![]() |
Duron 1.8@1.9 czy Athlon XP 2000+?
Witam!
Co jest wg. Was lepsze Duron 1.8@1.9 *192kb cache czy Athlon XP 2000+ (384kb cache oraz na rdzeniu chyba T.............B =D....). Ogólne co jest lepsze... |
oczywiscie ze athlon :) no i ma wiekszy cache, co samo w sobie daje bardzo duzo :)
|
Tak myślałem... Co prawda jego taktowanie to 1667 a 1.9 to troche jest... ale ten cache większy...
|
Bierz athlona bo jest lepsiejszy ;)
|
No mam w jednym z PC Duron'a 1.8@1.9 i kolega co ma Athlon'a 2000+ głupio pyta czy nie chce sie zmaienic. Wiem że DVD On nie rippuje (bo wtedy sie liczą mhx a nie cache)....eh, dobra to sie zamieniam. Ale myślałem że przy róźnicy mhz wkońcu te cache sie rekompensuje :D
|
Możesz wykonac rózne testy Sandra to się dowiesz.
Gorzej jak trafisz na model który się nie chce kręcic. A ten twój Duronek to za mocno się nie kręci. Tylko o 100Mhz?? |
Kręci się do 2.3, ale trzeba Drut-MOD\a zrobić żeby napięcie podnieść do 1.7 a pozatym na tamtym komputerze są słabe pamiątki...
|
ATLON bez dwoch zdan
|
Zależy czy ten athlon podkręcony. Jeżeli masz puszczać na fabrycznych ustawieniach to masz 1800MHz durona vs. 1667MHz Athlon. W takich zawodach athlon dostaje baty w każdej konkurencji. Różnica w kaszce pomiędzy duronem a athlonem w większości zastosowań domowych nie jest duża (max. 50MHz to niweluje).
|
Athlon'a też moge max do 1750 podkręcić (słabe pamieci...)
Ale własnie zależało mi na czymś takim: Cytat:
|
http://www.madshrimps.be/?action=get...83&articID=106
Google naszym przycjacielem "Duron Vs Athlon" to wpisałem i wyrzuciło mi link wyżej;] |
A to jakie masz pamięci??
To nie umiesz mnożnikiem tego proca kręcić lub samym fsb?? |
Do Drut-Mod'a nie mam ręki. Mnożnik zablokowany. Procka po przez zamalowanie nie da rady odbloować. FSB musze zmieniać bo w biosie mam max napięcie 1.6 na tamtej głownej... pamięcy jakies no name cls 3 ... (n/c) 400mhz 256mb ...
|
To bardzo kijowo... :(
|
ja swojego podkrecilem tylko mnoznikiem byl fabrycznie odblokowany i z 1800+ powstal 2400+ na tym samym napieciu a jak podniose napiecie to chodzi jako 2600+
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:20. |