![]() |
812s przywrócona do życia ale...
Ilość załączników: 1
Witam wszystkich!
Udało mi się wrócić moją 812s zza światów ale pozostał problem sprzed reanimacji. Miałem ją przerobioną na 832s. Kiedy zaktualizowałem bios na najnowszy (wtedy chyba V08) palnik przestał wypalać DVD+R. Wciąż pokazywało mi: "Błąd kalibracji mocy". Zacząłem więc zmieniać biosy aż uwaliłem ją całkowicie. Teraz mam znów 812s ale problem nie zniknał. Powiedzcie mi czy może to być wina eepromu? Już nie wiem czego się uczepić. Zamieszczam zrzut fragmentu eeprom. Pozdrawiam! dex69 Ps.: acha!... Palnik resztę płytek wypala pięknie (DVD-R, +RW). |
wrzuc orginalny eepron i bios ze strony liteona od 812 i jak nie pomoze oddaj ja do serwisu dostaniesz na 99% nowa lub moze jeszcze wywalczysz zeby dali ci 832
|
Dzięki za podpowiedź tyle że na stronie LiteOn'a są biosy ale nigdzie nie mogę znaleźć eeproma...
Wszędzie szukam... nie ma eeproma... |
Bo eprom powinienes miec swój oryginalny zarchiwizowany w razie jak by (własnie..) co....:) z przed przeróbki
|
eeprom do kazdej nagrywarki jest inny wiec przed przerobka powinienes go sobie zgrac i zapisac. bo pozniej to dupa.
|
to bylby sukces gdyby Kolega dostal 832 :)
Cytat:
bo coz powinien w serwisie powiedziec ?? panowie ! - mialem w koncu zmodowana 832 wiec dawajcie takowa ?? ;p |
Cytat:
|
Cytat:
I można jeszcze powiedziać, że chciało się zmodować na model x16, ale przeszkodą był chipset :> |
Oni nawet tego nie sprawdzaja..Lite-on w tym przypadku stawia na klienta..cena takiej nagrywary dla nich to ze 45 pln albo i mniej ...:P :D
Wymieniałem 401 tez swirowałem z biosami i epromami ..wgrałem jakis od kogos eprom bo tez skasowałem sobie i bez echa od razu nowa... |
Cytat:
No, ale chyba trochę poczekać musiałeś :mruga: |
pewnie jakies 14 dni roboczych
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Panowie tak nie można! To psuje Lite'Onie statystykę.
|
Cytat:
Byleby sprzęt był dobry, sprawny i nagrywał :tak!: A przez to zepsucie statystyki najwyżej z 10 Liteonów mniej kupią :haha: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:17. |