![]() |
Potrzebna pomoc prawna solidna:(
Mam mieć z żoną 30 października ślub ale zagubilem dowód osobisty błagam podajcie konkretne przepisy ile mają czasu na wydanie dowodu osobistego to ważne bo mi pośredniczy gmina poznań i bredzą że mają 2 miesiące czasu na wydanie jego buuuuuuu ;(
|
2 miesiące?? Nie wiem jak to jest jak się zgubi/ukradną etc.
Ja czekałem na nowy chyba niecały miesiąc. |
Cytat:
|
Ty sie nie pytaj nas ile maja czasu tylko zawczasu dowiedz sie do ktorej biurwy trza isc z kwiatkiem czy jakas kawa i sie wyplakac. Jednoczesnie modlic sie zeby zostac zrozumianym co do sytuacji w jakiej sie znalazles.
W takich sytuacjach dobre checi urzednika znacznie wiecej znacza niz twoja znajomosc przepisow i pojscie na zwady z nimi. Nawet jak bedziesz mial racje to zrobia ci kuku i nic nie poradzisz. Masz raptem tylko 5 tygodni czasu, zapewniam cie ze moga nie zdazyc z tym dowodem ale mozliwe ze zdaza jesli beda chcieli. 8 ) |
mi wyrabiali niecale 2 tygodnie jak ladnie z pania z okienka pogadalem i walnolem jej scieme ze bardzo jest mi potrzebny :) zrobisz ladne oczka , usmiechniesz sie do pani milo i po klopocie :D
|
a nie mozesz paszportu pokazac?
we wszystkich (przynajmniej tych z ktorymi sie spotkalem) instytucjach paszport mial takie samo znaczenie. kumpel przez rok nie zrobil dowodu to i zdawalo egzamin |
Witam!
Prawko tez jest dokumentem ze zdjeciem tak samo honorowanym jak DO... przeciez mozesz pozniej doniesc DO i wpisza odpowiednie dane... W kosciele to chyba problemow nie beda mieli... a wystarczy koscielny (jest rownowazne z panstwowym). |
Cytat:
memorando- pozatym, to jest robienie z igly, widly chyba, ze chcesz w taki sposob wycofac sie z planow slubnych? |
Cytat:
Ja bym próbował z paszportem - albo poszedł do urzędnika i wypłakał się na jego - a najlepiej na jej ramieniu ;) W końcu ślub teoretycznie bierze się raz w życiu... ;) |
niektorych rzeczy sie nie da przyspieszyc nawet lapowka... :(
slyszalem, ze dowody sa drukowane gdzies za granica (wegry zdaje sie), a jakis czas temu byla awaria systemu do przesylania danych osobowych - ale juz chyba naprawili wiec to niestety musi potrwac |
Cytat:
^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sorki za OT memorando, ale nie mogłem się powstrzymać. |
Cytat:
Powiedziec, ze znasz Krzysztofa Jarzyne ze szczecina :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:46. |