Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Audio/Stacjonarne nagrywarki i nośniki CD-R Audio

Audio/Stacjonarne nagrywarki i nośniki CD-R Audio Wszelkie dyskusje poświęcone audio - zgrywanie, kompresja, sprzęt



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.09.2004, 20:43   #1
tataa
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.09.2004
Posty: 35
tataa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak zapisać dżwięk AC3 & DTS

Witam
chce nagrać tylko dżwięk ac3 & dts (koncerty) by był on
odtwarzany na stacjonarnych DVD
co zrobić ?
tataa jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.09.2004, 15:29   #2
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
VobEdit - wycięcie audio z DVD a potem:
- konwersja do WAV i zapis na CD-Audio
- albo authoring AC3/DTS + plus "lekkie" obrazki w DVDMaestro lub DVDLab
- poza tym na CDRInfo (Newsy) były opisywane programy do wyciągania muzyki z DVD i zapisu na innych nośnikach
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2004, 19:43   #3
tataa
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.09.2004
Posty: 35
tataa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
dżwięk zgrałem DVD decrypterem niema najmniejszego problemu
-posiadam amplituner z dekoderami dts,dolby digital(ac3) i pliki zgrane przez decryptera są rozpoznawane przez amplituner prawidłowo
chcę by stacjonarny dvd potrafił odczytać te pliki
niewiem jak jakim programem to zrobić - czy tak wogle jest morzliwe

ps cz zamiast obrazu morzna wstawić stały obraz (zdięcie,lob czarne tło)
tataa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2004, 08:12   #4
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
oczywiście że można... jakieś pół roku temu Cobra i ja opisaliśmy w podobnym wątku jak zrobić sobię pseudo dvd-audio ^_^ (tylko jaki dokładnie był temat wątku to nie pomnę)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2004, 21:52   #5
tataa
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.09.2004
Posty: 35
tataa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak znależć opis zamieszczony przeszło 300 dni temu w dodatku nie znając nazwy tematu?
czy jest jakieś spakowane archiwom do pobrania ?
a morze iść na łatwiznę i bardzo poprosić Cobrę & Jedi by dali mi nam namiary na ten konkretny
temat z przed poł roku O CO BARDZO PROSZĘ
tataa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2004, 09:28   #6
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
LEŃ!
Wyszukanie tego zajęło mi tak z 10minut:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...7&page=2&pp=15
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.10.2004, 20:21   #7
@ndrew
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.04.2004
Posty: 7
@ndrew w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jean Michael Jarre " AERO " DTS

Nie chciałem zakładać nowego tematu , więc pozwoliłem sobie podpiąć się tutaj.
Otóż zassałem z torrenta w/w płytkę, która jest podobno w DTS. W katalogu mam pliki AC3 i kilka "PAR2".
Przeleciałem już chyba wszystkie wątki związane z tym tematem i nadal nie mogę tego wypalić ( różne pomysły, sposoby...)
Chciałbym to nagrac na cd i odtwarzac na stacjonarnym dvd - oczywiście w DTS ( mam amplituner yamaha z DTS itp )
Tylko jak?
@ndrew jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2004, 16:00   #8
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez @ndrew
Nie chciałem zakładać nowego tematu , więc pozwoliłem sobie podpiąć się tutaj. Otóż zassałem z torrenta w/w płytkę, która jest podobno w DTS. W katalogu mam pliki AC3 i kilka "PAR2". Przeleciałem już chyba wszystkie wątki związane z tym tematem i nadal nie mogę tego wypalić ( różne pomysły, sposoby...)
Chciałbym to nagrac na cd i odtwarzac na stacjonarnym dvd - oczywiście w DTS ( mam amplituner yamaha z DTS itp ) Tylko jak?
skoro płyta miała być w DTS to co tam robią pliki AC3 (Dolby Digital) - dzwine... na oryginale jest audio DTS i DD 5.1 i może tylko te ostatnie ścieżki są w tym twoim "wydaniu"
mam oryginał i ścieżki DTS zajmują ponad 3 GB - ile ma ten twój folder?

a PAR2 jest używany w grupach dyskusyjnych: www.quickpar.org.uk
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 18.10.2004 o godz. 16:06
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.10.2004, 20:09   #9
Tomuś
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.05.2004
Posty: 10
Tomuś w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Uproszczę trochę temat wyciągania i słuchania muzyki z koncertowych płyt dvd ...

1. DVD Audio Extractor - wyciągamy interesującą nas ścieżkę audio bezpośrednio z płyty dvd na hdd w postaci jednego dużego lub wielu pojedyńczych ( zgodnych z podziałem chapterów na płycie ) plików *.dts lub *.ac3
2. za pomocą zestawiku BeSure, BeSweet, SurCode CD Pro dokonujemy transkodowania tych pliczków na wav-y odpowiednio w dts-ie lub dd 5.1
3. Otrzymane pliki wypalamy na CD jak zwykłe audio, pamiętając o tym że w przypadku koncertów muszą być one wypalone bez 2 sekunowych przerw, Nero nie radzi sobie z tym, proponuję Feurio ... sprawdzone.
4. Siadamy w fotelu, gasimy światło i słuchamy, słuchamy i .... słuchamy.

Wierzcie mi ... to działa.
Tomuś jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2004, 21:26   #10
tataa
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.09.2004
Posty: 35
tataa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Tomuś
1. DVD Audio Extractor - wyciągamy interesującą nas ścieżkę audio bezpośrednio z płyty dvd na hdd w postaci jednego dużego lub wielu pojedyńczych ( zgodnych z podziałem chapterów na płycie ) plików *.dts lub *.ac3
2. za pomocą zestawiku BeSure, BeSweet, SurCode CD Pro dokonujemy transkodowania tych pliczków na wav-y odpowiednio w dts-ie lub dd 5.1
3. Otrzymane pliki wypalamy na CD jak zwykłe audio, pamiętając o tym że w przypadku koncertów muszą być one wypalone bez 2 sekunowych przerw, Nero nie radzi sobie z tym, proponuję Feurio ... sprawdzone.
4. Siadamy w fotelu, gasimy światło i słuchamy, słuchamy i .... słuchamy.

Wierzcie mi ... to działa.
strasznie dawno mnie tu nie było i nic nie robiłem w tym temacie ale teraz
mam nadzieje to zmienić
rzadne transkodowanie ja niechcę najmniejszej utraty jakości więc wawy odpadają
prosze jeśli ktoś praktykuje zapis samego dżwięku na cd lob DVD by prawidłowo odtwarzał taką płytę stacjonarny odtwarzacz dvd
o zamieszczenie jak to robi jakimi programami albo dał jakieś prakryczne wskazuwki
tataa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2005, 14:21   #11
daro-driver
Bywalec
 
Avatar użytkownika daro-driver
 
Data rejestracji: 10.10.2004
Lokalizacja: łódz
Posty: 68
daro-driver w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
pliki ac-3 lub dts nagrasz w dvdlab-pro 1.0 tam jest funkcja samo audio .
daro-driver jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2005, 14:23   #12
daro-driver
Bywalec
 
Avatar użytkownika daro-driver
 
Data rejestracji: 10.10.2004
Lokalizacja: łódz
Posty: 68
daro-driver w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez @ndrew
Nie chciałem zakładać nowego tematu , więc pozwoliłem sobie podpiąć się tutaj.
Otóż zassałem z torrenta w/w płytkę, która jest podobno w DTS. W katalogu mam pliki AC3 i kilka "PAR2".
Przeleciałem już chyba wszystkie wątki związane z tym tematem i nadal nie mogę tego wypalić ( różne pomysły, sposoby...)
Chciałbym to nagrac na cd i odtwarzac na stacjonarnym dvd - oczywiście w DTS ( mam amplituner yamaha z DTS itp )
Tylko jak?
co do tego jarra to są to pliki ac-3 ja też to zassałem ale sobie przekonwertowałem do dts za pomocą surcode dvd
daro-driver jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2005, 21:13   #13
tataa
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.09.2004
Posty: 35
tataa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
przerabianie ac3 do dts (na dts) nie ma sensu
nieda sie poleszyć jakości z gorszego żrodła na leprze
dotego dts zajmuje znacznie więcej miejsca tyle co pcm(standardowa płtyta cd audio)
do zapisu ac3 jest dobty program dvd audio kreator
ale co zrobiś gdy ktoś chce wypalić w formacie dts jeszcze niewiem
tataa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2005, 21:58   #14
daro-driver
Bywalec
 
Avatar użytkownika daro-driver
 
Data rejestracji: 10.10.2004
Lokalizacja: łódz
Posty: 68
daro-driver w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
możesz kolego przerobić orginał ac-3 do dts programem surcode dvd dts licencjonowany decoder dts,a co do jakości to bym się sprzeczał ,przerobiłem już kilka filmów do formatu dts i brzmi świetnie.
daro-driver jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2005, 20:55   #15
tataa
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.09.2004
Posty: 35
tataa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez daro-driver
możesz kolego przerobić orginał ac-3 do dts programem surcode dvd dts licencjonowany decoder dts,a co do jakości to bym się sprzeczał ,przerobiłem już kilka filmów do formatu dts i brzmi świetnie.
to jest tak
jak byś wzioł dżwiek mp3 przerobił na pcm (audio cd)
i powiedział rze jakość jest rowna jakości orginalnego (audio cd)
a to jest niemorzliwe pozatym w filmach wyłapać rorznicę to nie lada wyczyn
ja się bawię tylko muzyką lob koncertami
ale mimowszystko sprobuje jeszcze zamienić ac3 na dts
ps cięrzko znależć wyrzej wwymienione programy i ile maja one MB
tataa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.