic ale bardzo serdecznie i cieplo witam na forum:) tymbardziej dziewczyne ktorych na forum brak :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:41. |