![]() |
Soldiers - Heroes of World War II - czyzby mi sie udalo ???
Mam oryginal tej gry przywieziony z USA.
Wykonalem kopie tej gry (CD1 - StarForce) i moge grac z kopii. Gra rusza mi z kopii ale w "zwyklym" cdromie (asus) .Z nagrywarki nie. I tutaj pytanka : Czy samo odpalenie gry z kopii oznacza ze udalo mi sie skopiowac poprawnie gre? Czy tez beda jakies "cuda" sie dzialy podczas gry (np znikanie, latanie itp :) )? Aha, co ciekawe sprawdzanie zabezpieczen z kopii trwa o wiele szybciej niz z oryginalu (moze to wina defektu plyki ? bo jest na niej odprysk nadruku). ps.do wykonania sklonil mnie faktyczny defekt plyki (w jednym miejscu mam odprysk nadruku) |
jakiego sprzetu uzyles do skopiowania ? ja mam obrazki Soldiersow z Alcohola i jak na razie nie udalo mi sie tego prawidlowo wypalic :-(
Pozdr., Gregor |
Wszystko rozbiega sie o CD1 (tylko ten krazek jest zabezpieczony).
Obraz sam zrobilem Alkoholem z ustawieniami dla StarForce (1/2/3): -1x dla odczytu DPM -1x dla odczytu plikow Nagralem profilem wlasnym z : -burn proff -korekcja danych subkanalowych Wszystko to na TEAC CDW524E Kopia rusza w CD-ROMIE na zwyklym cdr a nie na cdrw a w nagrywarce juz nie dziala. Jesli nie masz oryginalu to mozesz sciaganc iso z osiolka : iso dla CloneCD (tez podobno dziala) - Soldiers.Heroes.Of.WWII.PROPER.CloneCD-NCRYSO iso dla alkohola wydali chyba Ragnarok ?? (nie pamietam nazwy).Moze masz dobre iso. Tylko jest wlasnie taka sprawa ze nie wiem czy ta kopia dziala w 100% (tzn czy cos sie nie bedzie dziac z gra) -narazie kumpel testuje. |
A czy przy nagrywaniu włączyłeś zapis RMPS na nagrywanej płycie..?? I czy przy starcie gry masz włączoną emulację RMPS. Jeżeli tak to sprawdź czy włączyłeś ukrywanie ATIPu bo jeżeli nie to może dlatego kopia nie kce ruszyć z orginału.
|
Trudno mi w to uwierzyc ze zrobiles kopie 1:1 bez zadnych dopalaczy typu RMPS albo cukier.
|
Cytat:
U niego dziala na "golym systemie" (nie ma nagrywarki i programow nagrywajacych).Sam windows z wszystkim co potzrebne do gier. |
moze masz nagrywarke, kora w locie pisze cukierki ;) :D
|
Cytat:
Gra w kazdym razie odpala sie z kopii a mnie interesuja czy oznacza to ze wykonalem poprawna kopie ?? |
Wszystko wskazuje ze tak. Ale to przeciez niemozliwe :)
|
Cytat:
O ile sie nie myle to mam jeszcze Deserts Rats vs Afrika Korps a to tez jest tym zabezpieczone.Sprobuje rowniez to przegrac. A tak poza tym to kurcze dziwne to jest i to niezle :O |
Czy ktos z szanownych kolegow orientuje sie czy PL wersja tez zostala zabezpieczona Starforcem ?
Thx za odpowiedz :) |
dzis lub w poniedzialek (zalezy od poczty i sklepu czy wyslali) bede mial oryginala to napisze.
|
wczoraj kupilem oryginal PL, giera super :-) i jest zabezpieczona Starforcem z tym ze CD2
Pozdr., |
kopia Soldiers heroes of world war 2
Posiadając torrenta lub Azureusa można śćiągnąć ze strony
>link skasowany by Maciej<. lub innych >[...]< wersję gry:soldiers heroes of the world war 2 PROPER jest to obraz zapisany w Clon CD. Sciągnąłem ją dziś rano (po dwóch dniach sciągania 1.6 GB) uruchomiłem i działa super.Inne wersje zapisane Alcoholem nie działają ani w emulacji RMPS ani w wirtualu-sprawdzałem.Działa tylko ta wersja z clona typu Proper. Serial można ściągnąć z >link skasowany by Maciej< zapisać na płytach Clonem o wersji powyżej 4 szybkością 4x.Commandos wobec tej gry to pikuś. Giercownik. |
A komus udalo sie wykonac kopie zapasowa wersji pl ??
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:46. |