![]() |
Nero nie chce się zainstalować !? :(
A więc postanowiłem zessać sobie nero w wersji 6.3.1.20. Odpalam piękną stronke CDRinfo.pl wybieram mirror1. Rozpoczynam instalacje i wyskakuje piekny błąd: "Błąd w czasie instalacji składnika "AIFFAudioPlugin"! Po kliknieciu OK kreator instalacji się zamyka. Czy wiecie w czym tkwi problem ?
|
Spróbuj pobrac instalke nero jeszcze raz urzywając jakiegoś download menagera np. flashget :)
|
Pobierałem właśnie Flashget'em, już z dwóch różnych stron i dałem sobie z tym wreszcie spokój (poprostu dzieje się to samo) ;)
|
odinstaluj może najpierw obecne Nero, a potem jeszcze skasuj pozostałości po nim
|
Właśnie największy problem tkwi w tym że stare nero sie źle odinstalowało (czyt. uszkodzony uninstaller). Usuwałem co sie dało nawet z rejestru (troche tego tam jest) i jak na czs obecny ciągle nic nie pomaga. A najleprze jest to że z każdą instalką się dzieje tak samo, ze starszymi wersje 5... 6... ten sam błąd.
|
|
Kurcze wyczyściłem cały rejestr tym programem jv16 PowerTools i nic nie pomogło. Ciągle ten sam błąd. Zauważyłem że podczas instalacji Nero, w momencie kiedy pojawia się błąd, plik Aiff.dll kopjuje się do:
\Program Files\Common Files\Ahead\AudioPlugins. Chyba będe musiał przeinstalować system :( . |
wykasuj wszystkie wpisy o nazwach ahead ,nero w rejestrze.
usuń katalog ze starym nero w Program Files. nie mam innych pomysłów...;) |
a ten folder Ahead z Common skasowałeś?
|
moze to pomoze ale nie gwarantuje:
dokladnie tak mialem jak przed nero zainstalowalem alkochol120 i sie pozniej instalka nero wywalala wystarczylo odinstalowac alcochol instalnac nero i spowro alkochol i ruszylo, dziala cacy sys: w2k |
Tak samo miałm zainstalowany najpierw Alcohol. Więc go odinstalowałem. I teraz nieda rady zainstalować z powrotem ani Nero ani Alcohola. JUż niemam do tego siły. Jutro jeszcze pokombinuje :-)
|
Spróbuj zainstalować Winoncd jak to nie pójdzie to to mzoe byc wina twojeo kompa
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:49. |