Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z telefonem :( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-telefonem-38134/)

Niebiessska 11.08.2004 14:07

Problem z telefonem :(

Nooo moje szczescie zyciowe sie odezwalo znowu..:(
Bylam w komisie tel. komorkowych zeby sciagnac simlocka.Dalam telefon z moja karta, oni wzieli i za chwile mowia ze sciagneli simlocka ale karte mi zablokowali przez przypadek i czy mam kod puk.
No oczywiscie ze niemam:(
I co teraz?? Karte moge sobie do smieci wyrzucic??
A wczoraj mialam doladowana:(

nimal 11.08.2004 14:10

puk uzyskasz u operatora (chyba za oplata) albo jak odkopiesz gdzies kartke do ktorej byla przyklejona Twoja karta sim - tam pod naklejka jest puk i pierwotny pin (pin mozna zmienic, puk jest na stale)
jasli masz prepaida i nie zarejstrowalas sie (haslo, dane osobowe) to niestety karta do wyrzucenia

Niebiessska 11.08.2004 14:17

Oczywiscie nie rejestrowalam sie, niemam tej kartki i ...ehhh:(
A jakbym kupila startera nowego to czy jest mozliwosc zebym mialal ten numer co teraz??

nimal 11.08.2004 14:22

niestety nie
chyba ze cos sie w tej materi zmienilo (ale nie sadze)
mozesz[rzejsc sie do salonu i sprobowac - npplus w simplusie oferuje wymiane kart na nowe z tym samym numerem (za 61pln oplaty), moze inni operatorzy tez
nie wiem czy wyminie Ci zablokowana karte
zreszta i tak bys musiala sie zarejestrowac - osoba niezarejstrowana nie ma prawa uzywac karty (oficjalnie)

frog 11.08.2004 16:10

Po pierwsze to odrazu z pretensjami do tych z komisu o zwrot kosztow nowej karty. Co to do sciagniecia simlocka gratis dozucaja blokade karty ;) A co do zdania ziomka nimala "...osoba niezarejstrowana nie ma prawa uzywac karty (oficjalnie)" to tak nie do konca bo znaczy jesli chodzi o simplus to nie ma obowiazku rejestrowania sietylko pisza ze jesli sie zarejestrujesz no to masz tam potem jakies bonusiki, niby wsparcie techniczne hehe i np taka sprawa z pukiem czy cos to chyba tez... Tak jak mowil nimal idz do salonu zobacz co ci powiedza... A potem zwrot kosztow od komisu ! ;)

mr_spock 11.08.2004 16:15

tak... pierwsze co to afera a serwisie... niech oddadza przynajmniej nowy starter

Niebiessska 11.08.2004 17:08

Heh w salonie mi odblokowali karte :D
Ale poniewaz niebylam zarejestrowana to mnie najpierw wypytali o rozne rzeczy, np. musialam podac numery pod jakie dzwonilam i na jakie smsmy wysylalam:P
no i na dowidzenia wreczyli mi karte do rejestracji :D:D:D
W kazdym razie dzieki za pomoc:)

Pozdrawiam

adams_a 11.08.2004 17:15

Mi sie wydaje ze w ERA Tak Tak do pazdziernika jest promocja, ze wymieniaja karte za darmo i pozostaje sie przy tym samym numerze.
A co do komisu, to powinni ci ci jakiesz odszkodowanko dac.

adams_a 11.08.2004 17:17

Cytat:

Napisany przez Niebiessska
Heh w salonie mi odblokowali karte :D
Ale poniewaz niebylam zarejestrowana to mnie najpierw wypytali o rozne rzeczy, np. musialam podac numery pod jakie dzwonilam i na jakie smsmy wysylalam:P
no i na dowidzenia wreczyli mi karte do rejestracji :D:D:D

Wiec nie masz takiego pecha o jakim pisalas na poczatku.
U jakiego operatora masz ta katrte??

Niebiessska 11.08.2004 17:37

Era Tak Tak:)

mr_spock 11.08.2004 17:44

a ile Cie za ta drobnosteke skasowali?

Niebiessska 11.08.2004 17:52

No wlasnie ze nic, w szoku bylam:P
Tylko pani mi grzecznie zasugerowala ze teraz to juz musze sie zarejestrowac:P

Pozdrawiam

epol 11.08.2004 19:22

A Niebiessska w jakiej jesteś sieci?? W Erze??

Majonez 11.08.2004 20:24

epol litosci zerknij 3 posty wyzej hehe :D
era rulez :D

Eliasz 11.08.2004 20:32

Niby era dobra, ale ostatnio coś się psuje. Włączyłem sobie bonus tak-tak i odebrałem ponad 2000 sms'ów a oni mi wogóle tego nie policzyli :samozapl:, dlatego musze iśc do salonu i się z nimi troche pokłócić :boks: :podbite: ;) ale najgorsze jest to że jeśli chce się składać reklamacje to oni najczęściej wymagają zeby karte zarejestrować :klnie: :bluzga:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:41.