![]() |
chciałem zrobić DVD po przez konwersje w winavi - miałem 2 pliki avi (jeden film) i chciałem je połączyć w virtualdubie, niestety nie udało sie bo wyskakiwała jakaś niezgodność bitrat dzwięku - spróbowałem nandubem połaczyć i sie udało takze problem z głowy, tylko że mam takie pytanie na pszyszłość czy jest jakiś sens wyciągać dzięk z avi zeby go przerobić na AC3 ??? i jak pózniej ten AC3 właczyć spowrotem do pliku avi - ja to robiłem nandubem ale sie głoś nie zsynchronizował z filmem
|
Cytat:
określ dokładnie co ty chcesz zrobić,divix,DVD, ??? |
mam pytanko z troche innej beczki ale też odnośnie dzwięku: a więc chciałem przerobic film w programi winavi na voby (2 pliki avi) niestety nie dało sie ich połączyc za pomocą virtualduba poniewaz różniły sie bitraty audio - wyciagnołem dzwięk z obu plików i wtedy je połączyłem (przy okazji przerobiłem je na AC3 bo był to wzykły mp3) - i teraz mam nie lada problem bo nie wiem co zrobić z tym dzwiękiem - jak te 2 pliki AC3 połaczyć w jeden pasujący do mojego pliku avi ??? czy jest to woóle mozliwe??? prosze o pomoc
|
program dvd-lab pro ver 1.0 zajmuje 22,2 mb wer. instalacyjna
w pierwszym okienku polawia się : 1 ntsc i pal (wybieram pal) co dalej?? 2 advanced 3 Simple 4 open Template 5 open recent project jak mogłbym prosić DARO-DRIVER co nalerzy zrobić by moc wypalić sam dżwięk DTS w tym programie bardzo proszę kwestia 2 nigdy KOLEGO nie napisałem rze niemorzna przerobić ac3 do DTS (: proszę spróbować wolniej czytać napisałem rze niema to sensu a to bardzo bardzo wielka rorznica jeśli będę miał dostęt do programem surcode dvd dts to sprobuje zrobić takie doświadczenie z zamianą ac3 na dts -warunki do obiektywnej oceny posiadam-amplituner z dekoderem dts oraz dość dobre głośniki no i odpowiednia muzyka ale jestem wielkim sceptykiem poniewarz: jest to sytuacja podobna gdy ktoś przerobi plik pcm na mp3 a następna osoba przeobi ten sam plik z mp3 na pcm i powie rze ma jakość identyczną z pcm co jest niemozliwe --------------------------------------------------------------- informacje dla zainteresowanych SurCode CD-DTS Demo.exe 1,8 mb SurCode Stereo DolbyDigital Demo.exe 3.8 mb SurCode DolbyDigital V2 Demo.exe 5,5 mb przedstawiony przez ciebie surcode dvd dts to jeszcze inny program ile mb on zajmuje? |
Cytat:
a z czego masz utworzone mp-3 z wav? to nie mów że ac-3 do dts nic nie daje , a co do programów to szukaj (takim z uszami) :niepow: |
Cytat:
jak byś wzioł dżwiek mp3 przerobił na pcm (audio cd) i powiedział rze jakość jest rowna jakości orginalnego (audio cd) a to jest niemorzliwe pozatym w filmach wyłapać rorznicę to nie lada wyczyn ja się bawię tylko muzyką lob koncertami ale mimowszystko sprobuje jeszcze zamienić ac3 na dts ps cięrzko znależć wyrzej wwymienione programy i ile maja one MB |
możesz kolego przerobić orginał ac-3 do dts programem surcode dvd dts licencjonowany decoder dts,a co do jakości to bym się sprzeczał ,przerobiłem już kilka filmów do formatu dts i brzmi świetnie.
|
przerabianie ac3 do dts (na dts) nie ma sensu
nieda sie poleszyć jakości z gorszego żrodła na leprze dotego dts zajmuje znacznie więcej miejsca tyle co pcm(standardowa płtyta cd audio) do zapisu ac3 jest dobty program dvd audio kreator ale co zrobiś gdy ktoś chce wypalić w formacie dts jeszcze niewiem |
Cytat:
|
pliki ac-3 lub dts nagrasz w dvdlab-pro 1.0 tam jest funkcja samo audio .
|
Cytat:
mam nadzieje to zmienić rzadne transkodowanie ja niechcę najmniejszej utraty jakości więc wawy odpadają prosze jeśli ktoś praktykuje zapis samego dżwięku na cd lob DVD by prawidłowo odtwarzał taką płytę stacjonarny odtwarzacz dvd o zamieszczenie jak to robi jakimi programami albo dał jakieś prakryczne wskazuwki |
Uproszczę trochę temat wyciągania i słuchania muzyki z koncertowych płyt dvd ...
1. DVD Audio Extractor - wyciągamy interesującą nas ścieżkę audio bezpośrednio z płyty dvd na hdd w postaci jednego dużego lub wielu pojedyńczych ( zgodnych z podziałem chapterów na płycie ) plików *.dts lub *.ac3
2. za pomocą zestawiku BeSure, BeSweet, SurCode CD Pro dokonujemy transkodowania tych pliczków na wav-y odpowiednio w dts-ie lub dd 5.1 3. Otrzymane pliki wypalamy na CD jak zwykłe audio, pamiętając o tym że w przypadku koncertów muszą być one wypalone bez 2 sekunowych przerw, Nero nie radzi sobie z tym, proponuję Feurio ... sprawdzone. 4. Siadamy w fotelu, gasimy światło i słuchamy, słuchamy i .... słuchamy. Wierzcie mi ... to działa. |
Cytat:
mam oryginał i ścieżki DTS zajmują ponad 3 GB - ile ma ten twój folder? a PAR2 jest używany w grupach dyskusyjnych: www.quickpar.org.uk |
Jean Michael Jarre " AERO " DTS
Nie chciałem zakładać nowego tematu , więc pozwoliłem sobie podpiąć się tutaj.
Otóż zassałem z torrenta w/w płytkę, która jest podobno w DTS. W katalogu mam pliki AC3 i kilka "PAR2". Przeleciałem już chyba wszystkie wątki związane z tym tematem i nadal nie mogę tego wypalić ( różne pomysły, sposoby...) Chciałbym to nagrac na cd i odtwarzac na stacjonarnym dvd - oczywiście w DTS ( mam amplituner yamaha z DTS itp ) Tylko jak? |
LEŃ! ;)
Wyszukanie tego zajęło mi tak z 10minut: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...7&page=2&pp=15 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38. |