![]() |
Nagrywarka LiteOn SOHW-1213
Czy nagrywarka LiteOn SOHW-1213 różni się tylko prędkością +12x,-8x od LiteOn SOHW 812S opisywanej w testach CDRinfo.pl?
|
nie - rozni sie rowniez chipsetem.
|
Dzięki za odp pawelblu
Chce kupić od razu szybszą, żeby na dłużej starczyła. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Model 812S jest , że tak powiem, rozpracowany wzdłuż i wszerz - i wiadomo na co go stać, a na co nie :D Ponadto 812S w związku z tym co napisałem powyżej można przerobić na 832S, który jak wiadomo jest już nagrywarką DL :taktak: A dla wtajemniczonych nie jest także nowinką, że można go przerobić na: Sony DW-U18A Sony DRU-700A Teac DV-W58G-A :D |
Dzięki za odp., ale myśle że nowszy model nie został chyba pogorszony w porównaniu z modelem 812. :spoko:
A tak w ogóle to kto wybiera co ma być testowane na CDRinfo.pl, można w jakiś sposób polecić jakiś model do testowania? :help: |
mam ta nagrywarke i na razie nie narzekam, licze natomiast na jakis przyszly firmware ktory wprowadzi nagrywanie plyt dwuwarstwowych.
|
Cytat:
Jest takie powiedzenie: "Lepsze jest wrogiem dobrego" Swego czasu ci co przechodzili z niższych modeli wypalarek CDRW na model napęd Teac W540E też tak myśleli ....:spoko:, a potem tak samo szybko (no, gdzieś po roku czasu) klęli na czym świat stoi wymieniając go na Liteona 52327S :D Nie mówię tego aby cię zniechęcić do tego napędu, ale po to, żeby uświadomić sobie i innym, że nie zawsze wszystko jest tak oczywiste jak by się mogło wydawać :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
Jak idzie nagrywanie na tanich płytach? :help: Czekam na inne osoby, które zakupiły już tę nagrywarkę i może mają jakieś problemy. :konf: |
Nagrywalem na plytach Datex i Verbatim (CDR) a DVD na TDK, sprawdzalem jakosc KProbe i jest naprawde spox. Probowalem tez DVDRW TDK kilka razy i tez nie bylo problemu. Co do plyt dwuwarstwowych to wysylalem maila do gosci z Codeguys (maja juz 1213s) i powiedzieli ze bedzie mozliwosc przerobki na DL.
|
no właśnie ja miałem sobie sprawić 812s albo 832s a stało sie tak ze mam 1213s
z utęsknieniem czekam na bios umożliwiającu dl tez posłałem maila do codeguys ale jak dotąd nie otrzymałem odpowiedzi o dl gr3g0r rzuć moze jakimś konkretniejszym linkiem/newsem na ten temat pzdr |
|
Cytat:
Czy są jakieś różnice w nagrywaniu na tanich płytach a tych lepszych? :czytaj: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:36. |