Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   hura mam lite-ona (https://forum.cdrinfo.pl/f15/hura-mam-lite-ona-41398/)

VIZZARD 24.10.2004 11:18

Cytat:

Napisany przez Miho
Pozostawiajac KProbe na boku niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego testujac płytke programemDVDinfo pro otrzymałem wynik PIF 0 (słownie zero ) a PIE max 20,natomiast ta sama płyta w teście jakosci dysku w Nero uzyskała PIF max 20 ale PIE 1000! :cisza: .Jaki sens ma przeprowadzanie takich testów skoro otrzymujemy tak kolosalna róznicę.Zgodnie z normami to ten nosnik nie powinien działac,I niech mi ktoś powie -dobry wyni czy zły,który jest prawdziwy.Przypuszczam ze w KProbe też by wyszło cos po srodku. :haha:
KProbe nie uzywam bo wywala mi system :buu:

Jeżeli chcesz testować różnymi programami

To faktycznie raczej jest to pozbawione sensu

Sens tego wszystkiego jest wtedy

Gdy chcesz mieć ogólny pogląd na nośniki

I testujesz wszystko tym samym programem

I różnego rodzaju nośniki

I zazwyczaj tak przypadkowo się składa

Że najbardziej poprawne wyniki

Uzyskuje się na markowych nośnikach, np. TDK, Verbatim

A gorsze - na mniej markowych :taktak:

:czar:

VIZZARD 24.10.2004 11:10

Cytat:

Napisany przez Adrian
Jeśli koledzy są zainteresowani to w wolnej chwili (za pare dni) mogę zrobić test :pisze: płyty nagranej w plextorze w Plextools i Kprobe, a także płytkę nagraną w litku (taką samą) także w obu programach... będą rzeczone wykresiki ;)
Płytki mam tylko Platinum x8@12 (Ricocha) i Benq x8@8 (Daxon) więc będzie też widać różnice palenia na lepszym i gorszym nośniku...

PS. Płytki z filamami palę tylko na plextorze na max speed i narazie wszystkie chodzą i żadna nie padła :cool: (obym nie zapeszył)

Oczywiście, że jesteśmy zainteresowani :taktak:

brodkiew007 24.10.2004 09:48

Bardzo chętnie, czekamy :D

Adrian 24.10.2004 04:13

Plextools vs Kprobe

Jeśli koledzy są zainteresowani to w wolnej chwili (za pare dni) mogę zrobić test :pisze: płyty nagranej w plextorze w Plextools i Kprobe, a także płytkę nagraną w litku (taką samą) także w obu programach... będą rzeczone wykresiki ;)
Płytki mam tylko Platinum x8@12 (Ricocha) i Benq x8@8 (Daxon) więc będzie też widać różnice palenia na lepszym i gorszym nośniku...

PS. Płytki z filamami palę tylko na plextorze na max speed i narazie wszystkie chodzą i żadna nie padła :cool: (obym nie zapeszył)

Miho 22.10.2004 23:33

zagadka

Pozostawiajac KProbe na boku niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego testujac płytke programemDVDinfo pro otrzymałem wynik PIF 0 (słownie zero ) a PIE max 20,natomiast ta sama płyta w teście jakosci dysku w Nero uzyskała PIF max 20 ale PIE 1000! :cisza: .Jaki sens ma przeprowadzanie takich testów skoro otrzymujemy tak kolosalna róznicę.Zgodnie z normami to ten nosnik nie powinien działac,I niech mi ktoś powie -dobry wyni czy zły,który jest prawdziwy.Przypuszczam ze w KProbe też by wyszło cos po srodku. :haha:
KProbe nie uzywam bo wywala mi system :buu:

slawekj 22.10.2004 20:46

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Nie do konca. Zyjac bez wykresow opierasz sie na praktycznej kompatybilnosci szerokiej gamy nosnikow a nie na paleniu TY i Ricoha i podniecaniu sie 5% roznicami :)

Można i tak. Medale zdobywa się przewagą 0,001 sek. Przy tym 5% to wieczność. :taktak:
Przy porównaniach zakładam 10% granicę błędów. A róznice przy tanich nośnikach to ponad 1000%. :)

pawelblu 22.10.2004 20:37

Cytat:

Napisany przez slawekj
Zgoda. Można żyć bez wykresów. Wtedy wszystkie napędy będą dobre i skończą się pytania co kupić. :taktak:

Nie do konca. Zyjac bez wykresow opierasz sie na praktycznej kompatybilnosci szerokiej gamy nosnikow a nie na paleniu TY i Ricoha i podniecaniu sie 5% roznicami :)

Prawdziwym testem dla nagrywarki jest nagrac X roznych nosnikow i zobaczyc jak ma sie sprawa ich odczytu w roznych playerach.

slawekj 22.10.2004 20:16

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Acha - zeby bylo jasne - SPRAWA KPROBA JEST ZAMKNIETA. ZWRACAM TYLKO UWAGE NA ODNOSZENIE DO SPOSTRZEZEN NIEKTORYCH UZYTKOWNIKOW.

Pozostaje jedynie rada wszystkim dokupić Plextora i zacząć testy w Plextools. :)
Zgoda. Można żyć bez wykresów. Wtedy wszystkie napędy i płytki będą dobre i skończą się pytania co kupić. :taktak:

Koolo 22.10.2004 20:11

ps. u mnie combo LG czyta naprawdę wszystko.( nawet media store )

Koolo 22.10.2004 20:09

Cytat:

Napisany przez legion
no nic niema ale czy stacjonarka ci pokaze wykres taki jak w kprobe(czy cd speed) :D

No nie ale ja też nie pokażę tego wykresu stacjonarnemu odtwarzaczowi DVD i go nie przekonam do odtwarzania.

legion 22.10.2004 19:29

Cytat:

Napisany przez Koolo
Można i tak ale nie zmienia to faktu, że wykresy w Kprobe i ich wyniki nie mają nic wspólnego z tym czy dysk będzie odtwarzany w stacjonarnym odtwarzaczu.

no nic niema ale czy stacjonarka ci pokaze wykres taki jak w kprobe(czy cd speed) no nie ale moze ci prawde powie ze nosnik jest slabej jakosci np. mam media store ktora na stacjonarce nie smiga wykres w kp do 1000 dochodzi bledow:D lg combo jej nie czyta:( a litek sie dlawi czasami ale dziala :) wiec czy moja stacjonarka prawde mowi ze plytka jest do dupy :D no nie wiem:D ale chyba tak:D ale wykres wczesniej mi powiedzial ze tak bedzie:D

ale mam jeszcze jedna media store i odziwo:wow: stacjonarka ja czyta ale bledow w kp o jakies 15% mniej lg nawet ja ruszylo :D

VIZZARD 22.10.2004 19:08

Cytat:

Napisany przez Koolo
Można i tak ale nie zmienia to faktu, że wykresy w Kprobe i ich wyniki nie mają nic wspólnego z tym czy dysk będzie odtwarzany w stacjonarnym odtwarzaczu.

Bywa i tak :taktak:

Życie różne figle nam płata :mruga:

Koolo 22.10.2004 18:57

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Też jestem tego zdania! :taktak:

Albo jeszcze lepiej:

Głosujemy, które nagrywarki i płytki są dobre a które nie

I tylko te kupujemy i polecamy

I tylko tych unikamy i odradzamy

A dyskutujemy tylko o kolorach na pudełkach w wersjach box :boks:

Patrząc na świat w kolorach pastelowych, co?

VIZZARD 22.10.2004 18:53

Cytat:

Napisany przez icemac
Panowie i Panie !!

umowmy sie ze nie testujemy plytek niczym, tylko sprawdzamy czy dziala i jak dlugo mozna podgrzewac ja na kuchene gazowej ;)

jak ktos nie ma to elektrycznej

i po ilu podgrzaniach plytka ptrzestaje sama chodzic

Też jestem tego zdania! :taktak:

Albo jeszcze lepiej:

Głosujemy, które nagrywarki i płytki są dobre a które nie

I tylko te kupujemy i polecamy

I tylko tych unikamy i odradzamy

A dyskutujemy tylko o kolorach na pudełkach w wersjach box :boks:

Patrząc na świat w kolorach pastelowych, co?

VIZZARD 22.10.2004 18:49

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Co do nowych rzesz - to tak sie akurat sklada ze cykl uzywania kproba jest taki:

-nie znasz kproba

-czytasz/ktos ci mowi o kprobie, jestes zafascynowany

-uzywasz kproba, fascynacji ciag dalszy, opowiadasz o nim innym osobom

-zaczynaja sie wykresy oderwane od rzeczywistosci, zaczynasz tlumaczyc sobie je w dziwaczny sposob i sam jeszcze w to wierzysz

-wykresow oderwanych od rzeczywistosci jest coraz wiecej, caly czas sobie je jakos tlumaczysz, ale zaczynasz juz watpic

-stwierdzasz ze wyniki kproba w zasadzie nijak sie maja do rzeczywistosci i uzytkowania danego nosnika, szczegolnie porownujac wyniki z innymi napedami.

-olewasz kproba

Czasami zastanawiam się

Skąd ty wiesz to wszystko? ???

I to z takimi szczegółami? :>

Gwoli ścisłości - ja chyba jestem jakiś inny :czar:

Bo cały ten misterny plan jakoś mnie nie dotyczy :nieee:

No chyba, że punkt 4 trwa od kilku do kilkudziesięciu lat :czytaj:

:D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:25.