Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Potrzebna pomoc prawna solidna:( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/potrzebna-pomoc-prawna-solidna-40073/)

memorando 21.09.2004 17:19

Potrzebna pomoc prawna solidna:(

Mam mieć z żoną 30 października ślub ale zagubilem dowód osobisty błagam podajcie konkretne przepisy ile mają czasu na wydanie dowodu osobistego to ważne bo mi pośredniczy gmina poznań i bredzą że mają 2 miesiące czasu na wydanie jego buuuuuuu ;(

epol 21.09.2004 17:48

2 miesiące?? Nie wiem jak to jest jak się zgubi/ukradną etc.
Ja czekałem na nowy chyba niecały miesiąc.

memorando 21.09.2004 17:54

Cytat:

Napisany przez epol
2 miesiące?? Nie wiem jak to jest jak się zgubi/ukradną etc.
Ja czekałem na nowy chyba niecały miesiąc.

tak bo poznań pośredniczy ze szczecinem w wydaniu buuuuu ja muszę chyba iść na bema;(

grzeniu 21.09.2004 18:53

Ty sie nie pytaj nas ile maja czasu tylko zawczasu dowiedz sie do ktorej biurwy trza isc z kwiatkiem czy jakas kawa i sie wyplakac. Jednoczesnie modlic sie zeby zostac zrozumianym co do sytuacji w jakiej sie znalazles.
W takich sytuacjach dobre checi urzednika znacznie wiecej znacza niz twoja znajomosc przepisow i pojscie na zwady z nimi. Nawet jak bedziesz mial racje to zrobia ci kuku i nic nie poradzisz.

Masz raptem tylko 5 tygodni czasu, zapewniam cie ze moga nie zdazyc z tym dowodem ale mozliwe ze zdaza jesli beda chcieli. 8 )

Turboni 21.09.2004 19:10

mi wyrabiali niecale 2 tygodnie jak ladnie z pania z okienka pogadalem i walnolem jej scieme ze bardzo jest mi potrzebny :) zrobisz ladne oczka , usmiechniesz sie do pani milo i po klopocie :D

mr_spock 21.09.2004 23:36

a nie mozesz paszportu pokazac?
we wszystkich (przynajmniej tych z ktorymi sie spotkalem) instytucjach paszport mial takie samo znaczenie.
kumpel przez rok nie zrobil dowodu to i zdawalo egzamin

Remix 22.09.2004 01:40

Witam!

Prawko tez jest dokumentem ze zdjeciem tak samo honorowanym jak DO... przeciez mozesz pozniej doniesc DO i wpisza odpowiednie dane...
W kosciele to chyba problemow nie beda mieli... a wystarczy koscielny (jest rownowazne z panstwowym).

mr_spock 22.09.2004 01:57

Cytat:

Napisany przez Remix
Witam!

Prawko tez jest dokumentem ze zdjeciem tak samo honorowanym jak DO... przeciez mozesz pozniej doniesc DO i wpisza odpowiednie dane...
W kosciele to chyba problemow nie beda mieli... a wystarczy koscielny (jest rownowazne z panstwowym).

konkordatowy... wlasnie

memorando-
pozatym, to jest robienie z igly, widly

chyba, ze chcesz w taki sposob wycofac sie z planow slubnych?

Pagerus 22.09.2004 08:06

Cytat:

Napisany przez mr_spock
chyba, ze chcesz w taki sposob wycofac sie z planow slubnych?

hehe - dobre :rotfl:
Ja bym próbował z paszportem - albo poszedł do urzędnika i wypłakał się na jego - a najlepiej na jej ramieniu ;) W końcu ślub teoretycznie bierze się raz w życiu... ;)

mr_spock 22.09.2004 11:19

niektorych rzeczy sie nie da przyspieszyc nawet lapowka... :(
slyszalem, ze dowody sa drukowane gdzies za granica (wegry zdaje sie), a jakis czas temu byla awaria systemu do przesylania danych osobowych - ale juz chyba naprawili

wiec to niestety musi potrwac

Kris 22.09.2004 11:35

Cytat:

Napisany przez memorando
Mam mieć z żoną 30 października ślub (...)

To masz tą żonę czy zamierzasz mieć...

^_^

Pagerus 22.09.2004 12:08

Cytat:

Napisany przez mr_spock
niektorych rzeczy sie nie da przyspieszyc nawet lapowka... :(
slyszalem, ze dowody sa drukowane gdzies za granica (wegry zdaje sie), a jakis czas temu byla awaria systemu do przesylania danych osobowych - ale juz chyba naprawili

wiec to niestety musi potrwac

Ja z kolei słyszałem, że nowe oprogramowanie związane z wyrabianiem dowodów rejestracyjnych samochodów ładnie się rypie :P Przeciążone jest albo co - no ale w przyszłości ponoć ma być bardzo użyteczne :rotfl:

mr_spock 22.09.2004 16:34

Cytat:

Napisany przez KristofS
To masz tą żonę czy zamierzasz mieć...

^_^

Jedno nie wyklucza drugiego :)

epol 22.09.2004 17:42

Cytat:

Napisany przez mr_spock
a nie mozesz paszportu pokazac?

Paszport Polsatu dobry na wszystko. Jeszcze możesz powiedzeć że znasz Piaska ;) :D

Sorki za OT memorando, ale nie mogłem się powstrzymać.

mr_spock 22.09.2004 19:59

Cytat:

Napisany przez epol
Paszport Polsatu dobry na wszystko. Jeszcze możesz powiedzeć że znasz Piaska ;) :D

Sorki za OT memorando, ale nie mogłem się powstrzymać.

albo zastraszyc kleche...
Powiedziec, ze znasz Krzysztofa Jarzyne ze szczecina :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:46.