![]() |
Potrzebuję szybkiej pomocy!!
W przypływie własnej głupoty zamieniłem w PartitionMagic partycję 95GB w NTFS na FAT32... :bicz:
Windows oczywiście przestał ją widzieć !! PartitionMagic widzi tę partycję, widzi katalogi zapisane na niej, ale nie chce odwrócić FAT32 na NTFS. Chciałem przenieść dane na inną partycję i spokojnie wtedy sformatować w NTFS. Niestety, najważniejsze dane dla mnie nie dają się skopiować :'( Co robić w tak beznadziejnej sytuacji ?? Proszę o wszelkie wskazówki mogące uratować przynajmniej tę najważniejszą dla mnie część danych... Z góry wielkie dzięki |
A tak wogóle to nie rozumiem czemu nie możesz przekonwetować to na NTFS :blee: . Windows powinien ją widzieć przecież obsługuje FAT32. Spróbuj uaktulnić PM do najnowszej wersji i jechac :)
PS. Robisz to pod Dos ? czy pod windows jeżeli pod windows to zrób dystkieti. Możliwe, że jakiś proces wadzi. Pozdro |
Możesz spróbować prze konwertować z poziomu systemu.
Wpisujesz z linii poleceń: convert c:/fs:ntfs jeżeli system informuje że dysk jest w użyciu i nie może zmienić systemu plików to: convert c:/fs:ntfs /x c - litera dysku do konwersji. pozdr. |
... masz chyba jakiegoś starego PM, 8.0 lub 8.02 spokojnie ci przekonwertuje z FAT-a na NTFS. Kiedyś dla sportu :cool: wykonałem kilka konwersji tam i z powrotem, nie zniknęła mi ani jedna literka :taktak:
|
Dzięki za wskazówki. Wczoraj chwytając się wszelkich możliwych sposobów zainstalowalem jeszcze Win2003. Ten system bez problemu zobaczył zagubioną partycję przez WinXP. Nic nie zginęło, wszystko działa :)
Jednakże chciałbym dokończyć zabawę z partycjami przy pomocy PartitionMagic. I tutaj mam kolejny problem, bo posiadana przeze mnie wersja 8.0 nie chce się zainstalować pod Win2003. Czy mógłbym jeszcze prosić o wskazówkę, która wersja PartitionMagic działa pod Win2003. Poszukałem troszkę w google, ale odpowiedzi na to nie znalazłem... Dzięki i pozdrawiam |
Cytat:
Pozdrawiam, |
... spokojnie, jest proste wyjście, zastosuj PM 8 w wersji dla DOS-a, jakbys miał problem ze znalezieniem daj znać, podeślę ci bootowalną płytkę z PM 8.01 wszystkie opcje są dostępne jak w wersji dla windy. Oczywiście działa pod win2003 :jupi: :taktak:
edit: dostałem właśnie info, że wersja 8.05 (juz pod marką Nortona) pracuje pod win2003 :taktak: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:03. |