![]() |
Athlon 2600+ kontra Athlon 2600+ Barton
Mam pytanie bo sam nie wiem co mam zrobic. Zamówiłem w sklepie internetowym procesor Amd Athlon 2600+(FSB 333) Barton. Natomiast przysłali mi Amd Athlon 2600+ (FSB 333) ale już nie Bartona. Czy warto zostawic ten procesor czy go odsyłac? Który jest lepszy ? Dodam jeszcze że mam go na płycie Abit KV7
|
Barton ma 512kb cashu zwykly ma tylko 256kb. barton jest to nowsza konstrukcja na twoim miejscu odeslalbym im go i zadal wymiany na taki jaki mial byc.
|
Koniecznie zadaj wymiany! Nie beda uczciwych ludzi robic w bambuko! Barton to zupelnie nowa jakosc!
|
poszedł wałek jak nic :]
reklamuj, Bartonik wymiata. |
No dobrze a skad wywnioskowales ze to napewno nie jest Barton ??
|
Witam!
Bo nie bylo napisane w Windowsie buahahaha... MariuszJan zanim sie zblaznisz i odeslesz im Bartona to sprawdz np EVEREST'em co to za procek dokladnie. |
Wiem stąd iż symbol jaki z niego spisałem to AXDA2600KV3D , czyli nie barton
oraz po tym częstotliwosc jego wynosila 2.10 MHz a powinna około 1.9 MHz. Poza tym wartoś cache L2 mi sie nie zgadzała. Tak wiec chyba mam racje !?!? |
Możesz skorzystać z niezgodności towaru z umową i maja obowiązek Ci wymienić procka. Jak chcesz to mogę Ci napisać odpowiednie pisemko :taktak:
|
Wymieniaj szybko tylko nie wiem czy jeszcze dostaniesz ogolnie bartony, bo ma rynku susza ..... same semprony i chyba to sie juz nie zmieni.
|
Najwyzszy procesor AMD AthlonXP bez jadra barton to 2500+ - 2600+ maja tylko jadra barton.
PS. jak ma 2.1 Ghz to to jest 2500+ tylko jakos dziwnie ci go opchneli jako 2600+ |
Cytat:
Athlony XP 2600+ wystepowaly i nie byly to Bartony a tak jak piszesz ze 2500+ ma 2,1Ghz to tez sie troszke mylisz bo on ma ponizej 2Ghz 2,1Ghz mial Athlon XP2600+ na szynie 266 |
Barton 2500 ma 1833 MHz a @3200 ma 2200 MHz
W Warszawie bartony 2500 znikają z giełdy bardzo szybko i wchodzą semprony ale nic o tym nowym procku nie napisze bo jeszcze go nie znam ale podejrzewam że już nie będzie się tak podkręcał jak barton 2500 |
Cytat:
|
Cytat:
Teraz co do wymiany, musisz zobaczyc na fakturze czy jest napisane Athlon XP, czy tez Athlon XP Barton, jesli to pierwsze to nie masz prawa do wymiany towaru. Proc juz jest napewno wysmarowany wiec odchodzila by takze wymiana na lepszy z doplata. Upewnij sie czy to co kupowales w cenniku, na paragonie czy tez innym dokumencie zakupu ma w nazwie Barton. |
Cytat:
Szyną się róźną i cache :)...Barton ma 333 a reszta 266... zależy jeszcze jakie;/ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:19. |