![]() |
Dlaczego niektóre gry nie działają pod windą 2000???
Witam wszytkich!!!
Mam problem - POMÓŻCIE! Dlaczego niektóre gry nie działają mi pod Windows'em 2000??? Np. jedna gra u znajomego dziala a u mnie nie? Mam zainstalowanego directx pod 2000. Za wszelką pomoc thx!!! |
Bo Windows 2000 nie jest do gier. ;)
|
Do tego potrzebne jest "głupie" szczęście lub odrobina wiedzy. Tej ostatniej możesz zaczerpnąć do syta tu:
http://nt.faq.net.pl/ Miłej lektury. Pzdrwm darbakan |
Problem polega w tym gdzyz jak wiesz albo i nie . Win 2000 nie byl pisany przez billa geja tylko zlecil to innej firmie . Problem pozostaje w tym ze ma inne jadro systemu i niektore gry i programy wymagaja albo specjalnych latek albo nowszej wersji . Taki sam problem byl jak sie pojawil win 98 to niektore gry z 95 po prostu nie chodzily tez . win 2000 nie jest do gier
|
GÓWNO PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja mam 2000 i wszystkie gry mi chodza!!! Kto mówi, że 2000 nie jest do gier to sie grubo myli - jak nie korzystaliście z Windy 2000 to nie filozofujcie!!!!!!!!! A Ty Heniek spróbuj zainstalować najnowsze Detonatory - powinno wszystko chodzić OK!!!!! Marcin-ek |
A skąd ty Marcinku wiesz, że on ma nVidię hę? Widzę że należysz do pokolenia które nie zna niczego poza GeForce'em (no może jak byłeś mały to była Riva).
Poza tym nie mów, że nie korzystam z Win2000, bo mam go w pracy, a w domu Win98SE i specjalnie nie instalowałem 2000 bo w domu raczej tylko gram/nagrywam. Trzeba umieć ocenić, co do czego służy - a nie strzelać z armaty do komara, lub też instalować WinXP lub 2000 żeby napisać w Wordzie 2 listy tygodniowo a potem płakać że to lub tamto źle chodzi. Poza tym 2000 występuje w kilku wersjach a do każdej jest parę ServicePack'ów więc możliwości doszukiwania się przyczyn problemów jest naprawdę wiele. Uważam, że do gier ciągle najlepszy jest Win98SE lub WinMe (chociaż WinMe jest mniej stabilny - szczególnie na nienajnowszym sprzęcie). Ale cóż - niech każdy robi co chce. Pozdro.6 |
Miales racje Marcin-ek!!!
Zainstalowalem najnowsze detonatory i dzialaja teraz wszystkie gry!!!!!!!!!! I to stabilnie!!!!! Wielkie DZIEKI Heniek |
Czas umierać. Miał nVidię. Gdzie te czasy, kiedy można było trafić na coś innego.
BTW: W wolnej interpretacji sytuacja ta dla mnie wyglądała tak: (a)- Nie chodzą mi niektóre gry pod Win2000, co robić? (b)- Pogrzebać w sieci, pouczyć się... (c)- A może pomogło by zainstalowanie detonatorów? (a)- Tak! zainstalowałem detonatory i chodzi! Suuuper, dzięki. Od tego już tylko krok do: (a)- Nie chodzą mi niektóre gry pod Win2000, co robić? (b)- Pogrzebać w sieci, pouczyć się... (c)- A może pomogło by zainstalowanie detonatorów? (a)- Próbowałem, ale wywala jakiś błąd... (c)- Jaki? (a)- Coś o "supported"... (c)- Uuuuu... stary - jeżeli przy instalacji sterowników odsyła cię do wsparcia technicznego - to masz nieźle namieszane... Nic tylko reinstalacja Windy. (a)- Zreinstalowałem... i dalej to samo "supported card not found" (c)- Uuuuu... stary - masz zwaloną kartę graficzną, nic tylko do serwisu... (a)- Poszedłem - i powiedzieli że jest dobra, ale mówili coś o ATI, czy czymś takim... Niestety - taki scenariusz wcale nie jest abstrakcyjny. Dalej uważam, że rada, aby instalować detonatory bez zapytania o konfigurację sprzętową, w dodatku okraszona "GÓWNO PRAWDĄ" jest nie na miejscu, nawet jeśli pomogła (przypadkiem). Sorry, ale jestem chyba zgrzybiałym tetrykiem, więc zrzędzę. Pozdro.6 |
cordat widze masz etat krytyka na forum:))))))))))przy kazdym temacie cie widze,albo zaduzo wolego czasu wpracy hehe
to nie jest zlosliwosc oczywiscie poozdrofka... |
Ja jestem calkowicie po stronie c0rdata (poniewaz widac ze sie chlop zna (widac slychac i czuc :) )
Popieram go calkowicie ale... 1. W zyciu bym nie wpadl ze winne byly detonatory, a juz napewno nie po tym co zostalo wczesniej napisane... 2.Mam zainstalowanego win2000, i slyszalem, faktycznie ze nie do gier...ale odpalilem starcrafta broodowara na czystym systemie i sie odpalil (troche grafa znieksztalcona bo nie instalowalem sterow do karty ati 8mb :) A o dziwo odpalilo. Nowe gry juz pod nim chyba chodza, ale windows2000 to wedlug mnie system do wyzszych celow niz granie... (tak jak linuch :) |
Dobra inna zagadka pod win2000. Jest komp ze stara 4MB karta graficzna (jak dobrze pamietam Riva128). I teraz pod win9x gra smiga (jak bedzie komus zalezalo to sprawdze tytul - jakies tam ganianie i zarzynanie wszytkiego co sie rusza mieczem, kosa itp.) pod win2000 pisze ze konieczne jest 8MB na karcie. Chetnie sie dowiem dlaczego. Na rozwiazaniu problemu mi specjalnie nie zalezy bo to nie moj komp a poza tym i tak stoi tam 9x do zabawy i 2000 do roboty.
|
Cytat:
-wlaczyc usb w biosie -dolozyc ram-u zeby karta (jesli jest na AGP) korzystala z ramu -zainstalowac directx dla win2000 (moge wyslac DirectX8.0 okolo 8MB) -zainstalowac poprawke Microsoftu dla Win2000 aby chodzily gry (jest taka poprawaka - tez moge wyslac) pozdrawiam |
"Problem polega w tym gdzyz jak wiesz albo i nie . Win 2000 nie byl pisany przez billa geja tylko zlecil to innej firmie . Problem pozostaje w tym ze ma inne jadro systemu i niektore gry i programy wymagaja albo specjalnych latek albo nowszej wersji . Taki sam problem byl jak sie pojawil win 98 to niektore gry z 95 po prostu nie chodzily tez . win 2000 nie jest do gier"
Dokladnie "Northern Telecom Limited". Podejrzewam ze stad nazwa "NT" :) |
Witam!
brutalny edek Wcale nie jesteś brutalny. Faktycznie - ostatnio jestem zgryźliwy i dlatego krytyka stała się moim ulubionym zajęciem. gAzZzZoR Witam znowu! Kopę lat nie widziałem Twoich postów! Co się działo? Długie wakacje czy TePsa przywaliła taki rachunek, że... ??? misio Nazwa NT (czemu Microsoft ostatnio zaprzeczył, ale jeszcze parę lat temu sam Bill G. tak mówił) pochodzi od skrótu "New Technology". Pewnie zaprzeczył temu, no bo jak stare NT-ki były "New Technology" to 2000 to co? Old Technology ??? Pozdro 4 all. Wasz nieustający w krytyce - c0rdat. |
Proponuję zakończyć ten temat dyskusji, bo kolejne listy nie rozwijają zagadnienia głównego. ... i ekran mi się kończy :)
darbakan |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:42. |