Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Audi V8 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/audi-v8-38428/)

ed hunter 20.03.2011 09:36

Płacą po dwa kafle i więcej, żeby do Egiptu pojechać i pozdychać, a jak Egipt mają za free, to KRZYCZĄ!!!

M@X 20.03.2011 01:52

To kiedy dasz nam namiar na firme ktora ten problem rozwiaze? ;-]

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

piotr5517 20.03.2011 01:08

AUDI V8

WITAM JESTEM POSIADACZEM AUDI V8 Z 1989 3,6L MAM PROBLEM ZE STEROWANIEM WETYLACJI I OGRZEWANIA MIANOWICIE MÓJ KLIMATRONIC OSZALAL CALY CZAS GRZEJE JAK ZWARJOWANY NAWET PRZY USTAWIENIU NA 18 CZY 19 STOPNI JEST JAK W EGIPCIE CZY KTOS MOZE MIAL TAKI PROBLEM I SOBIE Z NIM PORADZIL.:wow:

Beerra 20.08.2004 16:27

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
spalanie jeszcze nie wiem ale tak kolo 12l :D ale zakladam gaz w Krakowie mam znajomego ktory zaklada tylko do silnikow typu V8 za 2500zl

Optymista jestes, ja mam BMW 735i manual i spala mi 15l. gazu w trasie i 25 w miescie przy spokojnej jezdzie i jest to zupelnie normalne. Z tym gazem za 2500,- uwazaj, jezeli masz plastikowy kolektor nie daj sobie zalazyc instalacji bez wtrysku

epol 20.08.2004 16:13

To kurcze wielka szkoda. Szukam czego w pl, ale to i tak ściągne.

wolfdog 20.08.2004 09:06

epol: niestety wszystko po angielsku

siwy_mw 20.08.2004 09:00

Cytat:

Napisany przez Nol
tia.. skadś to znam :( Poszukaj w necie firmy Noma (diler VW/Audi w Katowicach/Tychach (dokladnie nie pamietam). Zadzwon do nich i z nimi gadaj. Na Welm szkoda czasu.

Dzwonilem, obiecali zalatwic i to Polsku ! :jupi:

Nol 19.08.2004 21:35

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
@Nol zaczolem swoje poszukiwania od Inter Welmu ale tak jak mowisz sa to straszne palanty chyba jeszcze wieksze niz Opel-Wawrosz w Bielsku-Bialej ich to radze omijac jak najszerszym lukiem mowie to z wlasnego dosc niemilego doswiadczenia . Narazie sciagam ten programik i zobacze co to jest jak nie spelni moich oczekiwan to pochodze po salonach a ze troche jezdze po Polsce to moze gdzies znajde .

tia.. skadś to znam :( Poszukaj w necie firmy Noma (diler VW/Audi w Katowicach/Tychach (dokladnie nie pamietam). Zadzwon do nich i z nimi gadaj. Na Welm szkoda czasu.

epol 19.08.2004 17:30

@ wolfdog - a czy w tym programiku są po polsku te opisy itd.??

siwy_mw 19.08.2004 07:22

co prawda to prawsa jezdzilem do tej pory felicja 1.6 od poczatku na gazie i zrobilem przez 2 lata 65000 i nie widze zadnych odznak zeby auto bylo slabsze
@Nol zaczolem swoje poszukiwania od Inter Welmu ale tak jak mowisz sa to straszne palanty chyba jeszcze wieksze niz Opel-Wawrosz w Bielsku-Bialej ich to radze omijac jak najszerszym lukiem mowie to z wlasnego dosc niemilego doswiadczenia . Narazie sciagam ten programik i zobacze co to jest jak nie spelni moich oczekiwan to pochodze po salonach a ze troche jezdze po Polsce to moze gdzies znajde .

pykson 19.08.2004 02:02

@shuma02

zasadniczo moze masz racje, ale jednak nie zawsze gaz to strata mocy, poczytaj np. to: http://www.godula.pl/index.php?mode=...cji%20gazowych

gaz moze dawac wiecej mocy (ma wyzsza liczbe oktanowa anizeli benzol) ale warunek jest taki, ze musi to zrobic specjalista, osobiscie jestem sklonny uwierzyc w mozliwosc podniesienia mocy po przerobce na gaz przez odpowiednio dobrana charkterystyke instalacji.

shuma02 19.08.2004 01:14

Turboni; rozumiem ze Turbo to wiecej mocy, ale tracisz ja przeciez przechodzac na gaz. Dla tego nie specjalnie kumam dla czego turbina jesli i tak planujesz ja zadlawic gazem.

Turboni 19.08.2004 00:08

Cytat:

Napisany przez pykson
@Turboni

jestes z warsiawy, nad morze masz kawalek ale jak Ci zalezy na turbo+gaz to

"Perfect-Auto - Instalacje gazowe
81-256 Gdynia, Jesionowa 15b tel. 664-90-78 fax 664-90-78
e-mail: biuro@perfectauto.gdan.pl
WWW: www.perfectauto.gdan.pl

Profesjonalny montaż samochodowych instalacji gazowych . Osiem lat doświadczenia, kilka tysięcy wykonanych instalacji.
SPECJALIZACJA
-auta prod.USA
-duże pojemności -turbo "

najtansi nie sa, ale kilkakrotnie ich chwalono jak szukalem o inst. gaz. w necie, bo fachowcy ponoc absolutni

wielkie dzieki @pykson jak juz sprowadze sobie to sie przejade wole zalozyc raz a dobrze niz miec co chwila jakies problemy. cos za cos - teraz w sluzbowym mam gaz fabrycznie zalozony zeby gwarancji nie stracic fakt kosztowalo to 1000 zl drozej ale zrobilem juz na nim 80000 km i nic chodzi pieknie, zadnych problemow.

pykson 18.08.2004 23:57

@Turboni

jestes z warsiawy, nad morze masz kawalek ale jak Ci zalezy na turbo+gaz to

"Perfect-Auto - Instalacje gazowe
81-256 Gdynia, Jesionowa 15b tel. 664-90-78 fax 664-90-78
e-mail: biuro@perfectauto.gdan.pl
WWW: www.perfectauto.gdan.pl

Profesjonalny montaż samochodowych instalacji gazowych . Osiem lat doświadczenia, kilka tysięcy wykonanych instalacji.
SPECJALIZACJA
-auta prod.USA
-duże pojemności -turbo "

najtansi nie sa, ale kilkakrotnie ich chwalono jak szukalem o inst. gaz. w necie, bo fachowcy ponoc absolutni

Turboni 18.08.2004 23:54

juz mi sie znudzily fury bez turbiny teraz mam na oku 2.0 turbo i 4x4
z turbo jak nie dajech pozadnie to pali porownywalnie ze zwyklym 2.0 ( mam 2.0 a mialem 2.8), a slyszalem jak kiedys w firmie tuningowej robilem ze jest mozliwosc przerobienia silnika z turbina na gaz wiec powoli szukam i zbieram info co i jak.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:38.