![]() |
Podłaczenie komputera do TV
Proszę o porade jak podłaczyć Komputer do TV. Obecne moje starania kończą się fiaskiem.
Pomimo podłączenia wyjścia z karty graficznej i podłączenia do TV za pomocą dołączonego do zestawu kabelka , telewizor pozostaje "czarny". Czy coś ja robie nie tak, czy może istnieje jakieś ustawienie o którym ja nie wiem, a co powoduje , że telewizor sie uaktywnia ??. Na karcie mam ustawione -"klonowanie" obrazu. Zajarek ??? ??? |
jaka masz karte tzn ati czy nvidia - napisz i jakich sterownikow uzywasz
|
Cytat:
|
o to z nvidia to ci nie pomoge bo mam ati od zawsze, a nvidia sie nie bawilem :( nigdy
|
Cytat:
A czy przełaczyłeś na AV ;p |
He he! AV włączyłem, a co do systemów, to systemy sie wyświetlają, ale nie daje nic przełączanie. Kiedy daję mu wyszukiwanie telewizora, to sie wybija, tzn. zachowuje sie jak gdyby tego telewizora nie było.Telewizor mam Grundig Multisystem 28 calowy do kina domowego. Mam 2 eura/RGB oraz jeden zestaw chinchowy z przodu do podłączania kamery i do tego gniazda Video właśnie wetknąłem wyjscie z karty/po przejściówce na chinch.
Zajarek :> |
jeszcze jak pamietam byl program do ustawienia wyjscia na tv w kartach z chipem nvidi chyba nazywal sie tv tool na 99%
|
TV Tool na 100% ;p
P.S. Jest taka opcja, ze ustawiasz jak jest podłączony telewizor czy prze composite czy przez s-video może masz na s-video i przez to nie chce działać :taktak: |
a ja mialem identyczna sytuacje. Rzowiazanie bylo az idiotyczne!
Niby wszystko bylo podpiete lecz wtyczka od kabla S-VIDEO wchodzaca do kompa byla fabrycznie zbyt krotka (masa wtyczki) obciolem plastik wokol wtyczki docisnalem mocno do gniazda w karcie i BINGO obraz jest a byl czarny ^_^ |
Proponuje jeszcze sciagnąć nowe sterowniki ze strony nvidii :taktak:
P.S. Spróbuj jeszcze odwrócić wtyczki czasmi jest tak, ze kabel wysyłka dane w jedna stronę :taktak: |
barte_k , a jak ja niby mam te wtyczki obrócć?? przeciez w tym układzie to jest przejściówka z s-video na chinch??
|
Cytat:
|
jest jeszcze mozliwosc ze kabelek jest zwalony :(
|
Spróbuj wyłączyć kompa, odłaczyć monitor i zostawić tylko podłączony telewizor. Automatycznie powinien komp uaktywnić obraz na telewizorze
|
A ja mam to samo pytanie tylko dotyczace karty radeon 8500 vivo rownież wszystko podłaczam i widze tylko czarny ekran (sterowniki mam najnowsze) ??
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:36. |