![]() |
Kupno Nagrywarki do 350zł/Gdzie w Krakowie Nec ND-2500A?
Witam mam zamiar kupić nagrywarke do wyżej ustalonej ceny zastanawiam się głównie nad tymi modelami :
LiteON SOHW-832S 8x + / 8x - Dual Layer 320 zł NEC DVD-RW ND-2500A 8x + / 8x 300 zł Pioneer DVR-107D 8x + / 8x - 340 zł Nagrywać będe głównie Filmy DVD i Gry na PS2 DVD zależy mi na dobrej jakości NAGRYWANIU i żebym mugł nagrac na wiekszość Płyt firm produkujących płyty DVD-/+R (Raczej będe kupował Verbatimki i TDK ale..).Wiem że stawiam duże wymagania ale myśle że powinno coś w miare dobrego się znalezć z tych 3 modeli z góry DZIĘKUJE ZA POMOC!! WIE KTOŚ GDZIE W KRAKOWIE KUPIE NEC'A ND-2500A?!?!?! (Tylko żeby było sprawdzone a nie tylko w cenniku!!) |
Cytat:
|
ja też ;)
LiteON |
Ja też polecam liteona :taktak:
Potrafi naprawde dobrze nagrać. Legion to chyba ty miałeś taki super wykresik na verbatimie :D LiteOn is the best on the world :taktak: :D |
mam litka i tobie też go polecam.
świetny sprzęcik za świetną cenę. do tego dochodzi jeszcze booktype (zmienia płytkę typu dvd+r na dvd-rom)... |
Cytat:
cos takiego potrafi:) teraz moge smialo powiedziec ze nec nie jest taki cudowny jak mowia o nim :nie: |
Nagrywarka
Po przeczytaniu tych 2 tematów juz nie wiem sam co robić :blee: :blee:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...oneer+DVR-107D http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...oneer+DVR-107D Bardzo dużo osub chwali te Pionierki.Ale również dużo osub chwali LiteOn'a?? |
Cytat:
|
Nagrywarka
Hehehe to by był żeczywiśćie bardzo profesjonalny wybór.Ale spujżcie na to z innej strony,jaką byście wybrali dzisiaj nagrywarke gdbyśćie nie mieli jeszcze LiteOna (czytaj żadnej)??!!I chodzi mi głównie o taka nagrywarke którą montuje w kompie wkładam płytke i spełnia wyżej wymienione przezemnie warunki bez żadnych zmian w biosie Itd. (Puzniej będą one uwzględnione :spoko: ale chodzi mi o początek)
|
Cytat:
nawet po wejsciu na jakies profesionalne strony gdzie chlopcy w bialych rekawiczkach zabieraja sie do testu sprawdzajac ulomnosc i plusy testowanego urzadzenia moga duzo ci powiedziec na jego temat jak my dzisaj wiec jak zawsze wybor nalezy do ciebie my mozemy tylko polecic:) |
Patrząc obiektywnie - Liteon jest najbardziej uniwersalny z tych trzech, bo ma możliwość zmiany bitsettingu - to ma Nec, ale nie ma Pioneer (chyba, że jestem w tyle i się mylę:D)
Litek ma także DL - to ma możliwość po przeróbce i Nec, Pioneer tego nie ma :nie: Jednakże nie ma róży bez ognia :D - Nec jest wyjątkowo słabym czytnikiem i najczęściej trzeba w komplecie zakupić DVD-ROM (najlepiej Litka :D) Liteon ma bardzo dobry serwis - praktycznie wadliwy egzemplarz czy uszkodzony (choć nawet nie zawsze:mruga: )wymieniany jest na na nowy - wyższy model :taktak: Którą bramkę wybierasz? |
Cytat:
|
Ja z dotychczasowych nagrywarek ktore przeszly przez moje rece najbardziej sobie cenie NECa 2500A.
|
Nagrywarka
Można zwariowac normalnie dodam może że posiadam Combo LiteOn'a LTC-48161H (miałem jeszcze LG DVD 12x 40x ale sprzedałem dzisiaj) także z ripowaniem nie bedzie problemu dalej nie iwem co wybrac mi w sumie chodzi głównie o jakość cena tak jak wyżej do 350zł.Narazie 1 miejsce ma LiteOn!!Ale pytanko na tym LiteOn nagram Verbatimki albo Esperanzy DVD-R bez problemu??Nie będzie problemów?I powiedzcie mi jeszcze dlaczego tak dużo ludzi chwaliło te Pioneer'y??
|
Bierz NEC-2500A, a będziesz zadowolony :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:33. |