Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Soldiers - Heroes of World War II - czyzby mi sie udalo ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/soldiers-heroes-world-war-ii-czyzby-mi-sie-udalo-37332/)

wwx 20.07.2004 16:17

Soldiers - Heroes of World War II - czyzby mi sie udalo ???

Mam oryginal tej gry przywieziony z USA.
Wykonalem kopie tej gry (CD1 - StarForce) i moge grac z kopii.
Gra rusza mi z kopii ale w "zwyklym" cdromie (asus) .Z nagrywarki nie.
I tutaj pytanka :
Czy samo odpalenie gry z kopii oznacza ze udalo mi sie skopiowac poprawnie gre?
Czy tez beda jakies "cuda" sie dzialy podczas gry (np znikanie, latanie itp :) )?

Aha, co ciekawe sprawdzanie zabezpieczen z kopii trwa o wiele szybciej niz z oryginalu (moze to wina defektu plyki ? bo jest na niej odprysk nadruku).

ps.do wykonania sklonil mnie faktyczny defekt plyki (w jednym miejscu mam odprysk nadruku)

Gr3g0r 21.07.2004 08:53

jakiego sprzetu uzyles do skopiowania ? ja mam obrazki Soldiersow z Alcohola i jak na razie nie udalo mi sie tego prawidlowo wypalic :-(

Pozdr.,
Gregor

wwx 21.07.2004 09:04

Wszystko rozbiega sie o CD1 (tylko ten krazek jest zabezpieczony).
Obraz sam zrobilem Alkoholem z ustawieniami dla StarForce (1/2/3):
-1x dla odczytu DPM
-1x dla odczytu plikow

Nagralem profilem wlasnym z :
-burn proff
-korekcja danych subkanalowych

Wszystko to na TEAC CDW524E

Kopia rusza w CD-ROMIE na zwyklym cdr a nie na cdrw a w nagrywarce juz nie dziala.

Jesli nie masz oryginalu to mozesz sciaganc iso z osiolka :
iso dla CloneCD (tez podobno dziala) - Soldiers.Heroes.Of.WWII.PROPER.CloneCD-NCRYSO
iso dla alkohola wydali chyba Ragnarok ?? (nie pamietam nazwy).Moze masz dobre iso.

Tylko jest wlasnie taka sprawa ze nie wiem czy ta kopia dziala w 100% (tzn czy cos sie nie bedzie dziac z gra) -narazie kumpel testuje.

andy 21.07.2004 09:43

A czy przy nagrywaniu włączyłeś zapis RMPS na nagrywanej płycie..?? I czy przy starcie gry masz włączoną emulację RMPS. Jeżeli tak to sprawdź czy włączyłeś ukrywanie ATIPu bo jeżeli nie to może dlatego kopia nie kce ruszyć z orginału.

Loczek 21.07.2004 09:53

Trudno mi w to uwierzyc ze zrobiles kopie 1:1 bez zadnych dopalaczy typu RMPS albo cukier.

wwx 21.07.2004 10:27

Cytat:

Napisany przez @ndy
A czy przy nagrywaniu włączyłeś zapis RMPS na nagrywanej płycie..?? I czy przy starcie gry masz włączoną emulację RMPS. Jeżeli tak to sprawdź czy włączyłeś ukrywanie ATIPu bo jeżeli nie to może dlatego kopia nie kce ruszyć z orginału.

Przy nagrywaniu nie wlanczalem celowo RMPS.Przy starcie tez nic nie wlanczalem tj emulacji RMPS oraz nie ukrywalem napedu cdrw w cloneCD (jeszcze to musze sprawdzic bo zaponialem o tym).Narazie plytka jest u kumpla na testach.
U niego dziala na "golym systemie" (nie ma nagrywarki i programow nagrywajacych).Sam windows z wszystkim co potzrebne do gier.

maxxis 21.07.2004 11:04

moze masz nagrywarke, kora w locie pisze cukierki ;) :D

wwx 21.07.2004 12:44

Cytat:

Napisany przez Loczek
Trudno mi w to uwierzyc ze zrobiles kopie 1:1 bez zadnych dopalaczy typu RMPS albo cukier.

mi wlasnie tez trudno uwierzyc i dlatego zalozylem ten temat. :)
Gra w kazdym razie odpala sie z kopii a mnie interesuja czy oznacza to ze wykonalem poprawna kopie ??

Loczek 21.07.2004 14:56

Wszystko wskazuje ze tak. Ale to przeciez niemozliwe :)

wwx 21.07.2004 15:47

Cytat:

Napisany przez Loczek
Wszystko wskazuje ze tak. Ale to przeciez niemozliwe :)

W takim razie nie wiem co myslec.Co ciekawe gra dziala rowniez po spatchowaniu a wtedy nastepuje zmiana StarForce na wyzsza wersje.

O ile sie nie myle to mam jeszcze Deserts Rats vs Afrika Korps a to tez jest tym zabezpieczone.Sprobuje rowniez to przegrac.

A tak poza tym to kurcze dziwne to jest i to niezle :O

El3ssar 23.07.2004 01:13

Czy ktos z szanownych kolegow orientuje sie czy PL wersja tez zostala zabezpieczona Starforcem ?
Thx za odpowiedz :)

wwx 23.07.2004 07:40

dzis lub w poniedzialek (zalezy od poczty i sklepu czy wyslali) bede mial oryginala to napisze.

Gr3g0r 23.07.2004 08:31

wczoraj kupilem oryginal PL, giera super :-) i jest zabezpieczona Starforcem z tym ze CD2

Pozdr.,

kkl3 27.07.2004 06:57

kopia Soldiers heroes of world war 2

Posiadając torrenta lub Azureusa można śćiągnąć ze strony
>link skasowany by Maciej<. lub innych >[...]< wersję gry:soldiers heroes
of the world war 2 PROPER jest to obraz zapisany w Clon CD.
Sciągnąłem ją dziś rano (po dwóch dniach sciągania 1.6 GB) uruchomiłem
i działa super.Inne wersje zapisane Alcoholem nie działają ani w emulacji
RMPS ani w wirtualu-sprawdzałem.Działa tylko ta wersja z clona typu Proper.
Serial można ściągnąć z >link skasowany by Maciej< zapisać na płytach Clonem
o wersji powyżej 4 szybkością 4x.Commandos wobec tej gry to pikuś.
Giercownik.

Rush 27.07.2004 14:59

A komus udalo sie wykonac kopie zapasowa wersji pl ??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:46.