![]() |
Jaki SOFT polecacie do LANa.....?
Cześć, chodzi mi o porgram przez który można się komunikować z innymi użytkownikami sieci LAN. Musi on mieć funkcje wysyłania plików, screenów, i takie tam różne. Najlepiej jak by był FREE, i w naszym języku. Musimy w końcu wspierać naszą gospodarkę :mruga: . Obecnie używam DarkChata ale czasami są błedy w wysyłaniu plików. Więc poszukuję czegoś innego. Jak macie jakieś propozycje to walcie śmiało :spoko:
Pozdro |
Ja używam LanCzata i poleci ci go tutaj zzapewne większość. Ja szukam programu dzieki któremu będe mógł prowadzić rozmowy głosowe przez LAN a nie internet tak więc Skype odpada.
|
|
Y@nkee_PL a czy ma on możliwość wysyłania plików innym użytkownikom...?
|
jasne... tylko ze troche dziwnie to sie robi :)
otwierasz okno rozmowy prywatnej i na nie przeciagasz plik, ktory chcesz wyslac :P |
A znasz jakieś inne DOBRE programiki. Które mają wszystkie cechy jak podawałem wcześniej....?
|
inne nie... RivChat jest ok, wierz mi :)
|
@NDY wypróbuj LANCZATA www.lanczat.prv.pl <---- naprawdę dobry
|
Właśnie ściągnołem Riv Chata & LanChata. Jak na razie wyglądem i obsługo bardziej przypadł mi do gustu LanChat. Dzięki za odzew Y@nkee_PL & kodziu. A mam jeszcze pytanie czy LanChat ma możliwość wysyłania screenów...?
|
JA jak chce przesłać screen to naciskam na klawierce Prt SCSysRq (przycisk obok scrollocka), wklejam go w paintcie, wycinam to co potrzebne, zapisuje na pulpit jako jpg i potem biorę wyślij plik. JAkoś to śmiga :)
|
ja uzywalem kiedys pony chata fajny i prosty.
|
Ale chodziło mi oto czy jest funkcja. Bo w Darkchacie jest opcja przesylania screenow.
Ale czasami są błędy, więc chcemy się z kumplami przerzucić na cuś innego |
ja uzywam LanChat`a. Dobry.
Kiedys gadalem przez ponyChat`a |
Cytat:
ps. bawił sie ktoś juz netcut'em? hehe :D dobry (dopóki admin sie nie dowie) sposób na uciążliwych userów z lana :D |
Cytat:
Od wczoraj mam super komunikatora: WIndows communicator http://www.communicator.pl Wypróbuj go!!! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:55. |