![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Potrzebuję szybkiej pomocy!!
W przypływie własnej głupoty zamieniłem w PartitionMagic partycję 95GB w NTFS na FAT32...
Windows oczywiście przestał ją widzieć !! PartitionMagic widzi tę partycję, widzi katalogi zapisane na niej, ale nie chce odwrócić FAT32 na NTFS. Chciałem przenieść dane na inną partycję i spokojnie wtedy sformatować w NTFS. Niestety, najważniejsze dane dla mnie nie dają się skopiować Co robić w tak beznadziejnej sytuacji ?? Proszę o wszelkie wskazówki mogące uratować przynajmniej tę najważniejszą dla mnie część danych... Z góry wielkie dzięki |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
A tak wogóle to nie rozumiem czemu nie możesz przekonwetować to na NTFS
. Windows powinien ją widzieć przecież obsługuje FAT32. Spróbuj uaktulnić PM do najnowszej wersji i jechac ![]() PS. Robisz to pod Dos ? czy pod windows jeżeli pod windows to zrób dystkieti. Możliwe, że jakiś proces wadzi. Pozdro
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#3 |
|
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Możesz spróbować prze konwertować z poziomu systemu.
Wpisujesz z linii poleceń: convert c:/fs:ntfs jeżeli system informuje że dysk jest w użyciu i nie może zmienić systemu plików to: convert c:/fs:ntfs /x c - litera dysku do konwersji. pozdr. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... masz chyba jakiegoś starego PM, 8.0 lub 8.02 spokojnie ci przekonwertuje z FAT-a na NTFS. Kiedyś dla sportu :cool: wykonałem kilka konwersji tam i z powrotem, nie zniknęła mi ani jedna literka
|
|
|
#5 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Dzięki za wskazówki. Wczoraj chwytając się wszelkich możliwych sposobów zainstalowalem jeszcze Win2003. Ten system bez problemu zobaczył zagubioną partycję przez WinXP. Nic nie zginęło, wszystko działa
![]() Jednakże chciałbym dokończyć zabawę z partycjami przy pomocy PartitionMagic. I tutaj mam kolejny problem, bo posiadana przeze mnie wersja 8.0 nie chce się zainstalować pod Win2003. Czy mógłbym jeszcze prosić o wskazówkę, która wersja PartitionMagic działa pod Win2003. Poszukałem troszkę w google, ale odpowiedzi na to nie znalazłem... Dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Pozdrawiam, |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... spokojnie, jest proste wyjście, zastosuj PM 8 w wersji dla DOS-a, jakbys miał problem ze znalezieniem daj znać, podeślę ci bootowalną płytkę z PM 8.01 wszystkie opcje są dostępne jak w wersji dla windy. Oczywiście działa pod win2003
![]() edit: dostałem właśnie info, że wersja 8.05 (juz pod marką Nortona) pracuje pod win2003
c'est la vie !!! Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 07.09.2004 o godz. 16:24 |
|
|
|
![]() |
|
|