![]() |
update:Idzie huragan(juz 3ci), IVAN, ten to zmiecie floryde, tak jak bahamy...
Chcialem sie z wami tym podzielic
Na Floryde idzie dupny huragan, ciekawe czy przezyje, jezeli w ciagu tygodnia nic nie napisze to znaczy ze mam beret. Szkoly juz odwolali, kolejki na stacjach benzynowych jakich nigdy nie widzialem, w sklepach pustki, nie ma prawie NIC(poza *******ami typu TV) To bedzie moj pierwszy huragan, ten wczesniejszy mnie ominal, nie balem sie dopoki nie poczulem tej atmofery. Tutaj macie linka do aktualnych zdjec satelitarnych http://www.weather.com/maps/news/atl...ite_large.html http://www.weather.com/maps/news/atl...dar_large.html Ten huragan jest kategori 5, kilka lat temu byl tutaj huragan Andrew ktory byl kategori 4 i wymiotl wszystko na swojej drodze. |
fajnie - sama radość.
trzymaj się i nie daj porwać. z tego, co widzę - dopadnie was w sobotę rano... :ysz: edit: ja pierdziele - jaki on jest qrfa wielki... predkość od 40 do ponad 115 mil/h :szczena: /||\aster - mam nadzieję, że mieszkasz w betonowym schronie, bo jesli nie... widziałeś day after tomorrow? |
/||\ aster nic sie nie boj i trzymaj sie mocno, ale tak dobrze sie czegos trzymaj, :)
U nas dzisiaj oglosili ze do niedzieli Los Angeles ma nawiedzic trzesienie ziemi. Choc nie wierze w taki rzeczy, gostek ktory to w jakis sposob przepowiada w '94 roku pomylil sie tylko o jeden dzien. Chyba pora wracac do ojczyzny... w miedzy czasie zobaczymy jak te najblizsze pare dni przetrwamy... |
Cytat:
Master trzymaj sie... ten cyklon powinien zwolnic tuz za Bahama, oni najbardzej go odczuja, w Ameryce troche bledem jest budowa domkow z kartony i gipsu, fundament jest tylko betonowy i murowany... wiadomo ze taki domek w konfrontacji z duzym wiatrem ropadnie sie jak konstrukcja z kart, ale moze ty mieszkasz w centrum Miami, tamtejsze drapacze chmur to konstrukcje wytrzymalsze :) Trzymaj sie, nei bedzie tak zle! :spoko: |
http://www.spacedaily.com/news/tectonics-04d.html
to jest link jednej ze strony ktora teraz szukalem by cos wiecej o tym powiedziec. o tym ostatnio mowiono w lokalnych wiadomosciach. chodzi o to ze gosc bierze pomiary malych, nie odczuwalnych dla czlowieka, trzesien ziemi i sledzi stres ktory wywolal male trzesienie. Wedlug niego, stres z mniejszych 'zyl' przechodzi i zbiera sie na glownych paru zylach, i tak sledzac wszystkie ruche tektoniczne do okola L.A. doszedl do glownej zyly pod poludniowa kalifornia. Stres z okolicznych odnog zbiera sie na glownej lini az wkoncu wielkie trzesienie sie go pozbywa. Na to wlasnie mamy teraz czekac. Co o tym myslisz ?? |
My tu w Polsce mamy inne problemy np. czy będzie mozna chodzić do marketów w niedzielę. :rotfl:
Trzeba przyznać że zdjęcia wyglądają imponująco. |
A w Polsce ani huraganów, ani trzęsień ziemi, słoneczko świeci. :spoko:
|
Hehe jak to dobrze byc polakiem ;)
|
Master - trzym sie czegos mocno ;) mam nadzieje ze Cie ominie :)
Shuma - zalatw sobie jakas panieneke na ten moment - nie napracyujesz sie lezac na niej - natura odwali robote za CIebie :D sorki ze zartuje z powaznych spraw, ale co wiecej mozna w konfrontacjiz takimi silami :| |
......to jak wrocisz do Polski. to zastaniesz np. Andzrzeja Leppera, limit na NEO, zbyt ambitnych olimpijczyków, chorą słuzbe zdrowia, bezsensowną edukacje .......i takich przykładów jest wiele...
Ale tak serio to jaja z tym huraganem. Człowiek mieszka i zajmuje sie całe zycie domem a w jednej chwili .....srruuuu nie ma |
Może gdyby domy tam stawiane były z cegły a nie z płyt to lepiej znosiły by takie zjawiska atmosferyczne.
|
Master, 3m sie mocno!
p.s. chyba nie zapomniales ubezpieczyc mieszkania? pozdroofka z kraju, gdzie trzesienia ziemi wywoluja jedynie tapniecia na kopalni |
Nie pekaj Master bedzie dobrze.
Ja widze ze teraz to Bahamy, Dominikana i Haiti maja przerabane, a niedlugo Kuba. Ale co tu pisac. Dobrze jak sie siedzi w domku, swieci sloneczko i nic ci nie grozi. Z koleji jak teraz bym byl w Maiami to bym mial zwale, bo chyba najgorsze jednak jest czekanie na nieuniknione. Tymbardziej jak inni mieszkancy nie pozwalaja ci o tym zapomniec potegujac twoj strach swoja panika. Bardzo duzo zalezy jak masz zbudowany dom. Wspolczuje ci, ale trzymaj sie, bedzie good :spoko: :3msie: |
/||\aster... wyglada to nieciekawie... nie wiem jak sie zdjecia satelitarne maja do rzeczywistosci, ale... zycze Ci jak najlepiej... niech Was Bóg broni! Trzymaj sie mocno
|
No masz przesrane. Powodzenia. master a ile kosztuje u was chata taka 2 3 pokoje kuchnia i lazienka ??? chodzi mi o cos co przypomina polskie mieszkanie w bloku.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:39. |