![]() |
Cytat:
START - uruchom - regedit |
HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\Devicemap\SCSI chce się dostać właśnie tam ale niepamiętam jak dostać sie do rejestru:)
|
|
Mam problem z usuni***281;cjem dysk***243;w wirtualnych
Mia***322;em Alcohola i przy odinstalowywaniu go nie wyzerowa***322;em liczby naped***243;w i teraz jest jeden wielki k***322;opot bo na nowo nie moge go zainstaloiwac bo wyswietla mi b***322;ad '' A network error occurred while attempting to read the file C:\Windows\Pulpit\trial_setup.msi " moze mi ktos pom***243;c jak zainstalowac na nowo Alcohola ***380;eby dzia***322;a***322; albo jak usun***261;c te napedy co s***261; juz Z g***243;ry dzieki za pomoc !!! Edytuj/Usu***324; Wiadomo***347;***263; |
jak się on ma do napędu wirtualnego :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Aha, takie wyjaśnienie. Y@nkee_PL pisał o Deamonie, ale z Alcoholem postąpiłam analogicznie i wszystko jest cycuś-glancuś :):)
|
Moje huuura było przedwczesne :)
Samo odinstalowanie sterownikow w menagerze urządzeń nić nie dało niestety. Po restarcie komputera instalowały sie same, ale Y@nkee_PL napisal co i gdzie usunac. http://forum.cdrinfo.pl/showthread...&highlight=usun Ten kolega zasługuje na dużą reputacje!!, i kufel piwa :) Dziękuje za uwage :D |
Cytat:
|
Ogólnie usunięcie wirutalnego dysku to żaden problem. Tak samo jak pozbycie się pozostałości po Alcoholu. A to co trzeba zrobić pod WinXP.
Usunięcie wirualnego dysku : 1. Start -> Ustawienia -> Panel Sterowania -> System 2. Sprzęt -> Menager Urządzeń 3. Rozwijasz Stacje Dysków CD-ROM/DVD 4. Klikasz prawym przyciskiem na AXV CD/DVD-ROM 5. Wybierasz opcję "Odinstaluj" ewentualnie "Wyłącz" Dysk wirtualny powinien od razu zniknąć. 1. Pobierz Advanced Uninstaller PRO (www.innovative-sol.com) 2. Zainstaluj Advanced Uninstaller PRO i uruchom go. 3. Z zakładki General Tool wybierz Uninstall Program 4. Zaznacz Alcohol 120% i naciśnij "Force Removal" 5. Po tym zabiegu na pewno nie będziesz miał problemów z ponownym zainstalowaniem programu. Jeśli moje rozwiązanie rzeczywiście Ci pomogło to nie obrażę się, jeśli zwiększysz mi reputacje. |
Wszelkie błedy raportowane przez Alcohol 120% i ich rozwiązania znajdują się tutaj...http://forum.alcohol-soft.com/index.php?showforum=96
|
a jednak (chyba) sie udało !
Spróbowałam metody z odinstalowaniem sterownika, tylko zamiast go odinst. po prostu go wyłączyłam (tak na wszelki wypadek jakby coś poszło nie tak :) i teraz nie pojawia mi sie napęd nawet po włączeniu komputera tak jak to było do tej pory. Jak ktoś jeszcze tego nie robił to niech spróbuje (chodzi o sterownik SCSI tylko w moim przypadku nie 'vax' tylko 'a') |
Cytat:
Szukaj i czytaj... Recepta: usuń napęd wirtualny, wykasuj folder z Alcoholem, z rejestru usuń wpisy związane z alcoholem, starwind i napędy SCSI mające *vax* Jest to jednak upierdliwe w wydaniu ostatniego alcohola ale możliwe. W wielu przypadkach zamiast regedita bedzie używał regedit32 i dawał prawo dostępu. Obawiam się, że w przypadku mało doświadczonych userów prościej i szybciej jest wykonać format c:\ a wieć coś czego nigdy nie zalecam! 8 ) |
Nie pamietam juz nazw sterowników, bo z czasem sie zmieniały ale jeżeli masz tę wersję po której został Ci ten naped wirtualny, to zacznij instalację, wybierz tryb ekspercki i zapisz obie nazwy sterowników jakie tam są.
Potem odinstaluj napęd, znajdx i usun pliki nazwa_sterownika.sys i na koniec skorzystaj z jakiegoś programu do wyszukiwania w rejestrze- niech znajdzie wszystkie odniesienia do sterowników i je usunie. Możesz też pozukać nazw sterowników w rejestrze: HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\Devicemap\SCSI tam bedzie nazwa sterownika- bedzie oczywiście kilka ale nie chodzi o ATAPI ;). Ta druga metoda jest bezpieczna pod warunkiem, że nie masz innego napedu wirtualnego, bo jak sie pomylisz i potniesz nie to co potrzeba... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38. |