![]() |
Lite-on SOHW-1633s - problem !
Witam !
Zakupiłem sobie nagrywarkę wymienioną w temacie. Niestety mam kilka problemów dot. nagrywartki i pytań odnośnie konfiguracji: 1. Nagrywarka ma max zapisu CD-R 48 X a w Nero Express 6 [ dołączony do nagrywarki] mam max zapis tylko 24 X Dlaczego ? 2.Co to UDMA-2 , DMA ? I do czego służy ? [ w NeroInfotool przy nagrywarce mam DMA on ] 3. Czy mój komp [ 433 cel kręcony na 488 mhz, 384 MB ramu, 40 GB , TnT 2, płyta gł. CHAINTECH] wystarczy do nagrywania płyt DVD ? Dziękuje z góry za wyrozumiałość i fachową pomoc. |
BIOS: Award 4.51 PG
|
Polecana przez LiteOn'a konfiguracja dla 1633S:
CPU: Pentium III 450MHz lub wyżej (zalecana Pentium III 800MHz), OS: Windows 98SE/2000/ME/XP, Pamięć: 128MB RAM lub więcej ( zalecane 256MB), HD: 9GB wolnego miejsca. Twoja konfiguracja troszeczkę za słaba. Popróbować można. 1633S obsługuje UDMA4, ma to znaczenie przy większych prędkościach zapisu. Co do zapisu CD-R, jaką płytke włożysz do napędu taką prędkość zapisu odczyta NeroInfoTool. Przykład CD-R x24 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11343&stc=1 CD-R x48 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11344&stc=1 :) |
Dziwne bo wkładam płytkę, którą można zapisywać z pręd. 52 X ... ? A przy okazji co byście polecili kupić tzn. jakiego procka i płytę główną. Nie ukrywam, że zadużo kasy na ten cel niemiałbym.
|
Cytat:
MOBO: coś na nForce2, np. Abit, Epox, Soltek :taktak: |
albo gigabyte 7nnxp nforce 2 ultra 400 :>. solteka nie zabardzo lubie :(
a procek athlonik 2500+ barton :D |
Cytat:
Ale nie od Gigabyte'a :nie: A co do Solteka - to gdybyś spróbował te na nForce2 Zmieniłbyś zdanie :D Ja jestem zadowolony z Epoxa :spoko: |
a ja z gigabyta i nastepna tez bedzie gigabyta :) :spoko:
|
Cytat:
Epox to Liteon wśród płyt głównych :najlepsz: :D |
serio mam ja juz prawie 2 lata i nic ani razu zadnego zwisu kompa :) i procek podrasowany teraz jak wpadnie jakas drobna kasa to zakupie nnxp :D
|
Cytat:
Na 2400+ ? :mruga: |
no z 1800+ ale na 2600+ tez chodzi tylko lepsze chodziwo jest potrzebne bo ma 55-60C
|
Cytat:
Bo mój 1700+ chodzi jako 11x200=2,2GHz :> |
ale ty go magistrala kreciles a ja mnoznikiem wiec nie ma co przeliczac bo magistrale mam 133 i moge podjechac tez nia :)
|
panowie a moze tak p4 6 Mhz chlodzone cieklym azotem :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:02. |