![]() |
Cytat:
To faktycznie raczej jest to pozbawione sensu Sens tego wszystkiego jest wtedy Gdy chcesz mieć ogólny pogląd na nośniki I testujesz wszystko tym samym programem I różnego rodzaju nośniki I zazwyczaj tak przypadkowo się składa Że najbardziej poprawne wyniki Uzyskuje się na markowych nośnikach, np. TDK, Verbatim A gorsze - na mniej markowych :taktak: :czar: |
Cytat:
|
Bardzo chętnie, czekamy :D
|
Plextools vs Kprobe
Jeśli koledzy są zainteresowani to w wolnej chwili (za pare dni) mogę zrobić test :pisze: płyty nagranej w plextorze w Plextools i Kprobe, a także płytkę nagraną w litku (taką samą) także w obu programach... będą rzeczone wykresiki ;)
Płytki mam tylko Platinum x8@12 (Ricocha) i Benq x8@8 (Daxon) więc będzie też widać różnice palenia na lepszym i gorszym nośniku... PS. Płytki z filamami palę tylko na plextorze na max speed i narazie wszystkie chodzą i żadna nie padła :cool: (obym nie zapeszył) |
zagadka
Pozostawiajac KProbe na boku niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego testujac płytke programemDVDinfo pro otrzymałem wynik PIF 0 (słownie zero ) a PIE max 20,natomiast ta sama płyta w teście jakosci dysku w Nero uzyskała PIF max 20 ale PIE 1000! :cisza: .Jaki sens ma przeprowadzanie takich testów skoro otrzymujemy tak kolosalna róznicę.Zgodnie z normami to ten nosnik nie powinien działac,I niech mi ktoś powie -dobry wyni czy zły,który jest prawdziwy.Przypuszczam ze w KProbe też by wyszło cos po srodku. :haha:
KProbe nie uzywam bo wywala mi system :buu: |
Cytat:
Przy porównaniach zakładam 10% granicę błędów. A róznice przy tanich nośnikach to ponad 1000%. :) |
Cytat:
Prawdziwym testem dla nagrywarki jest nagrac X roznych nosnikow i zobaczyc jak ma sie sprawa ich odczytu w roznych playerach. |
Cytat:
Zgoda. Można żyć bez wykresów. Wtedy wszystkie napędy i płytki będą dobre i skończą się pytania co kupić. :taktak: |
ps. u mnie combo LG czyta naprawdę wszystko.( nawet media store )
|
Cytat:
|
Cytat:
ale mam jeszcze jedna media store i odziwo:wow: stacjonarka ja czyta ale bledow w kp o jakies 15% mniej lg nawet ja ruszylo :D |
Cytat:
Życie różne figle nam płata :mruga: :czar: |
Cytat:
|
Cytat:
Albo jeszcze lepiej: Głosujemy, które nagrywarki i płytki są dobre a które nie I tylko te kupujemy i polecamy I tylko tych unikamy i odradzamy A dyskutujemy tylko o kolorach na pudełkach w wersjach box :boks: Patrząc na świat w kolorach pastelowych, co? :czar: |
Cytat:
Skąd ty wiesz to wszystko? ??? I to z takimi szczegółami? :> Gwoli ścisłości - ja chyba jestem jakiś inny :czar: Bo cały ten misterny plan jakoś mnie nie dotyczy :nieee: No chyba, że punkt 4 trwa od kilku do kilkudziesięciu lat :czytaj: :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:25. |