Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Podłaczenie komputera do TV (https://forum.cdrinfo.pl/f113/podlaczenie-komputera-tv-39234/)

zajarek 03.09.2004 16:51

Podłaczenie komputera do TV

Proszę o porade jak podłaczyć Komputer do TV. Obecne moje starania kończą się fiaskiem.
Pomimo podłączenia wyjścia z karty graficznej i podłączenia do TV za pomocą dołączonego do zestawu kabelka , telewizor pozostaje "czarny".
Czy coś ja robie nie tak, czy może istnieje jakieś ustawienie o którym ja nie wiem, a co powoduje , że telewizor sie uaktywnia ??.
Na karcie mam ustawione -"klonowanie" obrazu.

Zajarek ??? ???

Turboni 03.09.2004 16:57

jaka masz karte tzn ati czy nvidia - napisz i jakich sterownikow uzywasz

zajarek 03.09.2004 17:20

Cytat:

Napisany przez Turboni
jaka masz karte tzn ati czy nvidia - napisz i jakich sterownikow uzywasz

Kartę mam nVidia GF 5200 Ultra i sterowniki standartowe dołaczone do karty.

Turboni 03.09.2004 17:23

o to z nvidia to ci nie pomoge bo mam ati od zawsze, a nvidia sie nie bawilem :( nigdy

B@rtek 03.09.2004 17:49

Cytat:

Napisany przez zajarek
Proszę o porade jak podłaczyć Komputer do TV. Obecne moje starania kończą się fiaskiem.
Pomimo podłączenia wyjścia z karty graficznej i podłączenia do TV za pomocą dołączonego do zestawu kabelka , telewizor pozostaje "czarny".
Czy coś ja robie nie tak, czy może istnieje jakieś ustawienie o którym ja nie wiem, a co powoduje , że telewizor sie uaktywnia ??.
Na karcie mam ustawione -"klonowanie" obrazu.

Zajarek ??? ???

Wejdź w ustawienia i poszperaj trochę z systemami :taktak: Może masz NTSC zamiast PAL.

A czy przełaczyłeś na AV ;p

zajarek 03.09.2004 17:57

He he! AV włączyłem, a co do systemów, to systemy sie wyświetlają, ale nie daje nic przełączanie. Kiedy daję mu wyszukiwanie telewizora, to sie wybija, tzn. zachowuje sie jak gdyby tego telewizora nie było.Telewizor mam Grundig Multisystem 28 calowy do kina domowego. Mam 2 eura/RGB oraz jeden zestaw chinchowy z przodu do podłączania kamery i do tego gniazda Video właśnie wetknąłem wyjscie z karty/po przejściówce na chinch.

Zajarek :>

Turboni 03.09.2004 17:59

jeszcze jak pamietam byl program do ustawienia wyjscia na tv w kartach z chipem nvidi chyba nazywal sie tv tool na 99%

B@rtek 03.09.2004 18:05

TV Tool na 100% ;p

P.S. Jest taka opcja, ze ustawiasz jak jest podłączony telewizor czy prze composite czy przez s-video może masz na s-video i przez to nie chce działać :taktak:

SEBA1609 03.09.2004 18:10

a ja mialem identyczna sytuacje. Rzowiazanie bylo az idiotyczne!
Niby wszystko bylo podpiete lecz wtyczka od kabla S-VIDEO wchodzaca do kompa byla fabrycznie zbyt krotka (masa wtyczki) obciolem plastik wokol wtyczki docisnalem mocno do gniazda w karcie i BINGO obraz jest a byl czarny ^_^

B@rtek 03.09.2004 18:11

Proponuje jeszcze sciagnąć nowe sterowniki ze strony nvidii :taktak:

P.S. Spróbuj jeszcze odwrócić wtyczki czasmi jest tak, ze kabel wysyłka dane w jedna stronę :taktak:

zajarek 03.09.2004 18:25

barte_k , a jak ja niby mam te wtyczki obrócć?? przeciez w tym układzie to jest przejściówka z s-video na chinch??

B@rtek 03.09.2004 19:01

Cytat:

Napisany przez zajarek
barte_k , a jak ja niby mam te wtyczki obrócć?? przeciez w tym układzie to jest przejściówka z s-video na chinch??

aha nie doczytałem :nie:

Turboni 03.09.2004 20:25

jest jeszcze mozliwosc ze kabelek jest zwalony :(

imek1 03.09.2004 21:13

Spróbuj wyłączyć kompa, odłaczyć monitor i zostawić tylko podłączony telewizor. Automatycznie powinien komp uaktywnić obraz na telewizorze

berserker18 04.09.2004 11:33

A ja mam to samo pytanie tylko dotyczace karty radeon 8500 vivo rownież wszystko podłaczam i widze tylko czarny ekran (sterowniki mam najnowsze) ??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:36.