![]() |
Meteoryty
Hej czy to wkoncu dzis maja byc widoczne te meteoryty na niebie bo ja nic nie widze jak na razie to sa tylko gwiazdy. Czy to przypadkiem nie ma byc jutro ???
|
No to dzisiaj, ja u siebie widzialem kilka spadajacych gwiazd lub meteorytów :)
|
Cytat:
|
U mnie spada coś z nieba, nawet fajnie to wygląda, jeszcze tylko parę browarków i zobaczę ich więcej ;)
Pozdro |
Cytat:
|
tez cos u mnie spada. Tata sie tym fascynuje i oglada.
Romantycznie z dziewczyna posiedziec w parku i patrzeć na takie cos ;) |
Ja jak bym zobaczyl ze leci jakis meteor to bym leciaz zaraz go szukac!! To jest warte kupe siana $$ ;)
|
Cytat:
Tylko żeby Cie w głowę przypadkiem nie trafił ;) Pozdro |
eh cala noc patrzylem i nic nie widzialem moze bylo za jasno :(
|
Ta... byłem na górkach i powiem że fajnie. Spotkało się wiele ciekawych ludzi. Naliczyłem 43 paleoidy bo sie to chyba tak nazywa...
|
Wczoraj po meczu wyszłem na dwór z piffffkiem w ręku i rzeczywiście był deszczyk metorytów ... fajnie to wyglądało :)
|
Kurde znów mnie omineło :wrrr:
A której to było?? szafran1988 - widze, że mieszkasz w Wawie to sie nie dziwie ze nic nie widziales. Słyszłeś o zanieczyszczeniu światłem?? To dlatego nic nie widziałeś. |
Miało zacząć sie o 22.55 miało trwać do wschody księżyca i potem znowu nad ranem :)
|
A więc to było widoczne wczoraj, ale można też mieć szczęście dzisiaj. ;) Ja widziałem, ale niekiedy trzeba nieźle wytężyć wzrok, żeby dostrzec to na oświetlonym niebie. Zależy też o wielkości cząstek wpadających w atmosferę jak mocno świecą. :)
Szukać nie warto, bo nic nie znajdziecie - to ma wielkość zairenka pisaku i spala się w atmosferze dziesiątki km nad ziemią. :) |
szafran1988 - widze, że mieszkasz w Wawie to sie nie dziwie ze nic nie widziales. Słyszłeś o zanieczyszczeniu światłem?? To dlatego nic nie widziałeś.[/QUOTE]
No nie a ja poswiecilem noc na te zjawiska czemu mi tego nikt nie powiedzial wczoraj :'( :\ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:57. |